19.10.2015

Kurpitsapiiraalta maistuva puuro

Uusimmassa Glorian ruoka&viini lehdessä oli aivan ihania reseptejä taas. Ihan ensimmäiseksi kokeilin kurpitsapuuroa, ai että, täydellistä! Tämän puuron oli tehnyt myös Ellen blogista Helposti onnellinen, ja hän oli myös tykännyt. Ellenin blogi on muuten tosi raikas ja kiva. Minä vähän matkin, ja laitoin reseptin myös blogiini, jos vaikka mahdollisimman moni innostuisi tästä puurosta...







Kurpitsalta maistuva puuro
(1 annos)

2 dl mantelimaitoa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kurpitsasosetta (ohje alla)
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 dl pähkinöitä rouhittuna
1 rkl vaahterasiirappia


1. Kuumenna mantelimaito kiehuvaksi pienessä kattilassa, lisää kaurahiutaleet.
Keitä pari minuuttia välillä sekoittaen.
2. Lisää kurpitsasose ja mausteet. Jatka keittämistä vielä
muutama minuutti.
3. Rohi pähkinät ja lisää ne vaahterasiirapin kanssa puuroon.
(itse ripottelin päälle vielä vähän sormisuolaa).


Kurpitsasose

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja pilko kurpitsa
paloiksi. Paahda uunissa 20 minuuttia, tai niin kauan kun palat ovat 
pehmeitä. Jäähdytä ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä.















12 kommenttia:

  1. Apua, en kestä, tätä on pakko kokeilla viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile! Tää on niiiiin hyvää <3

      Poista
  2. Looking good! Pitäisiköhän taas ensi viikonloppuna tehdä niin saisi sisustuskurpitsoille taas käyttöä :)

    EllenR

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niinpä..

      On tää vaan älyttömän hyvää.

      Poista
  3. Mumsmums! Aivan pakko kokeilla viikonloppuna. Kuten oli se porkkanakeittokin 😊. Nää kuvat jo yksistään saa innostumaan, vaikka kattaukset meillä kyllä jää aika vaiheeseen usein. Ja herkullisten ruokien kuvauksen kanssa käy yleensä niin, että se some-hetki muistuu mieleen siinä vaiheessa kun lautanen on tyhjä, hih!
    -Marie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kannattaa kokeilla, ehdottomasti.
      Juu tuttu tilanne, joskus on jäänyt minultakin annokset kuvaamatta, kun on halunnut käydä heti ruoan kimppuun.

      Poista
  4. Minäkin olen puurojen ystävä ja tuota täytyy ehdottomasti kokeilla. Onko nuo pähkinät pekaani- vai saksanpähkinöitä?
    T. Airi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, tykkäät varmasti. Tähän käy mitkä vain pähkinät, minulla sattui olemaan kotona pekaanipähkinöitä

      Poista
  5. Näyttää kyllä mielettömän hyvältä ja kauniilta. <3

    VastaaPoista
  6. Onpas hauskan näköinen puuro, pitäisiköhän itsekin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, on niin helppo ja vaivaton kaiken lisäksi <3

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.