6.4.2014

Suklaa-vadelmaskonssit

Olen haaveillut skonsseista jo jonkin aikaa. Kaivoin siis Leila Lindholmin keittokirjan esille. Tuo suosittu ruotsalainen tv-kokki on minunkin suosikkileipuri, rakastan hänen tv-kokkailujaan (leipomuksia) ja hän on kaiken lisäksi hurmaava ja sympaattinen persoona. Ja niin kauniskin!

Minulla on kolme hänen keittokirjaansa, niitä on ihana selata niiden kauniiden kuvienkin takia. Nyt siis päätin leipoa niitä skonsseja, suklaa-vadelmaskonsseja.




Suklaa-vadelmaskonssit


8dl vehnäjauhoja
1/2tl suolaa
1 1/2tl leivinjauhetta
1dl ruokosokeria
125g kylmää voita
1 kananmuna
3dl maitoa
100g hyvää tummaa suklaata
150g pakastevadelmia

kananmunaa voiteluun ja raesokeria koristeluun


1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Sekoita vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja sokeri kulhossa.
3. Kuutio voi ja nypi kuutiot kuiviin aineksiin.
4. Vatkaa keskenään kananmuna ja maito ja rouhi suklaa pieniksi paloiksi.
5. Sekoita neste ja suklaarouhe kuiviin aineksiin ja kaikki edelleen taikinaksi.
6. Kääntele pakastevadelmat joukkoon niin varoen, etteivät ne mene rikki. Marjojen kuuluu olla jäisiä, kun ne sekoitetaan taikinaan, muuten niistä tulee vain hilloa!
7. Taputtele taikina jauhotetulle leivinpöydälle noin 3cm paksuksi levyksi ja paina rengasmuotilla irti pieniä pyöreitä leipiä, skonsseja.
8. Nosta pyörylät leivinpaperilla päällystetylle pellille, voitele vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
9. Kypsennä skonsseja noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kullankeltaisia.
NAUTI PHILADELPHIA-TUOREJUUSTON KANSSA!



Painelin skonssit irti Iittalan kartio- lasilla, hyvin meni.


Tässä skonssit menossa uuniin, ilman kananmuna voitelua ja raesokeria, hyviltä maistui ilmankin.


TA-DAA, hyviä kun mitkä, vähän lämpiminä ja reilusti Philadelphia tuorejuustoa.





4 kommenttia:

  1. Näyttää niin hyviltä.

    VastaaPoista
  2. Mulla on vielä yksi huomiselle :P <3 ;) nams.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä!
      Mä söin jo kaikki, nams nams..

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.