30.4.2014

Vappujuhlat paperilla

Olin jokunen aika sitten siskoni luona kylässä, ja näin seinällä ihastuttavan teoksen. Värikäs, iloinen ja taidokkaasti tehty piirustus/maalaus on siskoni tytön tekemä viime syksyltä. Heille oli tulossa suuremmat juhlat, ja siitä inspiroituneena hän teki tämän teoksen. Hän oli 10-vuotias tehdessään tämän, ja minusta hän on hurjan taitava ja muutenkin niin suloinen ja kiltti tyttö.

Halusin ostaa tämän työn, ja hierottiin heti kaupat kuntoon. No tietenkään hän ei halunnut työstä mitään, mutta siirrän hänen tililleen kyllä jonkun summan. Kyllä taiteella on hintansa ;).

Kävin kehystyttämässä työn, ja halusin myös paspartuurin tuomaan työn ansaitsemaa arvokkuutta. Mustat kehykset valitsin rajaamaan työn. Nyt piirros on suojassa lasin alla, ja pääsee seinälle ilostuttamaan arkea!









Kyllä hän on erittäin lahjakas.


OIKEIN HAUSKAA VAPPUA!




29.4.2014

Kuistilla kukkii

Kävin eilen Plantagenissa ja toisessa, pienemmässä paikallisessa "kukkakaupassa". Ostin kaksi tuijaa isoihin ruukkuihin kuistin sisääntulon vierustoille sekä varrellisen marketan, belargonian, laventelin ja muratin.
En ole erityisen kiinnostunut puutarhanhoidosta (oi miksi, oi miksi Ilkka Kanerva kummittelet mielessäni, kun puhutaan niinkin ihanasta asiasta kuin puutarhanhoito). Puutarhanhoito ei siis kovasti houkuttele, joten tällainen ruukkutouhu sopii minulle hyvin, muutamat viljelyksetkin aion laittaa ruukkuihin kasvamaan, kirsikkatomaatit ja basilikat, ja jos oikein innostun, niin kuulemma perunaakin voi kasvattaa ruukussa!! Siihen tarvitaan toki iso ruukku.
Muutaman kukan aion vielä ehkä hankkia, mopo meinasi jo karata eilen, ja kiikutinkin kukkia takaisin, kun tulin tolkkuihin.




Tässä kuvassa näkyy hyvin kuinka aurinko on polttanut terassin laudat harmaaksi, ja kuistilla on kellertävämpi… Tuonne vasemmalle tulee ehkä se riippukeinu tai FAT BOY säkkituoli, onko teillä kokemuksia tuosta säkkituolista? 











Nämä ovat tekokukat, mutta kun ovat niin kauniit ja aidon oloiset, niin olkoot siinä ;).




28.4.2014

Päivän kostyymi

Heips kaverit,
Viikonloppu oli ja meni, lentäessä kirjaimellisesti. Nyt on taas vapaita mukavasti, ja saa hoidettua piha-asioita loppuun. Tänään lähden ostamaan kukkia kuistille ja terassille, en paljoa, maltti pidetään nyt näissäkin asioissa. Kahteen isoon ruukkuun, jotka ovat kuistin sisääntulon molemmin puolin, ostan tuijat. Sitten jotain markettaa ja petuniaa pienempiin ruukkuihin, näette sitten :)!

Täälläpäin on edelleen todella lämmintä ja aurinkoista, aivan ihanaa.






Jakku Zara
Paitis By Malene Birger
Farkut LiuJo
Laukku By Malene Birger
Loaferit Gant
Aurinkolasit Gucci



Huomenna lähden piipahtamaan synnyinsijoilleni Tampereelle! Aivan ihana kaupunki ja ihanat ihmiset.




25.4.2014

Pikaruokaa

Olen salaattien ystävä, ja näin keväällä ja kesällä sen helpompaa arkiruokaa ei olekaan, kuin ruokaisa salaatti. Tänäänkin tämän salaatin tekoon meni ehkä max. 2min.
 Otin esille ison lautasen, sitten jäävuorisalaatti käsin reiluiksi repaleiksi (ei siis tarvita leikkuulautaa eikä veistä, suoraan lautaselle käsien kautta). Sitten rucolaruukku esille, ja koko nippu nyhtäistään taas käsin lautaselle. Minitomaatit puoliksi, nyt tarvitaan ensimmäisen kerran veistä, mutta ei lautaa, ne pystyy puolittamaan "ilmassa" lautasen päällä. Sitten avokado puoliksi, taas käsissä, mutta veitsellä, ei tarvita kuitenkaan leikkuulautaa. Avokadonsiemen veks, ja avokado salaattiin. Päälle vielä valmiiksi kuutioidut fetat purkista, vähän erilaisia suolattuja pähkinöitä, hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa!
Siinä, pikaruoka on valmis, tiskiin vain lautanen ja haarukka sekä veitsi jolla puolitin tomaatit ja avokadon. Helppoa, nopeaa ja NIIN HYVÄÄ!











