28.9.2015

Porkkanasosekeitto

Olen kovin tykästynyt tähän Hanna Sumarin Pienet suuret reseptit keittokirjaan. Tai kuten jotkut ehkä muistavat RAKASTAN ylipäätään keittokirjoja. Tykkään selata keittokirjoja ja suunnitella mitä seuraavaksi kokeilisin.
Tämä porkkanasosekeitto on aivan hurmaavan makuinen, yksi tämän kirjan suosikeistani. Keittoon tulee mm. sitruunaa, fetaa ja minttua. Arvannette, että tykkään kovasti.







Porkkanasosekeitto 

1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1,2 kg porkkanoita
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl jauhettua kuminaa (hyvää ilmankin, olen kokeillut)
2 tl savupaprikajauhetta
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
7,5 dl kasvislientä (käytin litran)
1 dl raakaa kvinoaa
2 dl vettä
300g fetaa
silolehtipersiljaa
minttua
oliiviöljyä
(reseptissä ei mainita suolaa, minä lisäsin hieman)


Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja pilko porkkanat.

Lorauta öljy kattilaan ja kuullota sipuleita, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää
pilkotut porkkanat, kumina, savupaprikajauhe ja sitruunan kuori kattilaan ja kypsennä niitä viitisen minuuttia välillä sekoittaen, kunnes porkkanat vähän pehmenevät.
Lisää kuuma kasvisliemi ja anna porkkanoiden porista hiljalleen, kunnes ne ovat pehmeitä.

Keitä sillä aikaa kvinoa. Kaada kuumassa vedessä huuhdottu kvinoa
kahteen desilitraan kiehuvaa vettä ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kun porkkanat ovat pehmenneet, ota kattila liedeltä, lisää sitruunamehu ja puolet fetasta.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarjoile keitto oliiviöljyn,
fetan, yrttien ja kvinoan kanssa.

Täydellisen hyvää…















14 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta, kokeiluun menee :) Iloista alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin hyvää <3
      Kokeile ihmeessä. Kiitos samoin, mukavaa viikkoa.

      Poista
  2. Kuulostaapa ihanalta. Keittoja en ole vähään aikaan tehnytkään, mutta ilmojen viiletessä niitä tullee tehtyä varmaan taas pari kertaa viikossa..Rakastan itsekin keittokirjoja, mutta nyt niitä alkaa olla huolestuttavan paljon; keittokirjahyllyn lisäksi ikkunalaudalla, kasana olohuoneen pöydällä, yksi löytyi makuuhuoneen lehtikoristakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tulee myös keittovimma ilmojen viiletessä.
      Ja juu, keittokirjat ovat vaan niin ihania. Niiden parissa aika menee siivillä.

      Poista
  3. Vaikuttaa ihanalta kirjalta ja sopalta, täälläkin mentiin sosekeitolla tänään, nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sosekeitot ovat niin hyviä, samettisia ja pehmeitä. Ja ah, niin terveellistä. Tästä keitosta saa lisäksi oikein väriterapiaa <3

      Poista
  4. Herkullisen kuuloinen ja näköinen keitto! Kunnon lämpimät keitot kuuluvat syksyyn - ja tuo on ihan syksyn väreissäkin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin herkku. Kvinoa tuo kivaa rakennetta ja suutuntumaa, feta ja minttu vaan kertakaikkiaan toimivat yhdessä.

      Poista
  5. Uskomattoman herkullisen näköinen ja kuuloinen keitto. Saan ystäväni lounasseuraksi keskiviikkona, taidanpa laittaa tämän itse testiin. Kiitos vinkistä. Niin hassulta kuin kuulostaakin, niin en ikinä ole käyttänyt kvinoaa missään kokkailuissa. Olisi ehkä aika.

    Terkuin EllenR

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä niin herkkua. Voin syödä tätä vaikka kuinka monta lautasellista. Kvinoa on kiva, siitä voi tehdä ihania salatteja ja tähän keittoon se tuo kivaa suutuntumaa. En ole ikinä ajatellut, että voisi näin käyttää, mutta toimii oikein hyvin. Toivottavasti keitto maistui <3

      Poista
  6. Toi kirja on niin paras ;) Onhan se Hannan tekemä <3

    VastaaPoista
  7. Nam -onpas herkkulisia reseptejä.
    Täytyykin ostaa miehelle isänpäivä lahjaksi tämä kirja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on huippu kirja, osta ihmeessä, hyvä idea :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.