17.4.2015

Sitruunajuustokakku

Yksi minun suosikki ruokablogeista on suolaa ja hunajaa . Kun minulla on joku ruokadilemma, esim. että mitä tänään syötäisiin, niin kurkkaan aina tuonne blogiin. Lukuisia ruokia olen tehnyt Jonnan ohjeilla, ja aina kovasti tykännyt. Viikolla minulle tuli ystävä kylään, ja halusin tehdä jotain raikasta kakkua. Siispä kurkkasin taas suosikkiblogiini, ja sieltä löytyi etsimäni. Sitruunajuustokakku kuulosti täydelliseltä, ja maistui vielä täydellisemmältä. Tämä resepti on siis blogista suolaa ja hunajaa.







Sitruunajuustokakku
20-22-senttiseen vuokaan, kahdeksalle (me söimme kaksistaan)


POHJA

125 g digestivekeksejä
50 g voita sulatettuna

TÄYTE

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl turkkilaista jogurttia
4 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
1 luomusitruunan kuori
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3/4 dl lemon curdia
1/2 vaniljatangon siemenet



1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan kunnes ovat pehmeitä (noin 10 minuuttia).

2. Aja keksit monitoimikoneella muruksi tai murusta esim. painamalla metallikauhalla. Sekoita joukkoon sulatettu voi.

3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele pohjataikina tiiviisti vuoan pohjalle.

4. Vatkaa sekaisin tuorejuusto, jogurtti, raastettu sitruunankuori, sokeri ja vaniljatangon siemenet.

5. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi.

6. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet kuumassa mehussa yksi kerrallaan huolellisesti. Purista liivatelehdistä huolellisesti ylimääräinen vesi ennen kuin laitat ne kuumaan mehuun.

7. Sekoita liivateseos tuorejuustojogurttiseoksen joukkoon huolellisesti.

8. Lisää joukkoon vatkattu kerma.

9. Notkista lemon curd 2 ruokalusikallisella sitruunamehua.

10. Kaada puolet juustotäytteestä pohjan päälle. Tiputtele kerroksen päälle lemon curd ja vedä se haarukalla tasaisesti pyörteiksi koko kakun pinnalle siten, että välissä on myös juustotäytettä näkyvissä. Älä laita lemon curdia reunoihin saakka, muuten se tihkuttaa tarjoiluvaiheessa.

11. Kaada loput juustotäytteestä lemon curdin päälle, tasoita kakun pinta ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Koristele halutessasi esim. mintunlehdillä ja tuoreilla marjoilla.







Ystävä toi nämä kauniit liljat.












14 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla! En tykkää perinteisistä täytekakuista joten usein tulee juhliin tehtyä juustokakku :) Helppoa ja niin hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakut ovat niin hyviä, joko uunissa tehdyt, tai ilman uunia. Ja tämä sitruunajuustokakku on ihanan raikas!

      Poista
  2. Ihanaa, tätä täytyy kokeilla. Rakastan sitruunaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, ihastut. Niin mä muistelin, että sinäkin rakastat sitruunaa ;)

      Poista
  3. Voi - sitruunajuustokakku on maailman parasta <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta, tämä täytyy ottaa testiin, kuulostaa niin hyvältä :) Mikä ihme tuo Lemon curd on? :D En ole aiemmin kuullutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, ja kiitos vielä Jonnalle blogiin suolaa ja hunajaa!
      Lemon curd on sitruunatahnaa, jota myydään valmiina kaupassa, tai jos jaksaa, niin kannattaa myös tehdä itse. Käytän lemon curdia mm. aamiaispaahtoleivän päällä….

      Kokeile tätä kakkua, ihastut <3

      Poista
  5. Nam, kuulostaa herkulliselta kakulta! Pitääpä käydä kurkkaan tuota blogia! Kivaa iltaa sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kurkata tuonne blogiin, aivan ihania reseptejä.

      Mukavaa sunnuntai iltaa.

      Poista
  6. Kiitos Reetta, kakku oli taivaallinen ja menee myös minulla kokeiluun. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 ole hyvä. Teen tätä vielä monta kertaa!

      Poista
  7. Voi Reetta, ihanaa, että tykkäsit.
    En ole hirveän makean ystävä, joten tämä on yksi omiakin suosikkejani, joita on tehtävä säännöllisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, nykyään äklömakea ei uppoa niin hyvin, siksi tämä on ihan loistava. Ja sitruunanrakastajan onni <3

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.