2.5.2014

Tuliaisia Tampereelta

Piipahdin nopeasti viikolla Tampereella, Tampere on synnyinkaupunkini ja siellä tulee usein käytyä (niin usein kuin työt antavat myöden). Siellä asuu edelleen useita minulle tärkeitä ihmisiä, Tampere on täynnä rakkaita ja ihania muistoja!

Tällä kertaa visiitti oli hyvin nopea, muutama asia tuli hoidettua ja tavattua pari ystävää. Sitten kävin ostoksilla kahdessa huippukaupassa. Molemmat hyvin lähellä toisiaan, Laukontorilla Kantriina (  http://kantriina.fi ) ja Aleksis Kiven kadulla Culinaria Keittiöelämää ( http://facebook.com/keittioelamaa ).

Kantriina on aina ollut mielestäni sisustusliike nro.1 Tampereella, ja on edelleen. Sieltä tarttuu aina jotakin mukaan, ja paljon jää seuraavalle kerralle.
Culinaria Keittiöelämää on kulinaristin unelmakauppa; paljon maahantuotuja valioyksilöitä oliiviöljystä keittiöpyyhkeisiin, ja kaikkea siltä väliltä mistä ruoanlaittaja, joka arvostaa laatua osaa vain unelmoida.

Kamera jäi tällä kertaa vahingossa kotiin, ensi kerralla näpsin kuvia näistäkin kaupoista ja Tampereen muista "must"-jutuista.


Kantriinasta ostin Riviera Maisonin rottinkiset pöytätabletit, joita minulla oli ennestään jo kaksi. Lisäksi ostin kylpyhuoneeseen koruille telineen.

Culinaria Keittiöelämää kaupasta hain täydennystä ruokakomeroon. tuo Martellin pasta on ihan parasta, sitä meillä käytetään, kun syödään pastaa. Etualalla näkyy risottoriisipussukka, risotto on yksi lempiruoistani, helppo tehdä, moni pelkää että se olisi jotenkin vaikeaa (laitanpa reseptiä tulemaan). Takana oikealla huippuhyvää oliiviöljyä, ja niissä on oikeasti eroja!! Tämä maistuu juuri oikealta makuuni, vähän pippurimainen, mutta silti pehmeä. Oliiviöljyn edessä balsamico, joka sopii hyvin mm. tulevan kesän mansikoiden kanssa. Balsamicojakin tuolla kaupassa on niin monta erilaista, ja nyt puhutaan balsamicosta, ei mistään viinietikasta- eivät nekään kait huonoja ole, mutta ihan toista tavaraa kuin aito balsamico. Sitten tuossa on suolaa valkosinisessä purkissa (kyllä, niissäkin on eroja). Ja vielä tryffeliartisokkatahnaa, joka sopii täydellisesti risoton kanssa.

Culinaria Keittiöelämää- kaupan kauppias ja samalla maahantuoja on erittäin pätevä kertomaan tuotteistaan, hän on maistanut jokaikisen tuotteen, mitä tuo maahan, ja valinnut juuri parhaimmat. Hän kertoo erittäin mielellään tuotteistaan. Hyllyt notkuvat mitä ihanampia ruokatarvikkeita ja välineitä ruoanlaittoon, käykää ihmeessä, suosittelen lämpimästi.


4 kommenttia:

 1. Minunkin lempikauppani on Kantriina ja tuo keittiökauppa. Olet aikamoinen kulinaristi. Kiitos hyvistä vinkeistä.
  airi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Culinaria keittiöelämää- kaupassa voisi viettää aikaa oikein kunnolla.
   Ole hyvä vaan, näitä tuotteita saa kyllä täältä pääkaupunkiseudultakin, mutta minulle on muodostunut perinne käydä aina Tampereen keikalla myös tuolla.

   Poista
 2. Toi pasta on todella hyvää sekä toi öljy. Kiitos sinun, että on päätynyt minunkin kaappeihin! T. Saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 eikö olekin hyviä, miten voi oliiviöljyissäkin olla niin paljon eroja!!

   Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.