1.5.2015

Banaanileipä

Keittiössämme oli banaanit päässeet kypsymään "hieman" yli, niinpä etsin netistä jotain reseptiä, johon tulisi ylikypsiä banaaneja. Olen soppa365 ruokayhteisössä, ja sieltähän löytyikin hyvä resepti, jonka olin ladannut aiemmin. Resepti on Glorian ruoka&viini lehdestä, ja siis myöskin soppa365 sosiaalisessa keittokirjassa.




BANAANILEIPÄ


3 kpl ylikypsää banaania
2 kpl munia
2 rkl kookosöljyä
1,5 dl piimää
1 dl sokeria
2 dl täysjyväjauhoja (esim. graham)
2 dl vehnäjauhoja (käytin spelttijauhoa)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl vehnäjauhoja
2 dl jäisiä mustikoita





Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa pitkä vuoka leivinpaperilla.
Soseuta banaanit haarukalla. Vatkaa munat kevyesti. Sulata kookosöljy kattilassa.
Sekoita banaanisose, munat, kookosöljy, piimä ja sokeri keskenään.
Mittaa kuiva-aineet kulhoon, ja sekoita. Lisää ne banaaniseokseen.
Ripottele jäisten mustikoiden päälle vehnäjauho.
Lisää mustikat taikinaan ja kaada taikina vuokaan.
Paista leipää uunissa 50 minuuttia uunin keskitasolla.
Jäähdytä ja kumoa leipä vuoastaan.







Tämä on makea "leipä", ja banaanien kypsyys vaikuttaa juuri tuohon makeuteen. Mitä 
mustempi banaani, sen makeampi leivästä tulee.








Onko teille tämä soppa365 tuttu? Olen tykästynyt siihen kovasti, ja luonut
sinne oman reseptikirjan, jossa on myös minun omia reseptejä.









4 kommenttia:

  1. Nams - ja eipä ole tuttu juttu tuo soppa365 - pitääkin käydä tutustumassa, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soppa365 on kyllä kiva yhteisö, on kiva pitää siellä omaa keittokirjaa.

      Poista
  2. Eipä ole tuttu, mutta kiitos vinkistä. <3 Vappu oli elämäntaparempan suhteen todella vaikea, kun minne vain netin maailman kurkin, munkkeja tai donitseja oli kaikki sivut pullollaan. Antaisin aika paljon haukkaisusta banaanileipää. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kääk!
      Saatko edes koskaan ikinä mitään enää haukata?

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.