20.3.2014

Terveellistä huomenta!

Olen aina ollut kiinnostunut terveellisistä elämäntavoista ja puhtaasta ruoasta. Tänään minulla on taas vapaapäivä, ja rakastan näitä arkivapaita (lentoemon työn ehdottomia hyviä puolia). Arkivapailla on tolkuttomasti aikaa vaikka mihin (esimerkiksi brekun suunnitteluun ja itse brekun nauttimiseen), ellei sitten ole superväsy, ja haluaa vain maata zombiena, sekin on ihan ok.

Tänään olin siis ajatellut tehdä skonsseja aamupalalle, mutta tulin aamulla toisiin ajatuksiin, en haluaisi nyt yhtään mitään vehnäjauhopitoista vatsaani. Ei sillä, että saisin siitä mitään oireita, mutta tuli vain sellainen olo. Ylipäätään syön hyvin harvoin leipää, pullaa tai keksejä. Keksejä en oikeastaan ikinä. Siis kaupan valmiskeksejä, itsetehdyt ovat eri asia. Pastanhimo tulee silloin tällöin, ja sitten syödään sitä pastaa. Mikään totaalikieltäytyjä en ole missään ruokaan liittyvässä, ja olenkin sitä mieltä, että jos 90% syö terveellisesti ja välttäen tiettyjä aineita (esim. vehnäjauho ja sokeri), niin välillä saa todellakin vetää napaansa ihan mitä mieleen vain tulee.

Tänään sitten tekikin mieli jotain terveellistä ja suklaista!? Voiko suklainen olla terveellistä? Kyllä, kun puhutaan raakasuklaasta. Raakasuklaa sisältää runsaasti luonnollisia entsyymejä sekä antioksidantteja. on siis varsinaista superfoodia, avokadoista nyt puhumattakaan… Tein siis avokadosuklaamoussea ja vadelmasmoothieta, suklaa ja vadelma sopivat hyvin yksiin, vadelma raikastaa suklaan "tunkkaisuutta".


AVOKADOSUKLAAMOUSSE

2 kypsää avokadoa
1dl raakakaakaojauhetta (käytin CocoVin)
2dl mantelimaitoa
2tl vaniljajauhetta
2rkl hunajaa


Kaikki ainekset blenderiin, ja se on siinä! Helppoa!


VADELMABANAANISMOOTHIE

3dl juoksevaa luonnonjogurttia
1dl kotimaisia pakastevadelmia
1 banaani


Kaikki ainekset blenderiin, ja se on siinä! Helppoa!


2 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain :) !! Avokadosuklaamousse on ehkä monen makuun aika hurja.. Jos meinaan on tottunut kovin makeaan.

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.