17.12.2014

Salaatti joulupöytään

Löysin tämän reseptin Helsingin Sanomien reseptihausta, kun mietin viime viikonloppuna mitä meillä syötäisiin. Tämä on sopivan juhlava salaatti, joten sopii hyvin myös joulupöytään. Ja erittäin herkullinen. Vähän tämän eteen joutuu näkemään vaivaa, mutta se palkitsee.

Helsingin Sanomien kuukausiliitteissä on todella hyviä reseptejä, käsittääkseni niistä on koostettu reseptikirjakin… Muistanko oikein?







Marinoitu punasipuli:
2 pientä punasipulia
3 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl punaviinietikkaa
1tl suolaa
2tl sokeria

Sokeripaahdetut saksanpähkinät:
100g saksanpähkinöitä
0,5 dl vettä
2 rkl sokeria

Karamellisoidut omenat:
2 omenaa
2 rkl voita
2 rkl sokeria

Granaattiomenavinegretti:
1 rkl sipuleiden marinadia
0,5 rkl granaattiomenamehua
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Salaattiin:
puna-vihreitä salaatteja
250g valkohomejuustoa huoneenlämpöisenä
1 granaattiomena



Valmista aluksi marinoitu punasipuli. Kuori sipulit ja leikkaa ohuen ohuiksi renkaiksi. Mittaa sipulirenkaiden joukkoon muut marinadiaineet ja sekoita. Jätä tekeytymään huoneenlämpöön ainakin kolmeksi tunniksi.

Valmista sokeripaahdetut saksanpähkinät. Mittaa aineet pannulle ja kuumenna sekoitellen keskilämmöllä, kunnes vesi ja sokeri on muuttunut tahmeaksi, hieman ruskeaksi seokseksi ja imeytynyt pähkinöihin (tähän kuluu ainakin 5 minuuttia). Kaada pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään.

Valmista karamellisoidut omenat. Kuori ja viipaloi omenat lohkoiksi. Sulata voi pannulla ja paista omenoihin kaunis väri. Ripottele päälle sokeri ja paista vielä vähän aikaa. Jätä jäähtymään.

Sekoita vinegrettiaineet keskenään.

Pese, kuivaa ja revi salaatti suureen kulhoon. Kaada vinegretti joukkoon ja kääntele. Nosta salaatti sitten lautasille. Asettele kaikki aineet kauniisti salaatin päälle, lopuksi granaattiomenan siemenet.




















12 kommenttia:

  1. Nam, raskaaseen joulupöytään kaipaankin jo kaikkea uutta ja erilaista ja tälläisiä raikkaampia juttuja. HIh jotta jaksaa sitten syödä niitä konvehteja. <3

    Iloista keskiviikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin :)

      Voi mässäillä hyvällä omallatunnolla...

      Poista
  2. Kaunis annos, ja hyvä idea sinne joulupöytään. Tai joulun jälkeen kun kaikki muu tulee korvista ulos. Iloista joulun odotusta Reetta toivoo Airi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3

      Aivan, sopiva joulun pyhille, ja alkusalaatiksi uuden vuoden kemuihinkin!

      Poista
  3. Maukkaalta kuulostava salaatti, sokeripaahdetut pähkinät antavat siihen varmasti ihanan lisänsä.

    Minä teen joulupöytään possun ja mausteisen raakamakkaran pariksi tätä granaattiomenasalaattia http://lumolifestyle.blogspot.fi/2013/11/nayttava-mutta-edullinen-illallinen.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä maukas salaatti.

      En saanut sinun linkkiä auki, mutta kävin katsomassa. Täytyypä tuotakin kokeilla, minulla on parhaillaan himo granaattiomenaan!

      Poista
  4. Maukkaan näköistä! Tein viime talvena useastikin salaattia jossa oli granaattiomenaa..nyt olen sen unohtanut kokonaan, mutta kiva kun muistutit:) kokeilen tätä reseptiä vkl!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista <3

      Kokeile ihmeessä, on hyvää! Granaattiomenan siemenet on kyllä kauniita, näin joulun aikaan niitä tulee käytettyä enemmänkin ruoissa. Lähinnä salaateissa ja jälkkäreissä.

      Poista
  5. Pakko kokeilla. Saara

    VastaaPoista
  6. Oih, mun lemppariainesosia kaikki! Tuota pitää kokeilla ehdottomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä salaatti on kyllä mainio! Tykkään muutenkin tosi paljon salaateista, niin on kiva kokeilla uusia, tästä tuli yksi suosikeista.

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.