16.10.2015

Talvikausi tuloillaan

Se on ihan pian taas talvikausi ja nämä kuvat sekä tunnelmat. Kesäkauden viimeiset lennot alkavat olla pulkassa ja kohta pääsee lämmittelemään luitaan kaukomaille.

Minulla alkaa kymmenes talvi lentotyössä, eikä se kaukomailla oleskelu tunnu enää niin ruusuiselta, varsinkin jos on kotihiiri, kuten minä. Hotellielämä, pakkailu, matkalaukkuelämä, jatkuva reissaaminen, aikaerorasitus, lentorasitus, monia väliin jääneitä yöunia jne. Vaakakupissa palmuja, merta ja lämpöä. Kyllä, on se ihanaa, mutta nyt on minulle alkanut jo riittämään. Työni lentokoneessa on se josta tykkään, hotellielämä ja kotoa poissaoleminen ei niinkään. Neuvottelin itselleni talveksi sopimuksen, puolet vähemmän töitä ja puolet enemmän kotia ja normaalirytmiä.

Kuinka asiat loksahtelevat, ja alanko kenties tekemään lentämisen ohella jotain muuta työtä. Se jää nähtäväksi. Vinkkejäkin otetaan vastaan, jos jollain on vaikka tiedossa jotain työtä, jota voi silloin tällöin tehdä, säännöllisen epäsäännöllisesti. Nyt kuitenkin olo on helpottunut, päätös tehdä vähemmän lentoja talvikaudella on oikea.


Ihanaa viikonloppua.

10 kommenttia:

 1. Mä mietein eilen sinua ja sun töitäsi talvella.... Hiljaisena hetkenä tulit mieleeni ja se, että miten jaksat. Jos päätös tuntuu oikealta, niin se on sinulle sitä, viis muiden mielipiteistä! Ja mitä tulee toiseen työhön, niin asioilla on tapana järjestyä <3

  Pitkäaikainen lukijasi, josta tuntui, että nyt pitää kommentoida....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanuus, et tiedä kuinka lämmin olo minulle tuli, kun luin kommenttiasi. Kylläpä sait minulle hyvän mielen, ihana kommentti. Kiitos <3

   Poista
 2. Ymmärrän hyvin ratkaisuasi. Lentoemännän työ ei ole sieltä helpoimmasta päästä,
  aikaerorasituksine kaikkineen. Uskon, että löydät helposti osa-aikatöitä, jos siltä
  tuntuu.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se alkaa tosissaan vuosien jälkeen tuntumaan. Päätös tehdä vähemmän lentoja on oikea, minulla on hyvin rauhallinen olo asian kanssa, erittäin levollinen.

   Ja kyllä varmasti jotain työtä aina löytyy, luotan siihen.

   Kiitos, samoin sinulle <3

   Poista
 3. Ymmärrän hyvin ratkaisusi, työsi vaikuttaa raskaalta aikaeroineen kaikkineen. Kuuostaa hyvältä päätökseltä, Onnea siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Tuntuu niin hyvältä, kun pian on aikaa asioille ja ihmisille, tärkeille jutuille.

   Poista
 4. Tiedän täsmällen miltä sinusta tuntuu. Itse aikoinaan olin lentoyhtiössä HR-puolella rekrytoimassa mm. CA- puolen porukkaa ja voin hyvin kuvitella miten sitä väsyy pitkiin kaukolentoihin ja ennen kaikkea siihen, että kotona oloaikaa ei jää niin paljon. Monille lentoemännän ammatti on Unelmaduuni, mutta kyllä se on kaikkea muuta kuin Glamouria joka siihen useasti yhdistetään :(

  Onnea uusiin mahdollisiin haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,

   Kyllä se näin on, että glamour on kaukana. Itse työ on aivan ihanaa, ja kesäkausi siitä kiva, kun emme jää kohteeseen vaan lennämme takaisin kotiin. Eli työ on se, minkä takia tätä teen, ei se kohteissa makoilu. Nyt oli oikea ratkaisu tämä työn vähentäminen, että saa olla enemmän kotona ja ennenkaikkea pitää rytmi inhimillisenä, ilman unettomia öitä ja aikaerorasituksia.

   Poista
 5. Vaikka en sinua tunne, niin tunne että tunnen:) , viime talvea muistellen ja koti-ikävääsi välillä havainneena, olen äärettömän iloinen lukiessani tämän postauksen. Onnea päätöksestäsi ja ainahan sitä pääsee takaisin jos siltä alkaa tuntumaan. Uusia ovia aukeaa tämän myötä. 😍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi <3

   Eikä tässä mitään dramaattista työsuhteen kannalta ole, minulla on edelleen vakituinen työsuhde, mutta kiitos työnantajan, sain neuvoteltua vähemmän töitä ja enemmän vapaata (vähemmän palkkaa)… Katsotaan miltä tämä ratkaisu tuntuu, ja jos hyvältä, niin jatkan tällaisella kevyemmällä sopimuksella :)
   Jotain muuta olisi kyllä kiva tehdä tämän työn ohella, Suomessa ja inhimilliseen kellonaikaan.

   Suloista sunnuntaita sinulle Anne

   Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.