5.8.2014

Sitruunamajoneesi

Tykkään tehdä majoneesin itse, joskus kun oikein laiskuus iskee, niin ainoa oikea majoneesi on Hellmann's majoneesi. Mutta tässä siis loistava sitruunamajoneesin ohje, joka sopii hyvin esim. uunissa paistettujen perunoiden kanssa.


                                                             Sitruunamajoneesi

                                               1 munankeltuainen
                                               2 tl Dijon-sinappia
                                               1 rkl vaaleaa balsamico-etikkaa
                                               1,5 dl öljyä (parasta majoneesin tekoon on viinirypäleensiemenöljy)
                                               hyppysellinen suolaa
                                               sokeria
                                               1 luomusitruunan kuori raastettuna
                                               1/2 luomusitruunan mehu


 Sekoita korkeassa kapeassa kulhossa munankeltuainen, sinappi ja balsamico. Vaahdota seosta sähkövatkaimella ja lisää öljyä ensin tipoittain, ja sitten ohuena nauhana kunnes majoneesi on valmista. Lisää lopuksi suola, sokeri ja sitruunan mehu ja kuori.
 Viinirypäleensiemenöljy on siksi parasta majoneesiin, koska siinä ei ole mitään ominaismakua, kuten rypsi- tai oliiviöljyssä. Toki voit käyttää niitäkin.
 Ja muista tehdä majoneesi huoneenlämpöisistä tuotteista, ettei majoneesi juoksetu!










8 kommenttia:

  1. Oih, sun tekemänä tuo sitruunamajoneesi aivan parasta!!!! Kiitos reseptistä myös tätä kautta🍷...seuraavia mansikkamargaritoja odotellessa Saara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) kiitos. Ja kiitos avusta erään sitruunamajoneesin kanssa!
      Kyllä tätä nopeammin saat, kuin ensi kesän margaritoissa ;)

      Poista
  2. Kiitti tuosta ohjeesta, täytynee testailla, varmaan namia!!!
    Kivaa tulevaa keskiviikkoa sulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niiiiiin hyvää. Kannatta kokeilla!
      Kiitos, mukavaa keskiviikkoa sinullekin :)

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta, täytyy yrittää itsekin tehdä :-) Mukavaa viikon jatkoa ja ensimmäisiä työpäiviä! Riina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan, kokeile ihmeessä. Voi olla että teet toistekin, niin helppoa ja hyvää.
      Kiitos, tämä päivä vielä vapaa ja huomenna univormu niskaan :)

      Poista
  4. Siis täällähän on aivan ihania reseptejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih :)
      Tämä vasta hyvää onkin!!!

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.