19.9.2014

Puolukkarahka

Olen aina rakastanut rahkaa, ja nyt tarkoitan sitä lapsuudesta tuttua jälkiruokaa, jossa on puolet rahkaa ja puolet kermavaahtoa, ja siihen sitten lisättynä hedelmiä tai marjoja. Ihan "paljaaltaan" en pysty rahkaa syömään, ja ihmettelen miten niin moni sitä pystyy syömään… Minulla ainakin ikenet vetäytyvät 5cm ylöspäin, kun laitan lusikallisen rahkaa suuhuni. Vaikka olenkin happamien ja kirpeiden  ruokien ystävä, ja tykkään piimästäkin, niin rahkaa en saa alas ilman kermavaahtoa ;).





Puolukkarahka

4dl puolukoita
2dl maustamatonta rahkaa
2dl kuohukermaa
(intiaanisokeria)


Survo puolukat. Tykkään itse jättää sattumia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta ripauksella sokeria, laitoin intiaanisokeria, se on terveellistä ;).
Nauti <3










Syöttekö te rahkaa ihan sellaisenaan, ilman kermavaahtoa?







                                                               

14 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää tämä puolukkarahka. Ihan pelkästään ei kyllä rahka, olkoon kuinka terveellistä tahansa :D Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 kiitos <3
      Juu, kyllä se rahka tarvitsee sen kermavaahdon, ihanaa viikonloppua sinulle myös!

      Poista
  2. Heinäkuisesta TInton pizzavinkistä kiittänyt Turutar ehdottaa rahkajugurttia, ei ole niin hapanta. Siihen purkki DOle GOlden ananaspaloja ja pähkinäsekoituspussista pähkinöitä. Herkkua!
    T. Annika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin taas maanantaina pizzalla Turussa ;)

      Täytyypä kokeilla tuota rahkajogurttia, kiitos vinkistä! Jogurteista syön vain turkkilaista, että olisikon aikalailla samaa makumaailmaa..

      Poista
  3. Mä teen just niin kuin sä, puolet rahkaa ja puolet kermavaahtoa. Sit vaan kauden marjoja, ja talvella useimmiten ananasta. Herkkua on. Airi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua kyllä!
      Hedelmärahka on niin hyvää, itse laitan banaania myös, ja mangoa sekä tuota ananasta.

      Poista
  4. Nam, lapsuudenherkku tuo puolukkarahka. Ja nimenomaan puolet rahkaa ja puolet kermaa :) Oletko maistanut Valion PEHMEÄÄ rasvatonta maitorahkaa? Yllätyin sen mausta, kun se onkin ihan "syötävää" sellaisenaan. Sekaan laitan marjoja ja pähkinöitä. Hyvä ja terveellinen iltapala.
    Löysin tässä yhtenä päivänä blogisi ja viime vkonloppuna luin kaikki vanhemmatkin postauksesi. Kirjoitat kivasti, jään lukijaksi. Hyvää syksyä, Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos ihanasta kommentistasi, näistä tulee aina niin lämmin mieli. Kiva, kun olet jaksanut lueskella vanhojakin postauksia, tosin kirjoitan aika maltillisesti, kuvat puhutkoot puolestaan. Itse ainakin puudun, jos blogeissa on liikaa tekstiä, mutta nämä ovat makuasioita, jokainen tyylillään. Minun tyyli on "lyhyestä virsi kaunis".

      Nyt rahka-asiaan. Olen tainnut juuri tuota kyseistä sekoittaa näihin minun kermavaahtorahkoihin, eli tuota Valion pehmeää… Voi olla, etten ole sitä edes pelkästään maistanut, kun ne makumuistot rahkasta ovat mitä ovat ;). Täytyy kokeilla, mutta epäilen että silti taidan sitä kermaa vähän joukkoon vatkata…

      Suloista syksyä sinullekin Tiina, ja tervetuloa lukemaan blogiani.

      Poista
  5. Maistapa Rainbown kermarahkaa, on ihanan pehmeää ja todella hyvä iltapala ihan sellaisenaankin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla!

      Poista
  6. Puhut Reetta asiaa! Rahka rakastaa kermaa ja kerma rahkaa! Ei sitä rahkaa pidä syödä pelkällään!!! Mä olen sitä mieltä, et jos haluaa hoikistua...syö vaan puolikkaan norm annoksesta ja ylipäätään: elämästä täytyy nauttia!!! Eli syödä hyvää!!! Saara

    VastaaPoista
  7. Täytyykin kokeilla puolukoilla. Marjarahkat on mun suuri herkkuni. Rahka vaatii aina kerman kaveriksi, mutta jos vaihtelua joskus haluat, niin kokeilepa vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Se on myös nam! Terkuin, Riina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaahtoutuva vaniljakastike on varmasti älyhyvää!
      Sitä siis seuraavaksi, puolukkarahka on vaan niin hyvää <3

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.