<3



23.4.2014

Päivän kostyymi

Pääsiäisen jälkeen olen saanut nauttia vielä parista vapaapäivästä. Molempina päivinä on ollut kylläkin aamupäivystys, eli mahdollisen lähdön tullessa on oltava lentokentällä tunnissa. Se tarkoittaa sitä, että sukkahousut ja univormu on valmiina tuolin selkänojalla sekä jonkinlainen laukku pakattuna. Meikit naamaan, univormu niskaan ja kahvi termarimukiin autoon ja kentälle, näin käy joskus, ja se puhelu tulee yleensä 04-06 välillä aamulla (riippuen tietysti koneen lähtöajasta, yleensä ne aamutuimaan lähtevät). Siinä ei auta jahkailla, kaikki täytyy tehdä robottimaisesti ja NOPEASTI.

 Nyt siis kävi niin, ettei lähtöä tullut ja sain nauttia näistä kauniista päivistä. Aamulla kävin juoksemassa, ja lähtiessä laitoin saunan päälle. Mikään ei tunnu niin kivalta, kuin lenkin jälkeinen aamupäiväsauna, ihan itsekseen. Tänään oli kyllä kylmä tuuli ja sainkin pukea takin päälle, kun lähdin ystäväni luokse lounaalle.




Takki Zara
Huppari Tiger of Sweden
Farkut LiuJo
Kengät Hope
Laukku Tiger of Sweden





Kyllähän yksi selfie on aina paikallaan!




21.4.2014

Tervetuloa kesä ja kaverit!

Eilen kannettiin pihapöytä tuoleineen sekä grilli pihaan (paistettiin kesän ensimmäiset pihvit). Mies pesi painepesurilla koko terassin ja kuistin, sekä pihakalusteet (niin ja talon seiniäkin, taisi innostua). Ihan paras ratkaisu aikoinaan, kun remontoitiin talo, oli tehdä koko talon pituinen katettu kuisti ja iso patio jatkeeksi tuolle kuistille. Tepastelen koko kesän tässä kotosalla paljain jaloin, eikä mitään likaa kulkeudu taloon sisälle, koska edusta on pelkkää "puulattiaa". Meille avautuu talon jatkeeksi kesäisin valtava olohuone, ihanaa!

Tämä pääsiäinen on ollut ihan täydellinen. Neljä kokonaista päivää ilman mitään kummempia suunnitelmia, nukuttu kun nukuttaa, syöty hyvin, puuhasteltu ja istuttu viinilasit kädessä illalla kuistilla. Ja mikä pääsiäinen ollutkaan kelien suhteen. Tänään syötiin aamiainen lintujen viserryskonsertissa lasikuistilla, voi tätä onnen määrää. Mikä upea äänimaailma aukeaa, kun kesä tekee tuloaan. Ja kohta on niin kaunista, kun alkaa vihertää ja puut kukkia. Tällä hetkellä luonto on vielä aika karu.







Tähän mahtuu vähän isompikin sakki syömään, joten tervetuloa kaverit kesällä grillaamaan! On tässä joka kesä suunnilleen 12 naista istunut mansikkamargaritojen äärellä, jokavuotinen odotettu perinne :). Ja ääni sen mukainen… Heinäkuussa taas!






Ja katsokaas mikä kannettiin takaisin lasikuistille, no se hiivatin biotakka, sisustustakka… Mutta enää ei istuta etanolin hajussa, vaan poltetaan vain kynttilöitä takan sisällä. En siis jaksanut alkaa myymään tätä missään tori.fi tai muualla, vaan ajattelin että olkoon, ja poltetaan tosiaan kynttilöitä vaan.



Tulkoon kesä ja kärp… KAVERIT!








20.4.2014

Sitruunamousse

Voi elämä miten aurinkoista ja lämmintä täällä etelä-Suomessa on ollut pari päivää! Tänään touhusin pihassa shortseissa ja topissa! Tarkeni vallan mainiosti. Laitettiin pihakalut paikoilleen ja grilli pihaan, illalla on tarkoitus grillata. Puuhastelun lomassa kävin vääntämässä sitruunamousset jälkiruoaksi. Tämä ohje oli uusimmassa Glorian ruoka&viini lehdessä, joka on ihan ykköslehti ruokaharrastajalle, tai ihan kenelle vaan joka nauttii edes jollakin tapaa ruoasta.

Sitruuna on yksi minun lempiruoka-aineista. Se soveltuu ihan kaikkeen; kastikkeisiin, ruokiin, jälkiruokiin ja oikeastaan aina ihan pieni pirskautus tuomaan ruokaan sopivaa happamuutta. Ruoka tarvitsee mm. suolaisuutta, makeutta ja happamuutta. (Nämä ovat ihan minun omia pohdintoja, ei tarkoitettuja olemaan totuuksia). Jälkiruoissa sitruuna on mainio, se tuo sopivaa raikkautta jälkiruokiin.








