2.2.2015

Bircher mysli

Kovassa huudossa oleva tuorepuuro ei olekaan mikään uusi trendi, vaan sen on kehittänyt jo 1900 -luvun alussa sveitsiläinen tohtori Bicher-Benner. Hän halusi potilailleen ravitsevan aamupalan, ja kehitti tämän "myslin", eli tuorepuuron. Ainakin Euroopassa hotellien aamiaisilla tätä on saatavilla, ja onpa meidän Krabin hotellillakin…





Bircher mysli


1 omena
2 dl kaurahiutaleita
2 dl luonnonjogurttia
2,5 dl tuorepuristettua omenamehua
0,5 dl manteleita
0,5 dl kuivattuja aprikooseja
rusinoita
kanelia
(hunajaa)

Raasta omena. Pieni mantelit ja aprikoosit. Sekoita kaikki aineet keskenään, ja
anna vaikuttaa yön yli jääkaapissa. Jos mysli tuntuu
liian paksulta aamulla, sekoita jogurttia sekaan.
Nauti <3

















12 kommenttia:

  1. Ihania kuvia Reetta. <3 Puurolla alkaa meidänkin aamu jo lapsesta pitäen. <3

    Ihanaa alkanutta helmikuuta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3

      Puuro on hyvää, raakana ja "kypsänä".
      Mukavaa helmikuun alkua sinulle myös!

      Poista
  2. voikun kauniita kuvia ja puuro on parasta aamulla <3

    Reetta, minulle sattui pieni sähellys ja poistin vahingossa kommenttisi // sitä on joskus tälläinen poropeukalo kun
    kännykällä hyväksyy kommentteja ;)

    Ihanaa viikkoa sinulle sinne lämpöiseen ja seuraavalla kerralla olen tarkka hyväksymisien kanssa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana :)

      Heh, no hätä. Kävin laittamassa uuden <3

      Ihanaa viikkoa sinulle myös!

      Poista
  3. En ole ollut koskaan kaurapuuron ystävä, ajatus kylmästä puurosta kuulosti mielestäni vielä huonommalta. Sain kuitenkin maistaa todella hyvää tuorepuuroa viime keväänä ja nyt sitä tehdään meilläkin lukuisina eri variaatioina aamiaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistankin sinun postauksen tuorepuuroista! Niitä on kyllä vaikka mitä hyviä, mieheni tykästyi nyt kovasti tähän!

      Poista
  4. Pakko tunnustaa, en ole ollenkaan maistanut tuorepuuroa. Kaura- ja ohrapuuron suuri fani kylläkin olen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maista ihmeessä, voit yllättyä <3

      Poista
  5. Tätä kokeilen heti tänään, tai siis laitan yöksi tekeytymään. Pirkka-lehden välissä olevassa ruokareseptilehdessä oli myös Bircher-mysli resepti, mutta vähän erilainen. Mutta reseptejähän voi aina varioida.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai oli vai, hauskaa! Juu, näitähän on aina eri variaatioita, ja herra Bircher-Benner haudassaan vain tietää sen oikean reseptin ;)
      Kiva kun kokeilet, toivottavasti tykkäät!

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.