15.6.2015

Parhaat ribsit ikinä!

Kuten varmaan tiedätte, Glorian ruoka&viini -lehti on minulle pyhä lehti, säästän kaikki ja palaan usein resepteihin ja selailen lehtiä viihdykkeeksi. Uusimmassa numerossa oli ribsien ohje, johon oli tartuttava. Ja voin kertoa, että oli sitten julmetun hyviä ribsejä, parhaita koskaan syömiäni. Ja olen syönyt niitä paljon ja ympäri maailmaa, Amerikassa toiseksi parhaat. Lauantai-illan kesäinen fiilis varmasti antoi kyllä lisämausteensa näille ribseille.
Ribsien esivalmistelu alkoi jo perjantaina. Juju on myös kylkipalojen keittäminen kypsiksi, sekä keitinliemen kokoonkeittäminen glaseerauskastikkeeksi. Ja kun valmiiden ribsien päälle puristettiin limenmehu, leikattiin chiliä päälle sekä heitettiin aimo annos korianteria, niin kyllä meinasi taju lähteä tästä makuelämyksestä. Huh, miten hyvää! Ja ribsien kanssa maistuu tietenkin coleslaw, itse tehtynä, sehän on selvä.





RIBSIT

1 kg ribsejä, eli porsaan kylkiluita rivinä

Mausteseos:

2 valkosipulinkynttä
1 rkl suolaa
1 rkl ruokosokeria
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl mustapippuria myllystä

Haudutukseen:

1 pieni pullo kolajuomaa (33cl)
1/2 l omenamehua

Viimeistelyyn:

1 limetin mehu
1 punainen chili
2 rkl tuoretta korianteria 
(rakastan korianteria, joten
laitoin puoli puskaa)


1. Tee mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää
muut aineet. Hiero seos lihaan. Laita jääkaappiin maustumaan mieluiten
vuorokaudeksi. Voit valmistaa ribsit myös heti, mutta pitkään maustuneesta
lihasta tulee parempaa.
2. Siirrä ribsit kattilaan. Leikkaa rivit kattilaan mahtuviksi paloiksi, mutta
jätä ne mahdollisimman isoiksi, koska se helpottaa grillaamista. Kaada 
kola ja omenamehu kattilaan.
3. Hauduta ribsejä miedolla lämmöllä 2 tuntia kannen alla. Anna ribsien
vetäytyä liemessä 20 minuuttia. Nosta lihat pois kattilasta ja keitä lientä 
15 minuuttia, kunnes sitä on jäljellä noin 1 dl ja se on paksua. Vahdi 
koko ajan, ettei kastike pala pohjaan.
4. Kuumenna grilli keskilämmölle. Sivele kastiketta ribseille ja grillaa 5
minuuttia molemmilta puolilta välillä käännellen. Voitele ribsit glaseeraus-
kastikkeella vielä grillauksen lopuksi.
5. Purista limetin mehu kypsille lihoille. Hienonna pinnalle chiliä ja
korianteria.


Ohje Glorian ruoka&viini












13 kommenttia:

  1. Kola-ribsejä en ole koskaan tehnyt, mutta tässähän nyt olisi jo valmiiksi testattu resepti!

    VastaaPoista
  2. Namskis! Tämä rimpsuluuohje tuli kuin tilauksesta. Mieheni on meinaan tilannut
    juhannukseksi viisi kiloa rimpsuja (nälissään varmaan) ja haeskelin juuri marinadivinkkiä
    noille ribseille. Tämä resepti menee testiin per heti :-)
    Minustakin rimpsut pitää aina nauttia kaalisalaatin kera niin makunautinto on täydellinen.

    Ihanaa juhannusta sulle Reetta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä harvinaisen hyvää, ihan meinasi itku tulla…

      5 kiloa on ihan sopiva määrä :)

      Poista
    2. Ja kiitos samoin <3 hyvää juhannusta!

      Poista
  3. Nam kuulostaapa herkulliselta. Onko sinulla tuolle coleslaw salaatille ohjetta ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli, kuule noita coleslaw -salaatteja teen millä ohjeella milloinkin, tärkeintä on kuitenkin, että kastikkeen majoneesi on rasvaista, ei mitään kevytversioita. Voinhan minä jonkun ohjeen julkaistakin, jos siitä olisi iloa :)

      Poista
  4. NAMII!!! Ai että, grilliruoka on niin parasta mitä tiedän :)

    VastaaPoista
  5. Astia "hulluna" haluaisin tietää mikä astiasto sinulla on? Se on todella kaunis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3

      Astiasto on Villeroy & Bochin country heritage, jota ei enää valmisteta. Eli tarkkana saa näiden kanssa olla. Minulla on koko astiasto (kastikekulhoja myöden) tätä. Tykkään myös ihan älyttömän paljon.

      Poista
  6. Tätä me testataan. Mutta, kuinka monelle tuo 1kg riittää? Muutakin rinnalle tietty, mutta onko suosituksia? Susanna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, se jäikin mainitsematta, että lehdessä luki 4-6 (epäilen painovirhettä, tai melkein luuttomia ribsejä). Meille kahdelle tämä kilo hädin tuskin riitti, ribsithän ovat suurimmaksi osaksi luuta… Joten todella ihmetytti tuo lehdessä ollut määrä. Minulla olisi päässyt ainakin poru, jos olisin saanut vain pari hassua kylkiluuta, niin mahdottoman hyvää tämä on!

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.