13.3.2015

Sitruunapasta

Olin suunnitellut eilisen ja tämän päivän ottaa kuvia blogiin, mm. asukuvia ja blogikirppiskuvia. Mutta kuinkas kävikään, päivystykseltä napsahti lento Kanarialle, ja kamerakin jäi sitten kotiin.

Joten laitanpa tähän tänään taivaallisen sitruunapastan ohjeen. Sitruuna on aina ollut minun yksi ehdoton suosikki raaka-aineista, luomusitruunoita onkin aina kulhollinen keittiössämme. Lemonposset, säilötyt sitruunat, lemoncurd, sitruunamousse, sitruunamajoneesi, sitruunapasta…

Sitruunapastaa olen tehnyt vuosia erilaisilla ohjeilla, mutta tätä Hanna Gullichsenin sitruunapastaa olen tehnyt useammin viime aikoina. Tai tehnyt siitä ihan himpun verran erilaisen, pastana käytän kuivapastaa, jota käyn ostamassa Culinaria Keittiöelämää kaupasta (Hannan ohjeessa tuorepasta), enkä laita timjaminoksia pannulle. Timjaminoksia en lähinnä sen takia, että sitä ei silloin kotona ollut, kun tein ensimmäistä kertaa tätä pastaa, ja aivan täydellisen hyvää tuli ilmankin. Kaikkia muita raaka-aineita kotona aina onkin. Mutta aion kyllä timjaminoksillakin vielä kokeilla! Ehdottomasti.






Sitruunapasta

1 sitruuna
3 rkl sitruunamehua
25 g voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
1,25 dl kuohukermaa
50 g raastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria
(timjaminoksia)




1. Laita pasta kiehumaan hyvin suolattuun veteen. Jos käytät tuorepastaa, älä laita vielä tässä vaiheessa, sen valmistus kestää vain pari minuuttia.
2. Sulata voi paistinpannulla, lisää raastettu sitruunankuori (ei valkoista osaa) ja sitruunanmehu, keitä minuutin verran.
3. Lisää pannulle viini ja nosta lämpöä, kiehauta taas minuutin verran.
4. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Jos käytät timjaminoksia, laita tässä vaiheessa nippu niitä sekaan.
5. Kiehauta ja anna pöhistä miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
6. Ongi timjaminoksat pois. Mausta kastike suolalla ja pippurilla, lisää puolet raastetusta parmesaanista.
7. Valuta pasta ja nostele se pannulle kastikkeen joukkoon. Sekoita.
8. Annostele lautasille, ja lisää loput parmesanista annosten päälle.


Ota lasi kuivaa valkoviiniä pastan kanssa, ja nauti <3








6 kommenttia:

  1. Kiitos tästä - täytyypä kokeilla kunnen osaa yhtään kuvitella miltä maistuu - heh
    Paras parmesaani on Parmigiano Reggianon pala, eikö?

    JM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, on hurjan hyvää!
      Ja kyllä, tuo parmesan on paras, mitä suomesta saa.

      Kiitos kommentista <3

      Poista
  2. Kiitos Reetta näistä ihanista resepteistä! Sinun blogisi on uusi keittokirjani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihana kuulla. Kiva, että näitä luetaan ja kokeillaan. Ja tosiaan, tästä pastasta kaikki kunnia Hanna Glle.

      Poista
  3. Hyvä simppeli resepti, täytyy laittaa kokeiluun. Sitruunasta kun pidän minäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on niiiin hyvää!

      Sitruuna on huippu <3

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.