Sitruunamousse

4 luomukananmunaa
1 1/2dl sokeria
1/6tl suolaa
2 luomusitruunan raastettu kuori
2 luomusitruunan mehu
2dl kuohukermaa
2tl vaniljasokeria
koristeeksi sitruunankuorta ja valkosuklaalastuja


1. Mittaa kattilaan 2 kokonaista munaa ja 2 keltuaista. Laita kahden munan valkuaiset sivuun. Lisää sokeri, suola, sitruunankuoriraaste ja mehu. Keitä seosta sekoitellen keskilämmöllä n. 10 minuuttia tai kunnes se paksuuntuu kiisselimäiseksi.
2. Siivilöi seos ja laita se jääkaappiin viilenemään.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
5. Sekoita molemmat vaahdot kylmään sitruunakiisseliin. Annostele mousse tarjoilukuppeihin. Voit tarjota moussen myös isosta kulhosta. Laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.
6. Koristele sitruunankuorilla ja valkosuklaalastuilla.








Oikein ihanaa pääsiäisen jatkoa!







19.4.2014

Osso Bucco karitsasta

Mr. V teki minuun vaikutuksen seurustelun alkuaikoina mm. tekemällä osso buccoa. Ja kun pääsiäisen pyhät lähestyivät, ja tiesimme meillä olevan neljä yhteistä vapaapäivää putkeen, niin pyysin josko yhtenä päivänä hän tekisi osso buccoa, menneiden kunniaksi, ja tulevaisuudenkin. Lähdin metsästämään lihoja torstaina, ja lihakauppias kehotti tekemään osso bucon karitsanpotkasta, koska naudanpotkaa oli nyt huonosti saatavilla meidän kotikonnuilla. Ostin siis karitsanviulun lisäksi neljä karitsanpotkaa sekä lihoja grillattavaksi sunnuntaille (mikähän puutostauti vaivaa, kun kauhea lihanhimo…).

Aikalailla samalla kaavalla mentiin reseptin kanssa, kuin osso bucco yleensäkin on, valkoviiniä tosin laitettiin. Netistä hain reseptiä, ja sieltä löytyikin hyvä risotto-ohje vierelle, niin ja gremolata (tästä en ollut ennen kuullutkaan, vaikka aikamoinen reseptihaukka olenkin). Gremolata on siis italialainen mausteseos, joka ripotellaan ruoan pinnalle. Tässäpä pitkäperjantaimme illallinen.









Siinä makaa liha kalpeana. Yleensä osso bucco- lihat ovat kyllä ohuempia siivuja, mutta nyt mentiin näillä. Vehnäjauhoissa pyörittely suurustaa nestettä padassa, tämä on siis tarkoitus tälle vaiheelle.


















Osso Bucco karitsanpotkista


4 kokonaista karitsanpotkaa
suolaa ja pippuria
vehnäjauhoja
5 porkkanaa
3 salottisipulia
2 keltasipulia
3 vartta varsiselleriä
reilusti tuoretta timjamia
mustapippureita maun mukaan
3 laakerinlehteä
1/2dl tomaattipyrettä
3dl valkoviiniä
vettä


Laita uuni 175 asteeseen. Mausta lihat suolalla ja pippurilla, pyöritä vehnäjauhossa. Paista kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Aseta lihat pataan, lisää pilkotut kasvikset ja mausteet, sekä viini ja vesi. Kansi päälle ja uuniin. Tunnin jälkeen uunin lämpötilan voi laskea 125 asteeseen, ja pitää vielä kaksi tuntia. Eli pata oli yhteensä kolme tuntia uunissa.


Risotto


2 salottisipulia
voita ja öljyä paistamiseen
4dl risottoriisiä
1/2tl sahramia
8dl kanalientä
3rkl voita
1 1/2dl parmesanraastetta
suolaa


Ota kaksi kattilaa. Laita toiseen kanaliemi kiehumaan. Kuullota toisessa kattilassa silputtu salottisipuli voi-öljyseoksessa. Lisää risotto ja sahrami, kuullota vähän aikaa. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan, kunnes neste on imeytynyt. Anna kanaliemen kokoajan kiehua hiljalleen. Lisää taas kauhallinen ja anna imeytyä. Kun kaikki kanaliemi on risotossa, lisää voi ja sekoita se hyvin risottoon. Lopuksi vielä parmesanraaste sekaan.


Gremolata


2tl hienonnettua valkosipulia
1rkl raastettua sitruunan kuorta
5rkl persiljasilppua
5rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki aineet keskenään, ja ripottele Osso Bucon ja risoton päälle.