16.10.2014

Blossa årgångsglögg 2014 Suomalaisille sanoille aina hymyillään ulkomailla, ja ihmetellään kuinka paljon esim. Aata ja Koota voi olla sanoissa, mutta on tämäkin aika veikeä sana, tämä ruotsinkielinen vuosikertaglögi…

 Odotan joka vuosi innolla uutta Blossaa, tänä vuonna glögiin on haettu inspiraatiota Provencesta, ja glögi on maustettu aurinkokuivatuilla laventelilla. Viime vuoden Blossa sai inspiraationsa Taalainmaalta, ja oli maustettu mm. ruusunmarjoilla.

 Blossa 2014 on valkoviinipohjainen glögi, ja pidänkin enemmän vaaleasta glögistä, kuin punaisesta. Tai sitten en ole vain saanut tarpeeksi hyvää punaista glögiä, paitsi kerran Tukholmassa jossain tunnelmallisessa baarissa, baarin oma sekoitus tietenkin. Täytyy varmaankin itse kokeilla tehdä alusta loppuun, maustamiset ja kaikki.

Maistoimme Blossaa viime viikonloppuna, enkä oikein lämmennyt tälle. Laventeli kyllä tuoksuu glögissä, mutta ei maistu. Enkä ole edes varma, haluaisinko sen maistuvan, laventelista minulle tulee lähinnä mieleen huonetuoksu. Ja se, mistä en glögeissä yleensäkään pidä, on liika alkoholipitoisuus (tässä 15%). Liika alkoholi hyökkää nenään jo, kun tuo lasin huulille, ja alkaa yskittää sekä silmät vuotaa. Ei kiva. Mutta joka tapauksessa, annan tälle Blossalle vielä toisen mahdollisuuden.


6 kommenttia:

 1. Viimevuoden Blossa oli makuuni, tätä en ole vielä testannut. Minusta idea että pullo muuttuu joka vuosi on kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en enää muista, tykkäsinkö viime vuoden vai en… varmaan ollut sitten aika neutraali. Mun mielestä ne ensimmäiset Blossat oli hyviä, vuosien varrella tullut pettymyksiä enemmän. Mutta onneksi on kyseessä vain glögi, ei sen vakavampaa ;). Perinne siitä on kuitenkin minulle tullut, uuden Blossan odotus joka syksy!
   Tosi kiva idea kaikenkaikkiaan!

   Poista
 2. Olen ostanut Blossaa jo useamman vuoden ajan...ehkä 5-6v. on tullut maisteltua. Todella kiva asia on minunkin mielestäni , että pullo muuttaa aina ulkoasuaan ...jonain vuonna on parempaa, kuin taas toisena. Itse olen ehdottomasti punaisen ystävä ja glökiaika on niin huippu juttu:)...tykkään. Eräs ystäväni ruotsista on kerännyt Blossa-pullot alusta asti mökilleen kynttilänjaloiksi...joka vuosi uusi jalka kokoelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun olisin myös tajunnut kerätä noita pulloja alusta alkaen…
   Kyllä minäkin punaiselle lämpenen, jos se on hyvää. Mutta nuo markettimehuglögit eivät ole mieleeni (tuoksu niissä on kyllä hyvä) ja alkon glögeissä maistuu liikaa punaviini, vaikka punaviinin ystävä olenkin. Hih, olenpa kehitellyt glögiasiasta oikean numeron. Tämä on näköjään hyvin pyhä asia minulle :D !!!!
   Glorian ruoka&viini lehdessä oli joku vuosi sitten ohje perus punaiseen glögipohjaan, ja ajattelin nyt tänä vuonna kokeilla sitä. Siinä saa itse keitellä ja haudutella mausteita, varmasti hyvää! Teenpä siitä muuten postauksen sitten!

   Poista
 3. Hans Välimäen glögi 2014, maistui ainakin mulle. Yleensä joka vuosi testailen eri glögiä, enkä tykkää. Mutta edellä mainittua ostan vielä varmaan toisenkin pullon😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, huippua!
   Kiitos vinkistä, täytyy testata.

   Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.