31.1.2016

Instagram viikko

Viikolla olen käynyt valitsemassa lattiamateriaaleja (kerron myöhemmin minne), ollut kehon puhdistuskuurilla (joka jatkuu vielä 3 viikkoa), piipahtanut Kanarialla ja touhunnut sitä sun tätä. MrV on ollut jo monta päivää Dusseldorfin venemessuilla, siis yli viikon! Olen nauttinut yksinäisistä illoista kotona, toki ikävä on, mutta rakastan olla myös ihan itsekseni, olen siis nauttinut.

Kamera ei ole pysynyt vauhdissani mukana, harvinaisen vähän kuvia siis.




Rakastan sitruunoita, luomua tietty!




Muutama verkkaripäivä tuli vietettyä alkuviikosta.




Olen ihaillut Samujin kesävaatteita, rakastan
tällaisia paituleita.




#selphy




Parvekemaisemaa Kanarialta.




Maalasin piirongin valkoiseksi. Se oli kermanvaalea,
nyt vitivalkoinen.




Olen taivaissa näiden May Lindstromin tuotteiden kanssa.




Nautitteko te olla kotona ihan yksin?









30.1.2016

Täydellinen ja ruokaisa salaatti

Yksi suosikeistani ruokablogien puolelta on Suolaa ja hunajaa. Jonnan reseptit uppoavat minuun aina, olemmekin todenneet meillä olevan todella samanlaiset maut. Jonnan resepteistä eniten olen tehnyt risottoja ja pastoja, lisäksi mainitsemisen arvoisia ovat nyhtöpossupurilaiset, yrttiricotta, maa-artisokkakeitto, paistetut ahvenet hernepyreellä… voi, niitä on niin monta. Lisäksi blogi on niin kaunis ja selkeä, ja hyvin asiapitoinen, monesti olen lukenut monta mielenkiintoista juttua Jonnan blogista.

Tämä salaattiresepti on suora kopio Suolaa ja hunajaa blogista, oli pakko laittaa se tänne, koska on aivan erinomaisen hyvä, kokeilkaa ihmeessä! Minä söin vesi kielellä tätä ruokaisaa ja maukasta salaattia.






FETA-BULGURSALAATTI PAAHDETUISTA
KASVIKSISTA JA FETASTA

4 keskikokoista porkkanaa
1 pieni kukkakaali
1 dl bulguria
muutama lohko granaattiomenasta
150g fetaa
(rucolaa tai tuoretta pinaattia)
oliiviöljyä
sitruunanmehua
muutama oksa tuoretta minttua
reilusti tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
(suolaa ja mustapippuria)



MAUSTEÖLJY PORKKANOIHIN

1/2-1 kuivattu chili tai chilihiutaleita
1 valkosipulin kynsi
1/2 tl korianterin siemeniä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
sitruunamehua





1. Kuumenna kiertoilmauuni 180 asteeseen, tavallinen 200 astetta.

2. Kuori porkkanat ja halkaise ne. Leikkaa suuret porkkanat muutamaan osaan.
Keitä porkkanat puolikypsiksi (jätä ne reilusti napakaksi) suolalla maustetussa 
vedessä. Valmista sillä aikaa mausteöljy ja leikkaa kukkakaali nupuiksi.

3. Valmista mausteöljy morttelissa. Laita mortteliin kuivattu chili, korianterin siemenet,
valkosipulin kynsi silputtuna, suola ja mustapippuri. Hiero tasaiseksi tahnaksi. Lisää
loraus oliiviöljyä ja sitruunamehua. Sekoita tasaiseksi. Maista mausteet. Tahna
saa potkaista chilisenä, koska muutoin salaatti on melko lempeä, porkkanoiden 
mausteisuus antaa sille hyvän potkun.

4. Kun porkkanat ovat puolikypsiä, kaada keitinvesi pois ja lusikoi porkkanoiden
sekaan mausteöljy. Sekoita sen verran, että mausteet levittyvät tasaisesti 
porkkanoiden pintaan. Levitä porkkanat uunipellille.

5. Levitä toiselle puolelle peltiä kukinnoiksi leikattu kukkakaali, valuta
kukkakaalien päälle oliiviöljyä ja ripottele hiukan suolaa. Laita pellille myös
sitruunan puolikkaat ja nosta pelti uuniin. Paahda porkkanoita, kukkakaaleja
ja sitruunoita noin 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet ruskeaa
väriä, mutta ovat vielä napakoita.

6. Kasvisten paahtuessa kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Lohko
muutama lohko granaattiomenasta ja irrottele siemenet.

7. Kun kasvikset ovat paahtuneet, sekoita ne bulgurin joukkoon. Voit antaa 
kasvisten ja bulgurin jäähtyä hetken, jos et tarjoa salaattia samantien. Lorauta
joukkoon oliiviöljyä, purista esimerkiksi kauhan avulla painamalla
toisesta sitruunanpuolikkaasta mehu ja sekoita se kasvisten ja bulgurin joukkoon.
Silppua reilusti tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa ja muutama oksa
tuoretta minttua ja sekoita ne bulgurin ja kasvisten joukkoon.
Lisää halutessasi myös muutama kourallinen tuoretta pinaattia tai rucolaa.
Maista. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa, mustapippuria
tai tuoreita yrttejä.

8. Levitä bulgur-kasvisseos laakealle vadille tai 
suoraan lautasille. Murustele päälle feta,
ripottele granaattiomenan siemenet ja koristele yrteillä.











MUKAVAA VIIKONLOPPUA!





