2.2.2014

Pesto

Viihdyn keittiössä erittäin paljon, ruoanlaitto on intohimoni! Minulle ruoassa ja ruoanlaitossa tärkeimpiä asioita ovat puhtaat raaka-aineet (ei siis mitään prosessoituja ruokia eikä ruoka-aineita) ja hyvät välineet.
Käytän myös "rehellisiä" aineosia, eli voita, kermaa ja punaista maitoa. Hyvällä syyllä voin käyttää edelleen, sillä juurikin minulle tehtiin työpaikan puolesta mittavat verikokeet ja testit eikä kolesterolit ym. arvot olisi voineet paremmat ollakaan. Tämä siis sopii minulle, en missään nimessä ala tyrkyttämään muille tätä ruokafilosofiaani.

Italialaiset maut saavat veden kielelleni, enkä ole ainoa, suomalaisten mieleen ovat kovasti saapasmaan herkut. Pestossa yhdistyvät kaikki herkulliset raaka-aineet, mm. pinjansiemenet, parmesanjuusto, basilika ja valkosipuli.


                                                              PESTO


                              nippu               tuoretta basilikaa
                              30 g                 pinjansiemeniä
                              3 rkl                 pecorinoa
                              3 rkl                 parmesania
                              3                      valkosipulin kynttä
                              1,5 dl               oliiviöljyä (ei mitä tahansa, vaan laadukasta!)
                              ripaus               karkeaa suolaa


       1. Paahda pinjansiemenet pannulla. Älä polta niitä!
       2. Pane pinjansiemenet basilikan lehtien kanssa huhmareeseen ja survo tahnaksi. Lisää suola
           ja puristetut valkosipulinkynnet.
       3. Laita seos tehosekoittimeen ja lisää juustoraasteet. Lisää oliiviöljy pikkuhiljaa. Pesto on valmis,
           kun se on sileähköä tahnaa. Itse tykkään pienistä sattumista, eli ei haittaa vaikka pari
           pinjansiementä olisikin väistänyt, ja pysynyt kokonaisina!
       4. Laita pesto lasipurkkiin ja jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Pesto säilyy pari
           päivää jääkaapissa.






Oliiviöljy on ostettu Tampereelta KEITTIÖELÄMÄÄ herkkukaupasta, täydellistä!





     

4 kommenttia:

  1. Teillä muuten kaunia koti hyvän ruuan lisäksi! Ihanaa helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ihanaa helmikuuta sinulle myös!

      Poista
  2. Ahhh, pestoa! Elin sillä muinoin pari kuukautta putkeen.. Miten niin kaikki tai ei mitään-tyyppi..? ;) Arvostan erittäin paljon tuota sun ruokafilosofiaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voisin elää myös pari kuukautta putkeen pestopastalla, vähän jos sais myös juustoja kylkeen ja huuhdella kaikki alas punaviinillä :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.