1.9.2014

Koli

Meillä on mieheni kanssa vielä vähän lomapäiviä pitämättä, ja alunperin ajattelimme lähteä etelään nauttimaan lämmöstä. Mutta, koska kesäloma meni helteisissä tunnelmissa (koko kesäloma "huh hellettä"), niin ajattelimme jotain ihan muuta; kirpeitä syyspäiviä jylhissä Kolin maisemissa.

 Tänään patikoimme 8km hyvin vaihtelevassa maastossa, korkeuserot olivat parhaimmillaan n. 250m, eli kiipeämistä ja laskeutumista. Koko reissuun meni neljä tuntia, tuloksena valtava nälkä, selkä litimärkä ja kolme hirvikärpästä päänahassa. Ette usko mitä väristyksiä se sai aikaan, kun niitä alkoi ilmaantua hiuksia harjatessa. Kiitos tangle teezerin (se muovinen ihmeharja) sain kaikki pirulaiset pois päästäni. Sitten saunaan, ja hiustenpesu noin kolme kertaa ja löylyä niin että meinasi jo itseltäkin taju lähteä. Tämän episodin jälkeen oli siis kiljuva nälkä, ja mikä sen ihanampi ateria kuin Pielisen voissa paistetut muikut ja perunamuusi, alapuolellamme avautuva Pielisen maisema.

 Kaikesta huolimatta, kyllä täällä sielu lepää;  käsittämättömän kauniit maisemat, ihana metsän tuoksu ja täysi hiljaisuus.

Pielinen

Tässä vielä autuaan tietämätön, että hirvikärpäset juhlivat päässä.
4 kommenttia:

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.