31.10.2014

Instagram viikko

Tähän viikkoon ei paljon muuta ole mahtunut, kuin reissaamista… Se aika, mitä olen ollut kotona, olen taas hiipinyt tossut jalassa, juonut kahvia ja kokkaillut.







paras pasta, paras oliiviöljy




Krabi






aurinkovarjonpitäjä




auringonlasku Krabilla




breku, vasta viime vuosina olen oppinut pitämään
papaijan mausta. Haisee edelleenkin pahalle ;)







Bangkokin lentokenttä




Bangkok




tilannekuvaa taksissa, kentältä hotellille, hauskaa on!



Kun lennämme kauden ensimmäisiä kaukolentoja, meidät halutaan saada pian "homebaseen" 
(kotipesään), joten meidät lennätetään eri firman koneella kotiin, matkustajan roolissa. Lensimme
ensin Krabilta Bangkokiin, jossa yksi vuorokausi, ja sitten BKK-HEL, matkustajana.






29.10.2014

Parin päivän Thaimaa

Tänään saavuimme Thaimaahan, ja tuntuikin taas niin epätodelliselta aloittaa kaukolennot, ja jotenkin taas niin kotoiselta. Kun astuimme sisään Thaimaassa lentokentälle, niin tuttu (homeen) haju tulvahti nenään; kosteassa ja kuumassa taas ollaan, jippii talven Thaimaan lennot! Tämä päivä meni nukkuessa ja ihastellessa taas tätä lämpöä ja valoa, ihanaa.









söpöt <3 (hotellin henkilökuntaa)













Kyllähän tämä taas tuntuu niin kivalta ammatilta ;)






28.10.2014

Pistaasi-rucolapesto

Rakastan pestoa, ja nimenomaan itsetehtyä. Tuoreen basilikan tuoksua ei voita mikään.
 Yhtenä päivänä selasin tätä Tessa Kirosin keittokirjaa, ja muistinkin tehneeni aikoinaan usein tätä pistaasi-rucolapestoa. Eli perinteisen peston basilika on korvattu rucolalla ja pinjansiemenet pistaasipähkinöillä! Ja voi hyvä tavaton, tämä vasta älyttömän hyvää onkin, ihan mieletöntä suorastaan. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.






Pistaasi-rucolapesto

2 valkosipulinkynttä
hieman suolaa
60g kuorittuja pistaaseja (100g kuorellisia pussissa)
rucolapuska (tai kaksi, ovat aika onnettoman kokoisia)
40g parmesanraasteetta (ei valmista, raasta aina itse)
reilu 1 dl laadukasta oliiviöljyä



Murskaa valkosipulit ja hiero suolan kanssa tahnaksi. Pane pistaasit
monitoimikoneeseen ja jauha karkeaksi rouheeksi. Lisää rucola ja
jatka jauhamista, kunnes olet saanut aikaiseksi rakeisen ja vähän
epätasaisen tahnan. Lusikoi tahna kulhoon, lisää joukkoon valkosipuli,
parmesaani ja öljy ja sekoita hyvin. Tarkista mausteet; rucola saattaa
maistua verraten pippuriselta, eikä suolaakaan tarvitse ehkä lisätä.







Ostamani pistaasit olivat varsin yhteistyökykyisiä, ja aukesivat helposti, 
hyvinkin helposti. Joskus näiden pirulaisten kanssa saattaa mennä hermot.







26.10.2014

Taivaalla

Lennän lomalentoyhtiössä, joten kauden ensimmäiset ja kauden viimeiset lennot lennetään tyhjällä koneella. Eli esim. kun Kanarialle viedään talvikauden ensimmäiset matkustajat, niin meillä ei ole takaisinpäin Suomeen matkustajia. Miehistö siis istuu tyhjässä isossa koneessa keskenään. Tällöin pääsee nauttimaan maisemista, koska normaalina lentotyöpäivänä ei siihen ole mitenkään aikaa.

Viikolla meillä oli tällainen lento. Ensimmäisessä kuvassa näkyy matkustajakone, joka lensi alapuolellamme kauan. Kuvassa se näyttää ihan hyttyseltä, mutta livenä sitä oli kiva seurata.











25.10.2014

Joulua

Ostin Zoom Design -liikkeestä kaulahuivin ja lapasten lisäksi jo vähän joulua… Nämä ihanuudet odottavat vielä kaapissa vähän aikaa. Ajattelin laittaa joulua esille kotiin marraskuun puolessa välissä, tai aiemmin…

 Milloin teidän mielestä on hyvä aika laittaa joulukoristeita?








<3





24.10.2014

Instagram viikko

Tällä viikolla lensin jo ensimmäiset "talvilentoni", eli yöksi ei enää tullakaan kotiin, vaan jäädään maailmalle. Sen ajan, mitä olin kotona, urheilin ja hipsuttelin kahvikuppi kädessä. Ja kokkailin.





Tämä on niin kaunis keittokirja, ja täynnä ihania ohjeita.




Tein keittokirjan ohjeella pestopastaa, jonka ohjeen laitan teille
ensi viikolla. siihen tulee mm. pistaasipähkinöitä ja rucolaa. NAM.


Vihersmoothieta lehtikaalista. (myös minttua, avokadoa, päärynää,
banaania, mantelimaitoa…).






Kanarian aaltoja.




Kanarian selfie.






Hotelli Clarion Arlanda. Sänky ja breku.




Kiva tarra hotellihuoneen peilissä. Kotiin myös sama, kylpyhuoneen peiliin
epätoivoisia aamuja varten ;)





23.10.2014

Hurmaava harmaa

Ihastuin täysin tähän Day Birger et Mikkelsenin huiviin, jonka ostin Zoom Design -liikkeestä. Huivi on 100% villaa, ja sopivan muhkean kokoinen.  Huivissa on täydelliset harmaan sävyt,  ja se sopiikin hyvin minun moneen harmaaseen neuletakkiin ja tähän syystakkiin myös.





takki Boss orange
farkut Diesel
saapikkaat Primeboots





Sanokoot muotiasiantuntijat ja värikonsultit mitä tahansa suomalaisten liiasta harmaan ja mustan  käytöstä, niin minähän käytän! ;)






22.10.2014

Talvikausi avattu

Nyt on työssäni loppumassa kesäkausi, ja talvikausi tekee tuloaan. Se taas tarkoittaa enemmän ulkomaita, ja vähemmän kotia. Mutta en valita, vaikka armoton kotihiiri olenkin. Kyllä tänään kelpasi lenkkeillä merenrannalla… Ja syödä täydellistä ruokaa hauskalla porukalla!

















Tänään ja huomenna Kanarian saarilla, ensi viikolla Thaimaahan…