12.11.2015

Maukas kurpitsakeitto

Aivan liian kauan on kulunut viimeisestä ruokapostauksesta. Nyt asiaan tulee muutos, koska olen enemmän kotosalla (enkä kyläile pitkin Suomea). Keittiömme pöydällä oli lojunut pitkään myskikurpitsa, enkä ollut enää varma sen tilasta. Halkaisin sen, ja se oli aivan täydellinen vielä. Siispä tein tämän keiton, jota pääsin jo Nauvossa viikonloppuna maistamaan. Ystäväni luona kylässä maanantaina sain myös ihanaa kurpitsakeittoa.








KURPITSAKEITTO
(Helsingin Sanomat/Henri Alén)


1 myskikurpitsa
1 punainen chili
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
noin 6 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
ripaus muskottia
suolaa



- Lohko kurpitsa. Halkaise chili ja poista siemenet. Paloittele chili karkeasti. Kuori
ja paloittele inkivääri. Ota ainoastaan pehmeä osa, ei sitä puisevaa ja kovaa.
 Pyöritä ainekset tilkassa öljyä ja laita uunivuokaan. Peitä vuoka
foliolla ja paahda 200 -asteisessa uunissa reilun tunnin ajan.

- Poista kurpitsasta siemenet ja lusikoi liha pois kuoresta. Heitä kuoret ja siemenet pois. 

- Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota kaikki ainekset öljyssä kattilassa.
Myös chilin palat ja pehmeät inkiväärit.

- Lisää mukaan liemi. Hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia ja lisää mukaan 
kerma, ripaus muskottia ja suolaa. Soseuta samettiseksi keitoksi.















6 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta! Ruokavalioni on tosin nyt "hieman" rajoittunut, kun raskausnärästys sulkee kaikki mausteet pois ja inkivääri on kielletty jajaja... Huoh. Mutta ihanaa kurpitsakeittoa saimme siitä huolimatta aikaiseksi, piti tehdä sitä usein kun mies villiintyi kaivertamaan Disney-kurpitsoja. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, närästys ei varmastikaan ole kiva :(

      Minä tein ensimmäistä kertaa kurpitsakeittoa, enkä varmasti viimeistä, niin hyvää!

      Poista
  2. Herkullisen kuuloinen keitto ja kaunis kattaus. Ruokapostauksiasi on aina ilo lukea ja katsella.
    Luen myös Kaitaliinan blogia ja hän kirjoitti näin kurpitsareseptin yhteydessä: " Kannattaa hyödyntää kurpitsasta jääneet siemenet. Pesun ja kuivauksen jälkeen paahda niitä pannulla öljyssä, kunnes ne ovat ruskeita/poksahtelevat. Syö pelkästään tai ripottele salaattiin."
    Ihanaa marraskuuta, tämän päivän säästä huolimatta. Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos. Täytyy ryhdistäytyä tekemään enemmän näitä ruokapostauksia. Kovasti näistä pidetään.

      Juu, olenkin kuullut että ihan helppo on itsekin paahtaa kurpitsansiemeniä, viitseliäisyyttä vain ei ole ollut itselläni tähän.

      Kiitos samoin, ihanaa marraskuuta! Itseasiassa minä rakastan harmaatakin keliä, kaatosadetta, pikku tihkua… ihan kaikkea!

      Poista
  3. Herkullisen näköinen keitto, pitää kokeilla. Olisitko voinut antaa vaalean jouluglögin ohjetta?
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla!

      Voisin tehdä postauksen vaaleasta jouluglögistä, kiitos vinkistä <3

      Ihanaa viikonloppua sinulle myös Mervi.

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.