10.5.2014

Risotto

Yksi aivan ihana ruokablogi on http://divaaniblogit.fi/suolaajahunajaa . Sieltä bongasin aikoinaan tämän täydellisen risoton ohjeen. Ja sen avulla löysin myös lempikauppani Tampereelta, Culinaria Keittiöelämää.

Tämän risoton juju on latva-artisokka-tryffelitahna, jota saa tuolta kyseisestä kaupasta. Helsingistä tätä tahnaa saa ostettua ainakin Hakaniemen hallista Roinisilta (Roiniset).
Ja tuota ohjetta lukiessani ymmärsin täydellisen risoton tekemisen jujun; lisättävän nesteen täytyy olla kiehuvan kuumaa, jotta jyvät kypsyvät tasaisesti, eikä haalea neste aina pysäytä kypsymistä hetkeksi.

Tämä resepti on täysin kopioitu blogista Suolaa & hunajaa.







Latva-artisokka-tryffelirisotto


2rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia
1 pieni valkosipulin kynsi
2 1/2dl risottoriisiä
1 1/2dl kuivaa valkoviiniä
6dl kanalientä (kuumenna 7 1/2dl voit tarvita sitä enemmän)
3rkl tryffelillä maustettua latva-artisokkatahnaa
1dl raastettua parmesania
1rkl voita
mustapippuria
suolaa


1. Pilko salottisipulit ja valkosipulin kynsi. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa, kuullota sipuleita, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää risottoriisi ja valkosipuli, kuullota muutama minuutti.

3. Lisää kattilaan valkoviini, keitä kunnes se on lähes imeytynyt riisiin. Lisää vähitellen kauhallinen kerrallaan kiehuvaa kanalientä. Lisää seuraava kauhallinen vasta, kun edellinen on lähes imeytynyt.

4. Kun olet keittänyt riisiä noin kymmenen minuuttia, lisää artisokkatahna. Voit aloittaa pienemmästä määrästä ja lisätä sen jälkeen, kun olet maistanut risottoa.

5. Keitä kunnes riisi on al dente, mausta pippurilla ja halutessasi suolalla. Lisää lusikallinen voita kiillottamaan risotto sekä raastettu parmesan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.