9.6.2014

Raparperichutney

Lupasin työkaverille laittaa tänne blogiin raparperichutneyn reseptin. Tämä raparperichutneyn ohje on kulkenut jo 15 kesää mukanani, raparperichutney on aivan loistava lisuke grilliruoan kylkeen. Se sopii niin lihan, kanan, kalan ja halloumijuustonkin kanssa!











Raparperichutney


300g raparperia
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1,5dl fariinisokeria
1 reilu ruokalusikallinen raastettua inkivääriä
1 kanelitanko
reilu loraus omenaviinietikkaa
(suolaa ja mustapippurirouhetta)



Paloittele raparperit, sipulit, siemenetön chili. Laita kaikki aineet kattilaan, ja keittele hiljalleen 15-20 minuuttia. Nouki kanelitanko pois ja purkita. Säilytä jääkaapissa. Nauti grilliherkkujen kanssa!







4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä!
      Tämä on ihan älyttömän hyvää :)

      Poista
    2. ...ja noin simppeli tehdä. Kauanko säilyy? Vois tehdä vaiks jo sunnuntaina Jussia varten?! Saara

      Poista
    3. Varmasti säilyy, kun säilöö kuumana hyvin desinfioituun lasipurkkiin, eikä avaa kun vasta perjantaina. Avattunakin minulla kestänyt monta päivää.
      Tietysti loppuu aiemmin kuin menisi pilalle, koska on niin hyvää...

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.