15.1.2016

Vodkapasta a la HannaG








Rakastan pastaa, rakastan pastaruokia ihan älyttömän paljon. Luojan kiitos en oireile tai turpoa, tai yhtään mitään muutakaan pastan syömisestä. En tiedä johtuuko se myös siitä, että ostan italialaista artesaanipastaa, jossa on jauhoina käytetty durum vehnää. No onhan sekin vehnää, mutta mitä yritän tässä änkyttää on, että onneksi voin syödä rakastamaani ruokaa. Ja mitä vehnään tulee, niin onko se myrkkyä vai ei? Miksi ranskattaret näyttävät voivan hyvin, vaikka syövät patonkia päivästä toiseen. Miksi italialaiset ovat ok, vaikka syövät pastaa joka päivä. Enpä tiedä, nostan käteni ylös tästä vehnätouhusta, syököön kukin ihan mitä lystää, kunhan voi fyysisesti ja henkisesti hyvin. Mutta minä syön pastaa!

 HannaG on oikea pastaruokien mestari, nytkin hänen blogissaan on pastalista, josta voi hakea mieluisia pastareseptejä. Ikisuosikkejani ovat avokadopasta ja sitruunapasta. Eilen kokeilin tätä vodkapastaa, ja voi juku, kun on hyvää. Ja kyllä, kastikkeeseen tulee vodkaa, mutta älä huoli, alkoholi kiehuessaan haihtuu pois.

Tässä siis Hannan vodkapasta, haluan jakaa tämän reseptin blogissani, niin hyvää tämä on!





                                                                         VODKAPASTA


                                                                  360 grammaa pastaa
                                                                  1     shalottisipulia
                                                                  2     valkosipulinkynttä
                                                                  2     tl chilihiutaleita
                                                                  4     rkl oliiviöljyä
                                                                  1     dl tomaattipyreetä
                                                                  2     rkl vodkaa
                                                                  2     dl kermaa
                                                                  suolaa ja mustapippuria
                                                                  parmesaania
                                                                  basilikaa


                                      Laita suolattu pastavesi kiehumaan, lisää pasta kiehuvaan veteen.
                                     Kuullota öljyssä sipulit pehmeiksi, muutaman minuutin ajan, lisää
                                     mukaan chilihiutaleet. Lisää pannulle tomaattipyree, sekoittele ja anna
                                     karamellisoitua noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle vodka ja
                                     nosta lämpöä, anna vodkan kiehahtaa kunnolla, pari minuuttia riittää
                                     hyvin. Kaada mukaan kerma, sekoita. Nosta kastike pois liedeltä,
                                     mausta suolalla ja mustapippurilla.

                                      Valuta pasta, ota talteen noin desi keitinlientä. Sekoita pasta pannulla
                                     kastikkeeseen, sekoita joukkoon keitinlientä, jos kastike tuntuu liian tiukalta.
                                     raasta päälle parmesaania ja revi halutessasi muutama basilikanlehti.










10 kommenttia:

  1. Mums! Avokadopasta ei koskaan Todella iskenyt, sen sijaan sitruunapasta on ihan parasta. Tätä täytyy kokeilla. Harmi vaan että ei tullut vodkapulloa mukaan Moskovan Sheremerjevon kentältä kun siellä on omistajanvaihdokseen liittyvien uudistusten takia suurin osa kaupoista kiinni, mur. Ehkä joudan siis käymään Alkossa mutta mitä sille loppupullolle sitten tehdään?! Kerropa se. En nimittäin juo vodkaa.
    -Marie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se sitruunapasta on ihan huikeeta, melkein tekisi mieli nuolla lautanen… Tämä on myös törkeän hyvää.

      Ja ei hätä ole tämän näköinen, osta miniatyyripullo vodkaa. En minäkään sitä muuten juo, meillä sattui kyllä iso pullo olemaan joidenkin kinkereiden jäljiltä, mutta tosiaan minipulloja myydään Alkossa, niissä on varmaan puoli desiä, jos sitäkään.

      Poista
  2. Tää vodkis on ihan paras kyllä! :) Mies oli kaivanut ohjeen muutama viikko sitten esiin jostain kun sälytin kokkausvuoron hänelle ja niin törkyhyvää tuli että sitä tehtiin sen jälkeen muutamana päivänä. Ja taas tekisi mieli :) Eka yritin nikotella kun huomasin pannulle lorisevan vodkaa että mähän oon just kohta lähdössä töihin!! :D Mut ihan selvinpäin sain ajella töihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, minuakin huvitti kun heiluin keittiössä litran Absolut pullon kanssa keskellä viikkoa :)

      Tämä on kyllä törkeän hyvää!

      Poista
  3. Hyvää oli! Ja kokeilin myös Hannan munakoisopastaa. Sekin oli herkullista.
    T. Pastaa rakastava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sitä täytyy myös ehdottomasti kokeilla, oikeastaan ihan niitä kaikkia <3

      Poista
  4. Jeps kyllä vaan maistuisi ja kuvat ovat aivan ihanat. <3 Leppoisaa viikonloppua Reetta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3

      Ihanaa sunnuntaita ihanuus.

      Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.