26.10.2014

Taivaalla

Lennän lomalentoyhtiössä, joten kauden ensimmäiset ja kauden viimeiset lennot lennetään tyhjällä koneella. Eli esim. kun Kanarialle viedään talvikauden ensimmäiset matkustajat, niin meillä ei ole takaisinpäin Suomeen matkustajia. Miehistö siis istuu tyhjässä isossa koneessa keskenään. Tällöin pääsee nauttimaan maisemista, koska normaalina lentotyöpäivänä ei siihen ole mitenkään aikaa.

Viikolla meillä oli tällainen lento. Ensimmäisessä kuvassa näkyy matkustajakone, joka lensi alapuolellamme kauan. Kuvassa se näyttää ihan hyttyseltä, mutta livenä sitä oli kiva seurata.12 kommenttia:

 1. Kiitos mukavasta blogista. Pelottaako sinua koskaan lentäminen? Minä asun talvet Kanarialla ja se lento
  suorastaan kauhistuttaa, koska keväällä palatessa kotiin oli isoja "ilmakuoppia". Ajattelin silloin, että nostan hattua teille
  "emoille" teette rankkaa työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, kiva että tykkäät blogista!

   Ei minua pelota ollenkaan, tiedän tarpeeksi faktoja lentämisestä ja kuinka turvallista se on. Edes kovimmassa turbulenssissa, jolloin lensin ensin kattoa kohti ja sitten putosin polvilleni koneen käytävälle (sukkahousut rikki ja polvet verillä) ei pelottanut. Tuntui vain hassulta vatsassa ;)

   Työn rankkuus on ennemmin valvomista, aikaeroja ja fyysisyyttä.

   Sinä onnekas saat nauttia myös valosta ja lämmöstä talvisin.

   Poista
 2. Kauniit maisemat tuolla ylhäällä, ihanan seesteisen näköistä. Lentokoneessa istun mieluiten ikkuna paikalla, koska sieltä on niin mielettömät näkymät. Oikeastaan se auttaa lievään lentopelkoonikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Johanna <3
   On siellä niin kaunista ja rauhallista. Ja koneen ohjaamosta käsin näyttää siltä, että emme liiku lainkaan eteenpäin, ihan kuin leijuttaisiin vain.
   Kyllä ikkunan vieressä on kivointa istua, joskus koneessa onkin ilmiriita monessa perheessä sisarusten kesken, että kuka siinä istuu. Ja sitten neuvotellaan sääntöjä ja ehtoja, jokaiselle oma aika. :)

   Poista
 3. Oletteko te saaneet kokeilla niitä "ilmakuoppia" niissä simulaattoreissa? Onko semmoisia hurjia ilmakuoppia usein? T. Airi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoastaan kapteenit ja perämiehet harjoittelevat simulaattoreissa, ja taitavat harjoitella aika kinkkisiä tilanteita siellä. Mitään ilmakuoppia ei voi harjoitella, niitä tulee jos tulee. Mutta ohjaamo toki tutkii sääkartat, ja pyrkii väistämään kaikki tällaiset sääalueet, joissa mahdollisia ilmakuoppia olisi. Ei ilmakuopissa mitään vaarallista ole, joidenkin mielestä tuntuu epämiellyttävälle, ja jos enemmän heiluttaa, niin meidän kahvin kaadosta ei tule mitään ;)

   Poista
  2. Juu, olen ollut koneessa jossa sitä kahvia joutui varomaan edessään kun yhtäkkiä tulikin aikamoisia ilmakuoppia. Ja muuten, olen nähnyt jonkun ohjelman jossa järjestettiin lentopelkoisille kurssi, jossa he pääsivät siihen simulaattoriin ja kokea ne ilmakuopat, ja että ne ne on ihan normaaleja tuolla ilmassa. Mukavaa Thaimaan reissua. Airi

   Poista
  3. Lentopelkoiset laitetaan sellaiseen simulaattoriin (erilainen, missä pilotit harjoittelee), joka vähän täristyttää, tavallaan kuin ajaisi bussilla pomppuista tietä, enemmän psykologinen juttu heille.
   Oikean tuntuista tilannetta, ja kunnon ilmakuoppia tuolla simulaattorilla ei tietenkään pysty tuottamaan.

   Kiitos :)

   Poista
 4. Upeita kuvia ! On varmaan hassu tunne istua tyhjässä matkustamossa :)

  Kivaa viikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   On kyllä, on kuin olisi yksityiskoneessa.

   Mukavaa viikkoa sinulle myös!

   Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.