7.5.2014

Somepasta

Minulla on ollut heti säiden viilennettyä hirveä pastanhimo. Ruokavalio tuntuu kulkevan käsi kädessä ilmojen mukaan, heti kun lämpenee, saatikka kun on helle, niin tekee mieli vain jotain kevyttä ja raikasta.
Tai sitten on ollut jonkin sortin hiilarivaje, mene ja tiedä, pastaa on kuitenkin syöty monena päivänä. Tänään oli taas kuuluisan avokadopastan aika, avokadopasta a la Alexander Gullichsen. On se vaan niin hyvää!










Muuten meni oikein hyvin, mutta kun tuli avokadojen pilkkomisen aika (eli ihan alkumetreillä), niin huomasin että raakojahanhan nuo olivat. Ostin siis niitä "ready to eat" avokadoja, mutta raakoja olivat kaikki kolme.
 Muutama ärräpää ja sitten pari sisään-ulos hengitystä, ei tämä nyt niin valtava vastoinkäyminen kuitenkaan ole ja päätin tehdä avokadopastan ilman avokadoa. Tässä kuitenkin resepti avokadolla. Laitoin tänään tavallista persiljaa, sekin käy mainiosti.


AVOKADOPASTA (kahdelle)


2 avokadoa
valkosipulin kynsi
puolikas chili ilman siemeniä
1/2dl oliiviöljyä
limetin mehu
kourallinen lehtipersiljaa
kourallinen basilikaa
50g raastettua pecorinoa
50g raastettua parmesania
suolaa
mustapippuria

spaghettia


1. Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Laita suolaa paljon, niin että vesi on kuin merivettä (tämä aina kun keität pastaa, muuten pasta ei maistu millekään). Keitä pasta al denteksi.

2. Pastan kiehuessa pilko avokadot, chili ja yrtit kulhoon, sekä raasta valkosipulin kynsi sekaan. Raasta myös joukkoon juustot, mausta suolalla ja pippurilla. Purista limen mehu sekaan ja lisää oliiviöljy.

3. Ota noin desin verran pastan keitinvettä sivuun. Valuta pasta. Kaada se kastikkeen joukkoon ja sekoita. Kaada tarpeen mukaan keitinvettä sekaan (1/2dl).

(Tämä resepti on vähän muunneltu alkuperäisestä, ei raaka-aineiden suhteen, vaan määrien).








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.