21.11.2015

Mitä sitten ?

Rakastan pimeää, rakastan valoa. Rakastan sadetta, rakastan aurinkoa. Rakastan viileää, rakastan lämmintä. Kuunneltuani aikani taas ihmisten jupinaa pimeydestä ja kolkkoudesta, aloin miettimään omaa suhtautumistani vallitsevaan säätilaan. Muistaakseni en ole koskaan märehtinyt sitä, mikä keli on. Se on se mikä se on, fakta ja totuus, totta. Ei auta mutina ja marina, näillä mennään mitä on.

No, myönnettäköön että olen joskus voivotellut liikaa kuumuutta Thaimaassa, tai ohimennen jupissut kesän viidettä viikkoa jatkuvaa sadetta.

Mutta mitä haluan sanoa on, että yritetään nyt vaan olla tämän asian kanssa. Sytytetään kynttilöitä, käperrytään sohvan nurkkaan ja juodaan lasit punaviiniä. Tämä nyt on tätä Suomessa ja marraskuussa, on aina ollut ja tulee aina olemaan, mustaa ja pimeää. Näihin Eckhart Tollen sanoihin kiteytyy ajatukseni ydin, "When you complain, you make yourself a victim. Leave the situation, change the situation, or accept it. All else is madness."

16 kommenttia:

 1. Juuri näin! Elämästä voi ja pitää tehdä mukavaa tässä ja nyt!
  Juuri äsken yllätin itseni ajattelemasta, että tulispa lunta ja pakkasta ja poikien vaatteet pysyisi puhtaina ja kuivina....kunnes totesin: Ulkona on märkää ja pimeää, antaa poikien nauttia taskulamppupiilosta ja juosta sydämensä kyllyydestä. Minä lämmitän saunan, pesen ulkovaatteet ja lämmitän glögiä, nautitaan elämästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti ajateltu; antaa poikien nauttia taskulamppupiilosta…" Juuri näin, nautitaan siitä mitä on, katastrofiset säätilat ovat sitten asia erikseen, tämä on vain märkää ja pimeää…

   Nautitaan elämästä <3

   Poista
 2. Ihana tuo kuva sinusta! Joo näillä mennään, mutta varmasti tekee hyvää mielelle ja sielulle tuo sinun työ joka vie sinua aina välillä auringon alle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Eihän sitä kieltää voi, etteikö ole ihanaa nähdä valoa ja tuntea lämpöä työni puolesta. Se on totta, mutta kyllä siitäkin saa "maksaa" , siis väsymys ja kotoa paljon poissa olo...

   Poista
 3. Ihan hävettää tunnustaa, mutta mun piti kovapäisenä kokea useampi pimeä, musta, kylmä vuodenaika Suomeen paluumuutettuani ennen kuin otin itseäni niskasta kiinni ja totesin itselleni: "lopeta pliis tuo jatkuva narina asiasta, jolle et mitään voi, vaikka muutoin melkoinen wonderwoman oletkin" :) Nautinnollista loppuvuotta Reetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana wonderwoman :)

   Niin, sehän on sellainen juttu, että asia mille ei mitään voi, kannattaa mielummin kääntää positiiviseksi, kuin negatiiviseksi. Itsensä kanssa on paljon kivempi olla positiivisuuden kautta.

   Ihanaa loppuvuotta sinullekin.

   Poista
 4. En todellakaan ole mikään syksyn ja talven ystävä, mutta olenkin koittanut iloita jokaisesta kirkkaasta päivästä. Ja hei, kuukauden päästä päivä alkaa pitenemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kohta alkaa päivät valkenemaan :)

   Poista
 5. Amen <3
  Ja ihana kuva sinusta <3

  VastaaPoista
 6. Niin totta! Kai sitä itsekin joskus sortuu valittamaan, jos vettä sataa kaatamalla viikon putkeen "vääränä kuukautena", mutta marraskuu-valitusta en ymmärrä yhtään. En myöskään voi sanoa, että olisin koskaan tuntenut mitään kaamosmasennusta. Sitä paitsi pidän marraskuusta. Se on paras joulunodotuskuukausi. Ainoa kuukausi, joka voitaisiin kalenterista hypätä yli on tammikuu. Se on liian pitkä, aina.
  EllenR

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, marraskuu on joulunodotuskuukausi ja täydellinen sellainen! Sinä sen sanoit.

   Poista
 7. Ihania kuvia! Ne jo niin kovasti piristivät tätä sunnuntaiaamua, kiitos. Myönnetään, tänä talvena pimeysmarina on saanut pari kertaa vallan. Kylläkin se on saman tien saanut lähteäkin pääkopastani. On asioita, joille ei voi mitään ja sillä siisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Juuri näin, on niin paljon asioita joille ei vaan voi mitään, kuten sää, joten jätetään se rauhaan ;)
   Ja kun on pimeää, niin silloin kotoillaan ja sytytetään kynttilöitä, miten "hygge" !!

   Poista
 8. Näinhän se on, aina vallitsevasta säätilasta (ja muistakin asioista) löytyisi napinan aihetta, mutta aina niistä löytyy myös jotakin kivaa (jos tällä positiivisemmalla tyylillä on päättänyt luovia elämän läpi :). Marraskuu herättää varmaan eniten tunteita, voihan se kokea kamalana, mutta myös tunnelmallisena ihanana rauhoittumisen aikana. Mahtavaa marraskuuta siis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, ja minä haluan kuulua tuohon ryhmään, joka näkee marraskuun tunnelmallisena ja ihanana rauhoittumisen aikana. Se olikin kivasti sanottu, sitähän se marraskuu on. Kiitos <3

   Mahtavaa marraskuuta sinullekin.

   Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.