5.4.2014

Kvinoasalaatti

Me naiset Sport-lehdessä oli tämä todella herkullinen kvinoasalaatin ohje. Reseptin lukeminen sai veden herahtamaan kielelleni, joten pakkohan tätä oli tehdä! Sai-raan hyvää!!!



Kvinoasalaatti

1/2 kesäkurpitsa
1 munakoiso
4rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria
3dl vettä
2dl kvinoaa
1 luomusitruunan mehu
1/2tl kanelia
tilkka oliiviöljyä
1dl tuoretta minttua
1dl tuoretta korianteria
6-8 taatelia
2 avokadoa
2 kevätsipulinvartta
3rkl paahdettua, suolattua pähkinäsekoitusta



Laita uuni 200°C. Pese kesäkurpitsa ja munakoiso. Siivuta ne. Sekoita murskattu valkosipuli ja öljy, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä siivut pellille leivinpaperin päälle, kaada päälle öljyseos. Laita uuniin, ainakin 20min. tai niin kauan kunnes siivut saavat väriä kunnolla pintaan.
Huuhtele kvinoa huolellisesti juoksevan kylmän veden alla siivilässä ja pane kattilaan. Lisää vesi ja suola. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia, tai niin kauan kunnes vesi on haihtunut. Kumoa kvinoa isoon kulhoon ja anna jäähtyä.
Lisää jäähtyneeseen kvinoaan avokadot, kaneli ja sitruunan mehu sekä tilkka oliiviöljyä.
Sekoita joukkoon vielä silputtu minttu ja korianteri, jäähtyneet paahdetut kasvikset, hienonnetut kevätsipulinvarret, pilkotut kivettömät taatelit ja pähkinäsekoitus.
Nauti!






Tein vähän muutoksia alkuperäiseen reseptiin, lähinnä ainemääriin. Enemmän on parempi!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.