19.6.2016

Kiitollinen

Olen sanaton, olen ymmälläni ja olen kiitollinen. Kiitos rakkaat lukijat, kiitos myötäelämisestä ja elämän makuisista kommenteistanne edelliseen postaukseen. Olen kuvitellut, että kun en ole jaksanut surultani, saatika ehtinyt blogiani postailla, niin että täällä olisi enää tasan kolme lukijaa; äitini, isäni ja isosiskoni. Niin hyvänen aika, täällähän on vaikka kuinka paljon vielä lukijoita! Kiitos, kun olette ja kiitos, kun jaksatte odottaa. Mutta ennen kaikkea, suuri kiitos vielä kommenteistanne, joita luin silmät sumeana kyyneleistä.

Voi miten ihmeellisiä te olette, sain niin valtavasti voimaa ja tukea kommenteistanne, ettei sitä voi kukaan käsittää. Sain myös uutta tarmoa alkaa taas bloggailla, koska siellähän te olette, ja tykkäätte lukea blogiani. Melkein alkoi jo hävettää, etten ole postaillut, vaikka niin paljon iloa kuulemma olen tuonut joidenkin teidän elämään.

Nyt olen saanut käännettyä sen suurimman ja vaikeimman sivun tässä elämän vaiheessa, ja kulku kohti valoa on alkanut. Olenhan surrut jo tavallaan kohta puoli vuotta. Ohi tämä ei ole, sitä en sano, paljon on varmasti vielä edessä. Mutta se, että kirjoitin erostani blogiin, allekirjoitin eropaperit ja luovuin sormuksistani oli jonkinlainen rituaali kohti uutta, olin nyt vasta valmis siihen. Tottakai minulla on vieläkin ihan tuskaisen ikävä miestäni, meidän rakasta kotia ja kaikkea meissä, mutta eteenpäin on nyt mentävä. Varmasti tulee vielä hemmetin vaikeita ajanjaksoja ja monta itkua, se on selvä. Mutta kaikista paskin taitaa olla takana, ainakin toivon niin.


Voi kuinka hyvää teittekään minulle, kiitos.

40 kommenttia:

 1. Sinun ei tarvitse lainkaan kokea hävetystä, että et jaksanut postailla samaan tahtiin kuin aiemmin. Jokainen eron kokenut varmasti ymmärtää tuskan mikä sydämmessä jyllää eron hetkellä...ei silloin riitä paukkuja mihinkään ylimääräiseen. Ihminen (ainakin minä) käpertyy omaan suruunsa.

  Joku sanoi minulle aikanaan eroni aikaan, että ensimmäinen vuosi on pahin, koska joudut kokemaan kaikki ennen yhdessä vietetyt juhlapyhät nyt yksin erossa ja tuska on aina silloin kovimmillaan, koska muistat yhteiset tavat ja tapahtumat ja näin se ainakin minulla oli....tosin itse surin monta vuotta menetettyä kesänviettoa saaressa, en meinannut päästä siitä irti.....aika ja vuodet teki kuitenkin tehtävänsä.

  Olemme täällä siis sinua varten ja jaksamme odottaa postauksiasi Reetta😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Riitta, niin se varmasti on, että juhlapyhät ovat todella vaikeita… Ja aika tosiaan tekee tehtävänsä.

   Kiitos kauniista kommentistasi <3

   Poista
 2. Piti vielä sanoa että tiedän miltä tuntuu kun jokainen hengenveto yksin uudessa asunnossa sattuu, miten kauhealta uuteen aamuun herääminen tuntuu sen jälkeen kun taas muistaa tilanteen, kun yhteisiä vuosikymmeniä on takana ja toinen puolesi on poissa..kun olet ollut me etkä sinä pitkään aikaan. Ero on enemmän kuin pieni kuolema mutta vereslihan päälle hiljalleen kasvaa ohut uusi iho. Kaunis virheetön sellainen. Ajan kanssa kipukin katoaa. Muistot eivät koskaan. Toivon Sinulle tuhannen naisen voimia ja ennen kaikkea uskoa itseesi, ja sitä että saisit tietää miksi näin kävi. Epätietoisuus vie energiaa ja hidastaa matkaa uudella tiellä. <3 <3 Kiitos että olet, jaat ja bloggaat.

  Autat avoimuudellasi meitä monia.

  T.Rva46

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua ihana, sinä aina kommentoit suurella ja lämpimällä sydämellä. Kiitos <3, en osaa muuta sanoa.

   Poista
 3. Rikkinäisestä voi tulla ehjä. Ei entisensä, mutta uudella tavalla kokonainen.

  Maija Paavilainen

  Kaikkea hyvää kesääsi Reetta! Lukijasi pysyvät mukana :-)
  t. Nanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä, tämä on hyvä aina muistaa.

   Kiitos, ihanaa kesää sinulle myös.

