4.4.2014

Kylvöhommia

Tänä kesänä täällä syödään ikiomia kirsikkatomaatteja (ainakin olisi tarkoitus, lopputulokseen tarvitaan paljon aikaa, lämpöä, pimeyttä, kosteutta, valoa, hoivaa ja onnea). Ja ties mitä kaikkea muuta syödään, innostuin toden teolla näistä kylvöhommista, ja tänään lähden taas siemenkaupoille. Kirsikkatomaatit ovat nyt kuitenkin laitettu alulle, peukut pystyyn, että sieltä edes yksi sirkkalehti nousee (tiedättekös, sen kaksilehtisen mini-ihmeen nimi on sirkka ;) ).

Hyvät ohjeet kylvöhommiin löytyi blogista Kokit ja Potit http://kokitjapotit.blogspot.fi tomaattien kasvatus-siementen kylvö.

Näillä ohjeilla siis mentiin, ja tomaattilajikkeeksi valitsin makean ja herkullisen Sungold-lajikkeen.Siemenet muhivat nyt pari viikkoa, tai siis niin kauan kunnes sirkkalehdet nousevat. Sitten nostan ne tuolta kylppärin lattialämmityksestä valoon. Nyt ne eivät siis tarvitse muuta kuin lämpöä, kosteutta ja rutkasti onnea!4 kommenttia:

 1. Nyt minäkin innostuin. Eilen harkittiin taas kasvihuoneen hankkimista, mutta todettiin että sitten vietetään koko kesä kotona ja kastellaan tomaatteja ja tuuletetaan kasvihuonetta. Ehkä joskus myöhemmin...
  t. Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joskus myöhemmin juu…
   Mulle riittää kans muutamat tomaattipuskat ja yrtit!

   Poista
 2. Onnea rutkasti toivoo Airi.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.