3.3.2015

Herkkutattirisotto

Olen saanut viime syksynä anopiltani kuivattuja herkkutatteja. Eilen tuli risoton himo, ja mikä sen parempaa, kuin herkkutattirisotto. Risottoriisi on hankittu luottokaupasta, Culinaria Keittiöelämää, Tampereelta. Tampere on synnyinkaupunkini, ja siellä tulee välillä piipahdettua, liian harvoin näin talvella työni takia, mutta sitten taas kun helpottaa, niin useammin. Ja aina, kun käyn, käyn myös kyseisessä kaupassa.






Herkkutattirisotto


1 dl kuivattuja herkkutatteja
3 rkl oliiviöljyä
2 shalottisipulia
1 valkosipulinkynsi
4 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
1 l kanalientä (tai kasvis)
1 dl parmesanjuustoa raastettuna
3 rkl voita
1 tl raastettua luomusitruunankuorta
suolaa
mustaapippuria


-Laita kuivatut herkkutatit kylmään veteen, ne saavat olla siellä ainakin noin puoli tuntia. 
-Aloita laittamalla kanaliemi kattilaan lämpiämään, risottoon laitettavan nesteen täytyy olla kuumaa, että risotto kypsyy kokoajan tasaisesti.
-Silppua sipuli ja valkosipuli.
-Ota toinen kattila, laita oliiviöljy lämpiämään.
-Paista sipulit oliiviöljyssä kuulaiksi, älä ruskista. Lisää tatit, joista olet puristanut vedet pois, ja hienontanut ne pieneksi. Anna kosteuden haihtua.
-Lisää risottoriisi, se saa muuttua myös "kuulaaksi".
-Laita valkoviini kattilaan, ja imeytä riiseihin.
-Lisää kanalientä reilun desin satseissa, ja anna aina imeytyä, ennen seuraavan lisäämistä.
-Kun kaikki neste on käytetty, ja risotto on valmis (risotto valmistuu noin 15 minuutissa), lisää vielä parmesanraaste, voi, sitruunankuori ja mausta.
-Tarjoile heti.


MUISTA! Osta aina parmesanjuusto, josta itse raastat sopivan määrän. Valmiit jauheet saisi lailla kieltää ;). Raasta sitruunasta vain keltainen osa, valkoinen on kitkerää. Käytä luomusitruunaa.

















8 kommenttia:

  1. Mmm... tattirisotto on ihanaa!

    VastaaPoista
  2. Tattirisotto on kyllä hyvää! Mulla on kans ohje, mutta hiukan erilainen kylläkin... Sienet ovat kyllä hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin hyvää. Ja reseptejä on varmasti muutama erilainen, kaikki hyviä!

      Poista
  3. No nyt pistit mahtavan reseptin. Kokeilen tota suppilovahveroilla, kun niitä löytyy pakkasesta.
    Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä, että resepti menee kokeiluun! Juu, ihan mitkä vain sienet käyvät.

      Poista
  4. Ihanaa!!!! Mä haistan jopa nenässä jo tuon tuoksun😊 Saara

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.