   Poista
 4. Reetta, olen seurannut blogiasi jo pitkään ja ensimmäistä kertaa päätin kommentoida. Luin eilen päivityksesi, jossa kerroit erosta ja jotenkin olin aavistellut tätä kuten moni muukin. Tuli tosi surullinen olo puolestasi. Etenkin parisuhteen vuoksi, mutta myös kauniin, valkoisen talon vuoksi, jota aina ihailin.

  Toivon sinulle voimia, iloa ja uskoa tulevaisuuteen. Olet vahva, kaunis ja älykäs nainen. Ja me blogin lukijat odotamme täällä innolla uusia päivityksiä, kun niitä jaksat ja haluat tehdä. Kaikkea hyvää ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Niin, kotiin voi kiintyä kovin paljon, minulla on niin suuri suru siitä talostakin. Mutta toisaalta, se on vain materiaa. Ja aivan ihastuttava tämä minun pikku yksiönikin on. Todella kodikas ja minulle hyvin tärkeä tukikohta. Liikaa ei saa materiaan kiintyä, sen voi aina menettää.

   Kiitos, kauniisti kirjoitit, teit minulle hyvän mielen <3

   Poista
 5. Ihana Reetta, you are back!
  Toivon paljon paljon uusia ilonpilkahduksia elämääsi.

  t. Tarja

  VastaaPoista
 6. ❤❤❤ Love you!!!!! Saara

  VastaaPoista
 7. Eteenpäin vaan, kyllä se ajan kanssa helpottaa. Helppoa ei varmasti ole ja työtä on tehtävä. Jonain päivänä varmasti voi nähdä vielä sen auringon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana, ja kiitos kun kävit minua halaamassa. Se oli niin kauniisti tehty, olet lämmin ja ihana ihminen.

   Poista
 8. Kukaan ei kertonut, että lattia on liukas.
  Sitä on elämä. -Ogden Nash-

  Aurinkoa, onnea, iloa ja hyvää mieltä kesääsi!
  t.Maarit

  VastaaPoista
 9. Olen seurannut blogiasi kauan mutta en ole kommentoinut ennen mutta kun luin viime postauksesi itku silmässä niin päätin nyt rohkaistua. Harmi, että näin kävi mutta toivon sinulle kaikkea hyvää ja iloa elämääsi :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana, ja kiva kun kommentoit <3

   Ihanaa kesää sinulle.

   Poista
 10. Hienoa, että kerrot avoimesti erostasi meille lukijoillekin, vaikka ei se varmaan helppoa ole. Ystäväni nimittäin salasi eronsa, vaikka toisaalta liikkui avoimesti uuden miehensä kanssa. Kuulin sitten erosta muuta kautta ja olihan se todella outo ja nolokin tilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, aikamoista…
   Mutta kaikki ihmiset eivät vain ole avoimia ja jotenkin ehkä häpeävät tällaisia asioita, en tiedä.

   Poista
 11. Voi Reetta! Tuli sanaton ja tyhjä olo kun luin postauksesi. Kyyneleet silmissä luin kirjoituksesi.

  Voimahalit sinulle. Olet upea,kaunis ja lämmin ihminen. Jokainen askeleesi vie sinua lähemmäksi jotakin uutta.
  Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana <3

   Kaunis kiitos kommentistasi, olet ihana.

   Poista
 12. <3 Juuri kommentoinkin edelliseen postaukseen. Voimia Reetta!

  VastaaPoista
 13. Me ei sua ja sun ihania postauksia unohdeta <3 Elämä on vuorovaikutusta. Tuetaan toisiamme puolin ja toisin, niin iloissa kuin suruissa. Kaikkea hyvää elämääsi <3
  t.Tiina

  VastaaPoista
 14. Olet ihana ja kaunis ja suurempi rakkaus odottaa sinua tulevaisuudessa, usko vain! Minä en aikoinaan uskonut ja siinä samassa kahlaan edelleen. Minulla ei ollut voimaa erota vaikka toinen halusi...silloin. Jäin roikkumaan häneen. On ollut voimia vievää elää jonkun kanssa joka ei oikeasti minua rakasta. Toivon että jatkat blogiasi. Kiitos myös kun kerroit erostasi koska se antaa voimaa muille samanlaisessa tilanteessa oleville. Usko itseesi. Älä pilaa kauniita silmiäsi itkemällä - hymyile ja ole onnellinen! Halauksin Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä myös Anne eräs samassa tilanteessa oleva. Miten sitä onkaan tullut jäätyä yhteen ihmisen kanssa, joka ei oikeasti rakasta. Miten puuttuu se rohkeus tai voima repäistä itsensä irti. Siinä mielessä Reetta sinulle kävi ehkä loppupeleissä hyvin (ainakin vuosien päästä, jälkikäteen ajateltuna), et joudu katsomaan silmiin miestä, joka ei oikeastaan enää katso sinua ollenkaan, tai ei ainakaan näe sinua. Kaikkea hyvää tulevaan sekä sinulle Reetta että sinulle Anne!

