29.3.2014

Thaimaan makuja

Yksi lempiruokani Thaimaassa on papaijasalaatti, tulinen ja maukas kaalisalaatti. Vastaavanlaisen (ilman papaijaa) salaatin ohjeen olen löytänyt blogista Kokit ja Potit http://kokitjapotit.blogspot.com Kaakkoisaasialainen kaalisalaatti-reseptillä. Muutaman muutoksen olen kuitenkin ainemääriin tehnyt.

 Alkuperäiseen papaijasalaattiin tulee käsitykseni mukaan myös raastettua raakaa vihreää papaijaa, tästä en ole varma, niin olen kuvitellut.. Mutta tähän kyseiseen salaattiin, jonka reseptin teille annan, tulee mm. valkokaalia ja porkkanaa.





Maukas kaalisalaatti

1/2 valkokaalia (n. 500g)
1 salottisipuli
2 porkkanaa
1dl silputtua korianteria
1dl silputtua minttua

kastike

3 puristettua limeä
2rkl kalakastiketta
2rkl ruokosokeria
1 chili
2tl inkivääriraastetta
2 valkosipulinkynttä raastettuna


Tee ensin kastike. Sekoita kaikki aineet keskenään, ja anna sokerin sulaa kastikkeeseen. (Poista halutessasi chilistä siemenet ja valkoiset kiinnikkeet).

Raasta kaali (käytän tähän mandoliiniraastinta, varo sormia). Raasta porkkanat. Kuori sipuli ja pilko pieneksi silpuksi, hienonna yrtit. Sekoita salaatti.

Lisää lopuksi hyvin sekoitettu kastike ja kääntele salaatin sekaan. 



Salaattiin tulevat raaka-aineet ovat kaikki herkkujani, voit ihan hyvin jättää korianterin pois, jos et pidä sen mausta. Jos haluat salaatista ruokaisan, paista esim. kanaa tai jättikatkarapuja sen kanssa. Kokit ja Potit blogissa suositeltiin mangoa tämän salaatin kylkeen, ja voin suositella, sopi todella hyvin!

Ai niin, piti vielä lisätä, että tuo kalakastike jakaa myös mielipiteitä. "Tuoksu" on mielenkiintoinen, mutta makuna aivan loistava Aasialaisiin ruokiin. Kerran kun tein tätä salaattia, mieheni tuli keittiöön ja sanoi "täällä haisee jalkahiki". Tosi kiva :) , hyvää ruokahalua!










6 kommenttia:

  1. Papaijasalaatti on niin hyvää!!! Siihen kuuluu tosiaan vihreää (raa'ahkoa) papaijaa, mutta sitä ei Suomesta oikein saa.. Kokeilin joskus kypsällä papaijalla - ei toimi. Ihania nää sun postaukset, jostain syystä huomaan aina kommentoivani ruoka-aiheisiin, miksiköhän..? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Ruoka-asiat herättää aina keskustelua, se on mahtavaa :)

      Poista
    2. Heti kopsasin tän Jussille, sekun tykkää niin papaija-salaatista ja on meidän perheen kulinaristi...

      Poista
  2. Kohta alkaa niin ihana varhaiskaaliaika, että tämä menee kyllä listalle. Superkiva blogi Reetta. Mukavaa, että olet innostunut bloggaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, varhaiskaalista saa tehtyä niin paljon kaikkea hyvää!
      Kiitos, kiva että tykkäät blogistani. Minä tykkään aivan älyttömän paljon blogata :).

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.