22.6.2014

Ruskeavoi-tilliperunat

Tulin eilen aamulla klo 07 lennolta, ja heräilin yhden jälkeen iltapäivällä. Ja kun keli oli mikä oli, niin päätettiin ettei lähdetä saareen, vaan ollaan ihan kotosalla juhannuspäivä. Pötkötetään ja nautitaan. Laitettiin viini dekantointumaan alkuillasta.

 Illalla grillattiin mahtavan kokoiset pihvit. Lisukkeena oli kaikenlaista maukasta, salaatista kasviksiin ja kastikkeeseen. Yksi suosikki lisuke on löytynyt Auringon maku-keittokirjasta, ruskeavoi-tilliperunat! Uudet perunat ihan sellaisenaan ovat tietenkin herkkua, mutta joskus on kiva kokeilla jotain ihan uutta.

Ja kun nälkä oli kova, niin jäi kuvat ottamatta. Tuossa kuitenkin kuvaa keittokirjan sivulta...








Ruskeavoi-tilliperunat
(lisäke 4:lle)

800g uusia perunoita
2 dl ruskistettua voita (n. 150g)
reilusti tuoretta tilliä
suolaa
(pippuria)

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois, murskaa lämpimät perunat karkeasti ja sekoita joukkoon ruskistettu voi ja tuore tilli. Mausta lopuksi suolalla (ja pippurilla).

Ruskistettu voi

Laita voi paistinpannulle ja sulata keskilämmöllä. Anna poreilla hiljalleen kunnes voi tuoksuu pähkinäiseltä ja on kauniin ruskean väristä. Älä ruskista liikaa kuitenkaan!


















2 kommenttia:

  1. Nams, empä ole koskaan kuullut tuollaisesta, mutta ehdottomasti aion kokeilla ja uskon kyllä olevankin herkkua!
    Toisinaan on ihanaa vain oleskella ja nautiskella;)
    Kivaa alkavaa viikkoa sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! On niin hyvää.
      Onhan tässäkin toteutunut uuden perunan pyhä kolminaisuus, eli voi, tilli ja suola. Muuta ei tarvita :)

      Kiitos :). Mukavaa viikkoa sinullekin.

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.