6.12.2015

Vaalea glögi

Valitsen usein mielummin vaalean glögin, kuin punaisen. Johtuu ehkä siitä, että minusta omenan ja kanelin, sekä muiden joulumausteiden liitto on lyömätön, ja useinhan vaalean glögin pohjana on omenamehu. Ja nimenomaan tuorepuristettu omenamehu, siinä on ihana raikas ja hapan maku. Ja loraus calvadosta kruunaa tämän joulujuoman.





Vaalea glögi


1 l omenamehua (tuorepuristettu)
0,5 l kuivaa omenasiideriä
5 tähtianista
10 kardemumman siementä
muutama kanelitanko
1 rkl neilikoita kokonaisina
3 rkl ruokosokeria
(loraus calvadosta)


Kuumenna kaikkia aineita kattilassa, älä keitä. Siivilöi mausteet pois
ja lisää halutessasi loraus calvadosta joukkoon.








HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ









6 kommenttia:

  1. Hyvää Itsenäisyyspäivää! Itsekin tykkään vaaleasta glögistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaalea on jotenkin raikkaampi, kiitos kommentista <3

      Poista
  2. Samoin Hyvää Itsenäisyyspäivää! Kiitos glögiohjeesta, pitää kokeilla:)
    Mervi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä Mervi :)
      On hyvää.

      Poista
  3. Mums, tuon täytyy olla hyvää!
    Oikein hyvää itsenäisyyspäivää ja
    toista adventtia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella hyvää, raikkaan jouluista <3

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.