30.1.2016

Täydellinen ja ruokaisa salaatti

Yksi suosikeistani ruokablogien puolelta on Suolaa ja hunajaa. Jonnan reseptit uppoavat minuun aina, olemmekin todenneet meillä olevan todella samanlaiset maut. Jonnan resepteistä eniten olen tehnyt risottoja ja pastoja, lisäksi mainitsemisen arvoisia ovat nyhtöpossupurilaiset, yrttiricotta, maa-artisokkakeitto, paistetut ahvenet hernepyreellä… voi, niitä on niin monta. Lisäksi blogi on niin kaunis ja selkeä, ja hyvin asiapitoinen, monesti olen lukenut monta mielenkiintoista juttua Jonnan blogista.

Tämä salaattiresepti on suora kopio Suolaa ja hunajaa blogista, oli pakko laittaa se tänne, koska on aivan erinomaisen hyvä, kokeilkaa ihmeessä! Minä söin vesi kielellä tätä ruokaisaa ja maukasta salaattia.






FETA-BULGURSALAATTI PAAHDETUISTA
KASVIKSISTA JA FETASTA

4 keskikokoista porkkanaa
1 pieni kukkakaali
1 dl bulguria
muutama lohko granaattiomenasta
150g fetaa
(rucolaa tai tuoretta pinaattia)
oliiviöljyä
sitruunanmehua
muutama oksa tuoretta minttua
reilusti tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
(suolaa ja mustapippuria)



MAUSTEÖLJY PORKKANOIHIN

1/2-1 kuivattu chili tai chilihiutaleita
1 valkosipulin kynsi
1/2 tl korianterin siemeniä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
sitruunamehua





1. Kuumenna kiertoilmauuni 180 asteeseen, tavallinen 200 astetta.

2. Kuori porkkanat ja halkaise ne. Leikkaa suuret porkkanat muutamaan osaan.
Keitä porkkanat puolikypsiksi (jätä ne reilusti napakaksi) suolalla maustetussa 
vedessä. Valmista sillä aikaa mausteöljy ja leikkaa kukkakaali nupuiksi.

3. Valmista mausteöljy morttelissa. Laita mortteliin kuivattu chili, korianterin siemenet,
valkosipulin kynsi silputtuna, suola ja mustapippuri. Hiero tasaiseksi tahnaksi. Lisää
loraus oliiviöljyä ja sitruunamehua. Sekoita tasaiseksi. Maista mausteet. Tahna
saa potkaista chilisenä, koska muutoin salaatti on melko lempeä, porkkanoiden 
mausteisuus antaa sille hyvän potkun.

4. Kun porkkanat ovat puolikypsiä, kaada keitinvesi pois ja lusikoi porkkanoiden
sekaan mausteöljy. Sekoita sen verran, että mausteet levittyvät tasaisesti 
porkkanoiden pintaan. Levitä porkkanat uunipellille.

5. Levitä toiselle puolelle peltiä kukinnoiksi leikattu kukkakaali, valuta
kukkakaalien päälle oliiviöljyä ja ripottele hiukan suolaa. Laita pellille myös
sitruunan puolikkaat ja nosta pelti uuniin. Paahda porkkanoita, kukkakaaleja
ja sitruunoita noin 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet ruskeaa
väriä, mutta ovat vielä napakoita.

6. Kasvisten paahtuessa kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Lohko
muutama lohko granaattiomenasta ja irrottele siemenet.

7. Kun kasvikset ovat paahtuneet, sekoita ne bulgurin joukkoon. Voit antaa 
kasvisten ja bulgurin jäähtyä hetken, jos et tarjoa salaattia samantien. Lorauta
joukkoon oliiviöljyä, purista esimerkiksi kauhan avulla painamalla
toisesta sitruunanpuolikkaasta mehu ja sekoita se kasvisten ja bulgurin joukkoon.
Silppua reilusti tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa ja muutama oksa
tuoretta minttua ja sekoita ne bulgurin ja kasvisten joukkoon.
Lisää halutessasi myös muutama kourallinen tuoretta pinaattia tai rucolaa.
Maista. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa, mustapippuria
tai tuoreita yrttejä.

8. Levitä bulgur-kasvisseos laakealle vadille tai 
suoraan lautasille. Murustele päälle feta,
ripottele granaattiomenan siemenet ja koristele yrteillä.











MUKAVAA VIIKONLOPPUA!





2 kommenttia:

  1. Ooh, nam! Näyttää kauniilta ja on varmasti herkullista!

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.