30.3.2014

Rakkaudesta jäätelöön

Voisin syödä litran jäätelöä yhteen menoon, tai no, silloin kun syön jäätelöä niin syön sitä litran yhteen menoon… Ihan parasta on Pappagallon lakritsijäätelö, sekä kotimainen melko uusi tulokas Kolmen Kaverin vadelmavalkosuklaajäätelö. Näiden kaverusten jäätelömakuihin kannattaa tutustua, ihan älyttömän hyviä kaikki. Ja muutenkin kannattaa tutustua näiden kavereiden tarinaan.
Jäätelöt tehdään käsityönä, ja raaka-aineet ovat puhtaita ja raikkaita lähellä tuotettuja, kotimaisilta tiloilta.

Tottakai Ben&Jerry's jäätelöt ovat myös suosikkejani. Rakastan sitä, että jäätelössä on kaikennäköisiä ja kokoisia "klimppejä" ja kastikkeita. Ainoastaan Pappagallon jäätelö on sileää. Joskus lisään siihen efektiä tuomaan lakupaloja sekä lakritsikastiketta.

Ja jos pakkasessa on tylsää vaniljajäätelöä (harvoin on), niin heitän päälle kourallisen suolapähkinöitä ja lämmintä kinuskikastiketta, kokeilkaa, on ihan mieletön yhdistelmä!







Paremmin ei voisi tähän loppuun sanoa, kuin että "Rakkaudesta elämään ja jäätelöön", suora lainaus Pappagallon jäätelöpurkin kyljestä. Mutta aivan kuin minun kynästäni. <3



29.3.2014

Thaimaan makuja

Yksi lempiruokani Thaimaassa on papaijasalaatti, tulinen ja maukas kaalisalaatti. Vastaavanlaisen (ilman papaijaa) salaatin ohjeen olen löytänyt blogista Kokit ja Potit http://kokitjapotit.blogspot.com Kaakkoisaasialainen kaalisalaatti-reseptillä. Muutaman muutoksen olen kuitenkin ainemääriin tehnyt.

 Alkuperäiseen papaijasalaattiin tulee käsitykseni mukaan myös raastettua raakaa vihreää papaijaa, tästä en ole varma, niin olen kuvitellut.. Mutta tähän kyseiseen salaattiin, jonka reseptin teille annan, tulee mm. valkokaalia ja porkkanaa.





Maukas kaalisalaatti

1/2 valkokaalia (n. 500g)
1 salottisipuli
2 porkkanaa
1dl silputtua korianteria
1dl silputtua minttua

kastike

3 puristettua limeä
2rkl kalakastiketta
2rkl ruokosokeria
1 chili
2tl inkivääriraastetta
2 valkosipulinkynttä raastettuna


Tee ensin kastike. Sekoita kaikki aineet keskenään, ja anna sokerin sulaa kastikkeeseen. (Poista halutessasi chilistä siemenet ja valkoiset kiinnikkeet).

Raasta kaali (käytän tähän mandoliiniraastinta, varo sormia). Raasta porkkanat. Kuori sipuli ja pilko pieneksi silpuksi, hienonna yrtit. Sekoita salaatti.

Lisää lopuksi hyvin sekoitettu kastike ja kääntele salaatin sekaan. 



Salaattiin tulevat raaka-aineet ovat kaikki herkkujani, voit ihan hyvin jättää korianterin pois, jos et pidä sen mausta. Jos haluat salaatista ruokaisan, paista esim. kanaa tai jättikatkarapuja sen kanssa. Kokit ja Potit blogissa suositeltiin mangoa tämän salaatin kylkeen, ja voin suositella, sopi todella hyvin!

Ai niin, piti vielä lisätä, että tuo kalakastike jakaa myös mielipiteitä. "Tuoksu" on mielenkiintoinen, mutta makuna aivan loistava Aasialaisiin ruokiin. Kerran kun tein tätä salaattia, mieheni tuli keittiöön ja sanoi "täällä haisee jalkahiki". Tosi kiva :) , hyvää ruokahalua!










28.3.2014

Home sweet Home

Tulin eilen tämän talvikauden viimeiseltä reissulta Thaimaasta, olo oli jotenkin huojentunut ja helpottunut, ei enää aikaeroväsymystä, koti-ikävää eikä jatkuvaa matkalaukkuelämää. Tervetulleet ovat kesälennot teemalla: "illaksi kotiin". Tervetullutta on kotoilu, ruoan laittaminen ja kuistin kesäkuntoon sisustaminen. Tervetuloa ystävät kyläilemään, teille on vihdoinkin aikaa! Home sweet Home, täällä ollaan.

Tämä talvikausi oli jotenkin erityisen rankka, koska minulle siunaantui oikeastaan pelkästään kaukolentoja Thaimaahan, ja lopulta kroppani rytmi eli Suomessakin Thaimaan aikaa, ja sosiaalinen elämä jäi minimiin.
 Älkää käsittäkö väärin, rakastan työtäni ja sen tuomia "työsuhde-etuja" auringon lämpöön. Mutta aikansa kutakin, nyt en voi enempää olla kiitollinen alkavista kesälennoista ja sen myötä kotona olemisen riemusta! Ja kun loka-marraskuu koittaa, niin kaukolennot ovat taas erityisen toivottuja ;).













