1.7.2015

Nokilohi

Kevään Glorian ruoka&viini numerossa oli tämä erinomaisen hyvä nokilohen ohje. Olemme tehneet tätä jo pari kertaa kesän aikana, on kyllä todella hyvää. Ilmassa leijuu salmiakkimainen tuoksu, kun näitä grillaa. Johtunee siitä, että tarkoituksella mausteet "poltetaan" kiinni loheen.






NOKILOHI

1 kg nahallista lohifilettä (4-5 annosta)
1 dl voisulaa

mausteseos

2 rkl paprikajauhetta
2 tl mustapippuria myllystä
2 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl curryjauhetta
2 tl sokeria
1 tl cayennepippuria
2-3 tl suolaa

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään.
Viipaloi lohi nahkoineen ja kasta palat lämpimään voisulaan. Mausta
kalapalat kauttaaltaan mausteseoksella ja grillaa nahkapuoli 
ylöspäin. Anna hiillostua tummaksi. Käännä ja paista
toinen puoli samaan tapaan. Tarjoa esim. perunoiden kanssa.





Meidän kaloja on paisteltu vähän joka puolelta.








8 kommenttia:

  1. Kääks, tässähän täytyy kohta ryhtyä Glorian ruoka&viini -lehden tilaajaksi kun tämmösiä ruokahelmiä sieltä koko ajan löytyy... Kiitos kun jaat kokemuksia! Blogisi on viehättävä kaikkinensa, kaunis kuvitus ja sopivasti tekstiä, me like <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glorian ruoka&viini on kyllä ihan paras.
      Voi kiitos kauniista kommentistasi, lämmittää sydäntä. Tykkään sanoa asiat lyhyesti, kuvat puhukoot puolestaan ;)

      Ihanaa kesää <3 sinulle!

      Poista
  2. Oi nuo perunat näyttää aivan mielettömän hyvältä. En valitettavasti ole niin kalan ystävä, vaikka ukkeli lohia jostain korvesta kotiin raijaakin. ;) Mutta mielettömän hyvältä annos näyttää. <3

    Ihania kesäpäiviä Reetta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen suuri kalan ja äyriäisten ystävä, niljakkaat osteritkin maistuvat :)

      Kiitos sinulle ihana <3, nautitaan kesästä. puss!

      Poista
  3. Tätä pitää kokeilla, kesän numero oli loistava! Joko oli kokeillut sitruunakakkua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siinä numerossa on vielä vaikka mitä kokeiltavaa. Ja ne ribsit olivat täydelliset <3
      En ole kokeillut, mutta ihan ehdottomasti teen sitä, ja pian! Mä voin jo kuvitella, että siitä tulee taatusti lempparikakku! Rakastan meinaan sitruunaa, taidanpa kuule tehdä sitä tänään, torstain kunniaksi ;)

      Poista
  4. Voi kuinka rupesi tekemään mieli kalaa :)

    VastaaPoista
  5. Mmm... kuulostaa aivan ihanalta!

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.