20.4.2014

Sitruunamousse

Voi elämä miten aurinkoista ja lämmintä täällä etelä-Suomessa on ollut pari päivää! Tänään touhusin pihassa shortseissa ja topissa! Tarkeni vallan mainiosti. Laitettiin pihakalut paikoilleen ja grilli pihaan, illalla on tarkoitus grillata. Puuhastelun lomassa kävin vääntämässä sitruunamousset jälkiruoaksi. Tämä ohje oli uusimmassa Glorian ruoka&viini lehdessä, joka on ihan ykköslehti ruokaharrastajalle, tai ihan kenelle vaan joka nauttii edes jollakin tapaa ruoasta.

Sitruuna on yksi minun lempiruoka-aineista. Se soveltuu ihan kaikkeen; kastikkeisiin, ruokiin, jälkiruokiin ja oikeastaan aina ihan pieni pirskautus tuomaan ruokaan sopivaa happamuutta. Ruoka tarvitsee mm. suolaisuutta, makeutta ja happamuutta. (Nämä ovat ihan minun omia pohdintoja, ei tarkoitettuja olemaan totuuksia). Jälkiruoissa sitruuna on mainio, se tuo sopivaa raikkautta jälkiruokiin.








Sitruunamousse

4 luomukananmunaa
1 1/2dl sokeria
1/6tl suolaa
2 luomusitruunan raastettu kuori
2 luomusitruunan mehu
2dl kuohukermaa
2tl vaniljasokeria
koristeeksi sitruunankuorta ja valkosuklaalastuja


1. Mittaa kattilaan 2 kokonaista munaa ja 2 keltuaista. Laita kahden munan valkuaiset sivuun. Lisää sokeri, suola, sitruunankuoriraaste ja mehu. Keitä seosta sekoitellen keskilämmöllä n. 10 minuuttia tai kunnes se paksuuntuu kiisselimäiseksi.
2. Siivilöi seos ja laita se jääkaappiin viilenemään.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
5. Sekoita molemmat vaahdot kylmään sitruunakiisseliin. Annostele mousse tarjoilukuppeihin. Voit tarjota moussen myös isosta kulhosta. Laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.
6. Koristele sitruunankuorilla ja valkosuklaalastuilla.








Oikein ihanaa pääsiäisen jatkoa!







6 kommenttia:

  1. Sitruunamousse kuullostaa ihanan raikkaalta! Taidankin laittaa jälkkäriksi kun Kap Verde ystävämme tulevat kylään viikon päästä :) kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan :).
      Moussesta tuli ihan superhyvää! Pumpulinpehmeää ja raikkaanmakeaa, sitruuna on kyllä huippuhedelmä.

      Poista
  2. Oi! Ihana resepti, pakko kokeilla ja IHANA tuo malja!! Mistä mahtavat olla...? :)

    Täälläkin on freesattu meidän miniparveketta. Ostin sinne puulaatat pari viikkoa sitten ja äsken Claude asensi ne. Nyt on sievä partsi :) Tervetuloa kesä!

    Aurinkoista rentoilua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Tuo mousse oli/on niin hyvää!

      Maljat ovat Stockalta joitakin vuosia sitten ostettu (ihan sitä niiden omaa deco? taijotain sarjaa). Noista on kyllä kiva tarjota jälkiruoka, vieraat saavat yllätyksen kun avaavat kannen. Hamstrasin niitä silloin 8, ja toivon etteivät mene rikki, kun enää en ole noita nähnyt.

      Ihanaa maanantaita sinnekin <3

      Poista
  3. pakko kokeilla tota sitruunaherkkua...vai teetkö mulle ens kerralla kun nähdään? Saara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voin tehdä jälkkärin, jos sä teet sen pääruoan <3. Eli mä teen tän, on meinaan niiiiin hyvää!

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.