20.12.2014

Rettigin piparkakut (piparitaikina vol. 2)

Tällä ohjeella rakas siskoni tekee aina joulun piparkakut. Ohje on pienestä kirjasta, jossa on erilaisia piparkakkutaikinaohjeita. Tämä Rettigin piparkakut -ohje on voittanut Kotilieden järjestämän piparkakkukilpailun vuonna 1970, Aune Könönen lähetti kilpailuun tuolloin tämän ohjeen. Ihanan sympaattista...






Rettigin piparkakut

250 g voita
reilu 2 dl sokeria
1,5 dl siirappia
1 dl kuohukermaa
1 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
0.5 tl neilikkaa
1 rkl soodaa
10 dl vehnäjauhoja
2 rkl konjakkia tai appelsiinimehua



Ota voi ajoissa pehmenemään huoneenlämpöön. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää siirappi ja jatka vatkaamista. Vaahdota kerma erikseen ja lisää joukkoon. Sekoita taikinan mausteet. Yhdistä sooda, mausteet ja osa vehnäjauhoista ja seulo joukkoon. Lisää loput jauhot ja tilkka konjakkia tai appelsiinimehua. Varmista, että kaikki ainekset ovat sekaisin kulhon pohjia myöden.

Anna taikinan jähmettyä ja maustua yön yli.

Leivo taikinasta seuraavana päivänä piparkakut ja paista 175-200° koon ja paksuuden mukaan 5-10 minuuttia.















4 kommenttia:

  1. Viimeksi ei ollut appelsiinimehua eikä konjakkia kaapissa (apua!), joten lorautin taikinaan limoncello-likööriä. Hyvin toimi!
    Terkut Riikka-siskolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, limoncello sopii varmasti hyvin <3

      Poista
  2. Ooh ihania kuvia. <3 Varmasti ihana piparkakkuohje, kenties jonain päivänä tulisi tehdä taikinakin itse... Tunnelmallista viikonloppua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparkakkujen teko on kivaa, ja aina parempi kun on ite rakkaudella tehty taikina <3

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.