Matkalaukku on nyt purettu, ja se on paikassa nimeltä jemma. ihan hetkeen ei taideta lomareissullekaan lähteä… Nyt nautin rakkaasta kodista ja sydämen täyttävästä onnesta. Borta bra men hemma bäst!



25.3.2014

Mummoilua Thaimaassa

Tämä on sitten kauden viimeinen stoppi Thaimaassa, ja samalla "mummo-kaavalla"on menty, kuten aiemminkin. Ei muuten, mutta aikataulujen ja intressien suhteen, aamulla on herätty aikaisin, ruokaa ja syömistä on mietitty koko päivä, ja illalla ajoissa nukkumaan. Ja mummoilu on just hienoa, mummot rulettaa! Sopii vallan mainiosti minulle, ja saman henkistä porukkaa on kolleegoista löytynyt kiitettävästi. Iällä siis ei ole mitään tekemistä tämän kanssa, parikymppisiä tyttöjä suurin osa ;).








Aamulla kello soi 07:30, sitten vähän aamupalaa naamaan ja salille. Näillä reissuilla tykkään tehdä oikeastaan vain aerobista liikuntaaa, kotosalla sitten kyykätään. Aivan ihanaa kookosvettä löytyi paikallisesta ruokamarketista. Kolmen pakkaus 40 baht eli noin 0,90€. Ja hedelmäthän täällä ovat niin hyviä!








Salin ja suihkun jälkeen siirrytään uima-altaalle (olen enemmän uima-allas ihminen, niin mukavuudenhaluinen…). Siellä sitten luetaan lehtiä ja kirjoja, ja höpötetään, enimmäkseen ruoasta. Mietitään mitä syödään päivällä, ja mitä illalla, entä huomenna… Rankkaa, tiedän.










Tänään kävimme iltapäivällä kävelyllä, ihan hissukseen mentiin, ja silti sain pyyhkiä hikeä ylähuulen päältä ;). Oli kyllä kuuma, ei tuullut yhtään ja aurinko on tähän aikaan vuodesta pistävän kuuma.









Lopuksi vielä iltamarkkinoille syömään. Phat Thai 40 baht, grillivarras 35 baht. Halpaa! Herttinen sentään, kello on jo 20.45 täällä päin maailmaa, äkkiä unille. 




23.3.2014

Helmeä ja raitaa

Voiko olla suloisempaa kukkaa keväällä kotia koristamaan, kuin helmililja (helmihyasintti). Olen aika värirajoitteinen kukkien suhteen (muutenkin sisustuksen suhteen), ja näissäkin pidän enemmän valkoisesta, kuin lilasta väristä. Joskus käärin voipaperia muoviruukun ympärille, ja sidon juuttinarua ympärille. Nyt helmililja on pestävässä paperipussissa, joka on valmistettu 100% selluloosasta. Pussin voi pestä miedolla saippuavedellä.

Kevät ja kesä kun lähenee, niin käteni hakeutuvat vaatekaapissa kaiken raidallisen, sinivalkoisen ja merellisen vaatekappaleen luokse. Raitapaita on jo klassikko, jonka puen valkoisten farkkujen kanssa ja jalkoihin matalat loaferit. Kirkkaan punaista huulipunaa huuliin, ja tummansininen kultanappinen jakku päälle, ja hetken luulen jo olevani Ines de La Fressange, hetken ;). Tuon aristokraattisen pariisittaren tyyli on minun makuuni.












Panama-hattu on kevään uutta Zarasta. Ostolakosta huolimatta sain tämän ostaa, koska tämä on tavallaan "terveysvaikutteinen" tuote, ehkäisee auringonpistoksen. Ja se vasta on tärkeä ominaisuus!




21.3.2014

Perjantai-illan huumaa

Jos jokin herkku pitäisi valita, mitä koko loppuelämänsä saisi vain syödä, olisi se minulla juusto. Tai ehkä lakritsijäätelö… Mutta jos tänään kysytään, niin juusto!

Suolakeksi, päälle briejuustoa ja nokare vadelmahilloa, mielettömän hyvä yhdistelmä! Pipari ja Aurajuusto on klassikko, menee muulloinkin kuin joulunaikaan, ei ehkä ihan juhannuksena. Italialainen hyvä parmesanjuusto ja balsamiko, jes. Mozzarella, basilika ja tomaatti! Manchego ja viikunahillo…. Lista on loputon. Kaiken kruunaa lasillinen punkkua, mozzarellasalaatin kanssa valkkari, makuasioita.











Juustotarjotin on parin vuoden takaa Riviera Maisonilta. Kyselin muutama viikko sitten näitä lisää, niin ei ole kuulemma enää mallistossa. Oli ja meni, olisi alkujaan pitänyt ostaa kaksi.

Oikein hyvää viikonloppua!