28.10.2014

Pistaasi-rucolapesto

Rakastan pestoa, ja nimenomaan itsetehtyä. Tuoreen basilikan tuoksua ei voita mikään.
 Yhtenä päivänä selasin tätä Tessa Kirosin keittokirjaa, ja muistinkin tehneeni aikoinaan usein tätä pistaasi-rucolapestoa. Eli perinteisen peston basilika on korvattu rucolalla ja pinjansiemenet pistaasipähkinöillä! Ja voi hyvä tavaton, tämä vasta älyttömän hyvää onkin, ihan mieletöntä suorastaan. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.






Pistaasi-rucolapesto

2 valkosipulinkynttä
hieman suolaa
60g kuorittuja pistaaseja (100g kuorellisia pussissa)
rucolapuska (tai kaksi, ovat aika onnettoman kokoisia)
40g parmesanraasteetta (ei valmista, raasta aina itse)
reilu 1 dl laadukasta oliiviöljyä



Murskaa valkosipulit ja hiero suolan kanssa tahnaksi. Pane pistaasit
monitoimikoneeseen ja jauha karkeaksi rouheeksi. Lisää rucola ja
jatka jauhamista, kunnes olet saanut aikaiseksi rakeisen ja vähän
epätasaisen tahnan. Lusikoi tahna kulhoon, lisää joukkoon valkosipuli,
parmesaani ja öljy ja sekoita hyvin. Tarkista mausteet; rucola saattaa
maistua verraten pippuriselta, eikä suolaakaan tarvitse ehkä lisätä.







Ostamani pistaasit olivat varsin yhteistyökykyisiä, ja aukesivat helposti, 
hyvinkin helposti. Joskus näiden pirulaisten kanssa saattaa mennä hermot.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.