6.6.2014

Britakakku, i love you!

Minulla oli eilen ystävä kylässä, ja ajattelin tehdä pitkästä aikaa britakakkua. Se on ihan ehdoton kesäkakku, niin hyvää että meinaa taju lähteä ;).
Tällä kertaa etsin siihen reseptiä suolaa ja hunajaa blogista. Tässä reseptissä on laitettu kakun väliin raparperihilloketta, joka sopii täydellisesti mansikan ja kermavaahdon kanssa. Ja voin kertoa, että kun keittelet tätä hilloketta, niin keittiön täyttää huumaava tuoksu, ja haluaisit vain tuoksutella pää kattilan yläpuolella..







Britakakku mansikoilla ja raparperihillokkeella
(resepti blogista suolaa ja hunajaa)


Pohja:

75g voita
3/4 dl sokeria
2 keltuaista
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3/4dl kevytmaitoa

Marenki:

2 valkuaista
1dl sokeria

Raparperihilloke:

150g kuorittua ja paloiteltua raparperia
3/4dl sokeria

Kermarahka:

2dl kuohukermaa
1/2prk täyteläistä maitorahkaa
vaniljasokeria

1l mansikoita


Aloita laittamalla kattilaan raparperinpalat ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.


1. Valmista kakkutaikina: vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan vuorotellen jauhoja ja maitoa. Levitä taikina ohuesti leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20x30cm).

2. Vatkaa marenki. Aloita vatkaamalla valkuaisia ja lisää sokeri vähitellen. Marenki on valmiina jämäkkää ja kiiltävää ja pysyy kulhossa vaikka käännät kulhon ylösalaisin. Levitä marenki taikinan päälle. Ole huolellinen, ettei marenkiin sekoitu taikinaa.

3. Paista marenkia ja pohjaa 175 asteessa noin puoli tuntia. Voit loppuvaiheessa peittää kakun leivinpaperilla, jos marenki tummuu liikaa.

4.Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää maitorahka.

5. Kokoa kakku jäähtyneenä. Leikkaa marenkikakkupohja puoliksi, jotta saat kaksikerroksisen kakun. Laita toiselle puolikkaalle raparperihilloketta, sitten kermamaitorahkavaahtoa ja lopuksi pilkottuja mansikoita. Nosta toinen puoli päälle ja laita taas kermamaitorahkavaahtoa ja loput pilkotut mansikat.




Ihan pari juttua muutin alkuperäiseen reseptiin (mm. maitorahkan määrä). Sokerina käytin intiaanisokeria kakkupohjaan, ja ruokosokeria valkuaisvaahtoon. Niin, ja raparperit keittelin intiaanisokerin kanssa!





Yummy!




14 kommenttia:

  1. Kyllä oli taivaallisen hyvää, vieläkin vesi nousee kielelle. Kiva kun laitoit reseptin tänne, seuraavalle vieraalleni tarjoan ehdottomasti tuota kakkua. Kiitos Reetta vielä kerran eilisestä.
    Airi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi <3
      Mä aion tehdä tätä kakkua ehkä koko kesän...

      Poista
  2. Voi apua.. TÄTÄ mun on kokeiltava nyt viikonloppuna! En ole ikinä eläissäni tehnyt Britakakkua syystä etten osaa tehdä tuota marenkia. Mutta se on niiiiiiiin hyvää että pakko opetella. Vihdoinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis Marja, tää on niiiiiin helppo tehdä, että huh huh!!! Ja marenki se vasta helppo onkin!
      Tee ihmeessä, tästä lähtee järki, taju ja kaikki :D (paitsi henki).

      Poista
    2. Ihanaa, että tykkäsit! Hyvä idea käyttää intiaanisokeria, ensi kerralla testaan ihan varmasti siitä valmistettuna.
      Niin superkuvat, että vesi herahti välittömästi kielelle.

      Poista
    3. Kiitos <3

      Kiitos sinulle lukuisista ihanista resepteistäsi blogissasi, ja inspiraatiosta!

      Poista
  3. Tämä on kyllä kesän ykköskakku. Tein tänään marenkiraparperihyveen ja oiettä tuli hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, marenkiraparperihyve kuulostaa hyvältä!
      Ja tuo raparperihilloke, jota tuli kakun väliin, se maistui taivaalliselta kermavaahdon kanssa…. Kesä <3

      Poista
  4. Brita-kakku ihanaa! Hyvä kun muistuttelit mieleen. Ja täytyy kokeilla raparperin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on niin hyvää, britakakku saa ihan uudet sfäärit tän raparperihillokkeen kanssa!

      Poista
  5. Niin ihanat kuvat Brita-kakusta:), että ihan pakko tehdä myös tänä vkloppuna, nam nam ! Myös minun mielestäni ainoa oikea kesäkakku ja teen yhdellä ihanalla ohjeella, johon myös tulee raparperihilloke väliin. Tämä on kakkujen "klassikko":). Yksi ravintola-alan ammattilaisperhe tarjosi tätä Brita- kakkua lapsensa ylioppilasjuhlissa, joten tämä kakku yksinkertaisuudessaan sopii myös isoihin juhliin loistavasti:)))...Ihanaa kesää sinulle Reetta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta :)
      Juu, kyllä tätä kelpaa tarjota juhlissa, niin älyttömän hyvää ja klassikkoainesta, niinkuin sanoit!
      Päätin, että teen tätä kakkua läpi koko kesän…

      Ihanaa kesää sinullekin Riitta :)

      Poista
  6. Britakakku on yks ehdoton asia, mikä kuuluu kesään. Suklaan ystävänä itse teen yleensä version, missä on mansikoiden lisäksi hieman mustikkaa sekä valko-ja maitosuklaata, toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei aivan mahtava idea, täytyy testata. Ja mun lempi yhdistelmä on valkosuklaa ja vadelma… Täytyy sitäkin kokeilla vielä.
      Kiitos tästä vinkistä oikein paljon!

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.