   Poista
  2. Voi Anne, kuinka liikuttava kommentti. Voih, tuli aika tyhjä olo, kun mietin, että noinkin voi olla… Voi itku.
   Kiitos kauniista sanoistasi. Toivon sinulle kaikkea hyvää <3

   Poista
 15. Voimia eroprosessiin ja katse tulevaisuuteen!Sullahan on myös uusi yritys,joten hoivaa sitä ja katso eteenpäin elämässä.

  VastaaPoista
 16. Jaksamista ja kaikkea hyvää sinulle Reetta <3 -Maarit

  VastaaPoista
 17. Aika on yllättävän hyvä lääke. Kiitos inspiroivasta aikuisen naisen blogista - aikuinen nainen kiittää. Leppoisaa juhannusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3

   Mukavaa juhannusta sinulle myös.

   Poista
 18. Rehellistä, elämänmakuista keskustelua blogissasi ja kommenteissa. Ja uskon että Reetta juuri rehellisyytesi ja lähestyttävyytesi ovat se punainen lanka monelle meille lukijallesi. Tunnut ystävältä, vaikka emme tunnekaan, mutta olemme usein "puheissa" täällä kommenttikentässä kanssasi :-). Seuraan aika montaa blogia mutta yhdessä asiassa olet ylivoimaisesti omassa luokassasi - vastaat aina kommentteihin joita sinulle on kirjoitettu! Ihan aina näin ei ole. Meistä lukijoista on kiva tietää, että yhteinen keskustelumme ja vuorovaikutus on tärkeää myös sinulle. Joten älä ihmettele, että me olemme edelleen täällä ja välitämme! Nyt ja jatkossakin <3
  -Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiiii….

   Nyt tuli itku, kun luin tämän. Kiitos, olen niin onnellinen että se kaikki, mitä olen, välittyy blogissani. Kommenttisi on niin kaunis, kiitos siitä. Tämä on bloggailussa juuri niin ihanaa, että voi teidän lukijoiden kanssa "jutella", se on äärimmäisen mielenkiintoista. Ja nyt varsinkin tuli ihan mielettömiä elämänkokemuksia ja voimalauseita teiltä lukijoilta, kun kirjoitin erosta. Palaan niihin varmasti vielä usein.

   Kiitos ihana Marie <3, olet kultainen.

   Poista
 19. Hei, olen vasta tutustunut blogiisi ja instaasi, vaikutat kovin aidolta ja sydämelliseltä ihmiseltä. Olen pahoillani puolestasi että käyt läpi niin vaikeaa elämänvaihetta, voimia siihen, tukeudu ystäviisi ja nauti kauniista asioista ympärilläsi. Olen itse huomannut että kauniit asiat tuovat iloa vaikeina aikoina. <3 Paljon onnea ja menestystä yrityksellenne, olen tulossa kurkkaamaan kunhan ehdin! Elämä (ja ystävät, perhe) kantaa, jaksa uskoa valoisampaan huomiseen! Kaikkea hyvää sinulle :)

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka ihana kommentti Hanna, kiitos siitä <3

   Tuo on niin totta, tuo kauniista asioista nauttiminen. Rakastan suunnattomasti tätä pientä kaupunkiyksiötäni, olen laittanut sen kauniiksi. Rakastan luontoa, merta, nautin tuoksuista ja äänistä. Katselen kauniita kuvia Pinterestistä, ihailen kauniita vaatteita…

   Kiitos, kaikkea hyvää myös sinulle :)

   Poista
 20. Kerroit jossain kohtaa, että ero tuli puskista. Ehkä vain kasvoitte erilleen ilman mitään sen kummempaa syytä. Näinhän hyvin useille käy ja vallankin jos ei ole yhteisä lapsia. Erotilanteessa aina parempi kun ei ole lapsia. Läheltä seuranneena lapset kärsivät kovadti erosta. Nyt vain katse kohti tulevaa. Ystävien tuen avulla posaitiivisenä ihmisenä kyllä selviät täöstä koettelemuksesta ja entistä vahvempana nouset uuteen, elämä kantaa aina. Suruaika on vain käytävä läpi, siitä ei pääse muuten yli. Ehkä joku ihana jo odottaa sinua nurkan takana, toisaalta ei liian pian kannata uuteen suhteeseen mennä. Onneksi sinulla on mukava työ, joka myös auttaa eteenpäin. kaikkea hyvää elämääsi, kuitenkin sanon vielä näin kaikella on tarkoitus, vaikka sitä ei vaikeuden hetkellä jaksa uskoa. Aurinko vielä paistaa, usko pois!! Sirpa

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.