27.1.2016

Ihanuuksia Malenelta

Varmasti jotkut teistä ovat huomanneet rakkauteni By Malene Birgerin vaatteisiin. Olen jo vuosia tykännyt BMB:n tyylistä, se on niin naisellista, samalla rokkia ja niin tanskalaista, ah! Toki aina mallistoista löytyy aivan kummallisia vaatteita, joita ei voi kuvitella kenenkään päälle. Oletteko muuten huomanneet, että Acnen vaatteet ovat joskus aivan käsittämättömiä. Niin ihania kuin niiden neuleet ja neuletakit ovatkin, niin välillä on ihan hämillään selatessaan heidän nettisivujaan.. No, makunsa kullakin, mitä minä olen sitä ihmettelemään.

Tässä kuitenkin muutama kiva juttu Malenelta, kevään uutta.
Tämä silkkipaitis olisi niin ihana farkkujen kanssa, tai
niiden nahkahousujen.





Tämä on kiva, mutta vaatii jotain ympärilleen,
ettei ole liian "toimisto".





Malene Birgerilla on joka mallistossa
kivoja haalariasuja, tähän kivat korut
ja korkkarit, niin avot!









25.1.2016

Instagram viikko

Viikko kului pääosin Cancunin työreissulla, ja kun saavuin kotiin, niin nukuin univelat pois ja lähdin Pariisiin. Pariisissa ei ehditty Eiffel-tornia eikä mitään muutakaan nähdä, ainoastaan messukeskus ja sen anti. Pariisissa oli siis sisustusmessut, käytiin ystäväni kanssa vähän haistelemassa uusia tuulia…




Kööpenhaminan hotellin yöpöytä ja yövesi.




Parvekenäkymä Cancun.




Breku.




Happy :)




Upea meri.




Sandaalit ja drinksu rannalla.




Auringon nousu.




Parvekeselfie.




Pooli ja meri.







Ja kotona, makuuhuoneen ovi.




Ja taas mennään, lentokentällä brekulla.




Messuselfie.





22.1.2016

Nopeat moikat

Tämä on nyt yhtä hulinaa tämä minun elämäni, kaikkea kivaa on tapahtumassa. Viikonloppu menee taas reissatessa, ei työmatka, vaan oma matka. Kerron näistä sitten ajan kanssa ja huolellisesti. Tiedän, saattaa olla ärsyttävää, itse vihaan esim. Facebook postauksia "nyt on suuria mullistuksia elämässä", ja kun joku onneton sattuu kysymään, että mitä, niin siihen vain hymistään jotain ympäri pyöreätä. Sen voin kertoa, että en ole raskaana enkä eroamassa!!

 Tässä kuvia Cancunin työreissulta. Oli lämmintä, sopivan lämmintä, ei liian kuumaa kuten Thaimaassa. Kaikinpuolin kiva reissu. Tässä siis ihan "peruskuvia" biitsiltä ja poolilta. Niin ja se blogin synttäriarvontakin on kyllä tulossa.







Pinterestistä kopioitu juttu. Ananas hiekkaan piirrettynä.






Upea auringon nousu.








20.1.2016

Ystävyydestä

Terveisiä täältä Margaritojen maasta. Eilen istuimme kollegoiden kanssa hotellin parvekkeella, joimme oluset, muutamalla oli tölkkimargaritat, lähikaupasta ostetut. Sitten kerroin uusille kollegatuttavuuksilleni jokakesäisistä mansikkamargaritajuhlistani, jotka järjestän ystävilleni. Ja äkkiä minulla oli hirveä ikävä, ikävä ystäviäni, ikävä kesää, ikävä naurunremahduksia suviyössä, ikävä sitä iltaista kesän valoa, kun aurinko ei enää paista korkealta, vaan on hiipinyt jo alemmaksi, mutta paistaa kuitenkin.

Voi sitä kutkuttavaa tunnetta, kun ystävät kokoontuvat ja höpötetään sekä nauretaan. Kokoonnutaan ravintolaan syömään, tai mennään päiväkahville jonkun luo... Muistan monesti esimerkiksi juuri mansikkamargaritajuhlissa, kun olen käymässä sisällä hakemassa jotain, ja vilkaisen ikkunasta ulos, niin näen ystäväni kuistilla istumassa pöydän ympärillä ja minulle tulee valtavan lämmin olo. Tuossa he ovat, minun ihanat ystäväni. Ja kuinka monta vielä porukasta puuttuukaan, haluaisin joskus kutsua ihan kaikki, silloin täytyy varmaan jo hankkia monta pöytää lisää..

Muistatteko elokuvan -Paistetut vihreät tomaatit-, 90- luvun alusta? Olin nuori tyttö tuolloin, elokuva teki minuun kuitenkin jo silloin suuren vaikutuksen, se on meinaan tarina ystävyydestä. "Tiedätkös, kaikista tärkeintä elämässä ovat ystävät", sanoi yksi päähenkilöistä elokuvan loppupuolella. Tuo lause on jäänyt mieleeni. Ainakin yksi tärkeimmistä, minulle.












Olen luultavasti ollut jo pienenä jonkun moinen "kaunosielu". Muistan hyvin
vahvasti, kuinka katselin jotain kuvaani itsestäni, ja mietin minkälainen elämä
minulla on edessä. Minkälainen teini minusta tulee, entä aikuinen. Onkohan minulla
paljon kivoja ystäviä…? No, onhan minulla, kiitos rakkaat <3







17.1.2016

Instagram viikko

Viikko oli täyttä tohinaa, vaikkei työkeikkoja osunut kohdalle. Tohinasta lisää myöhemmin. Tänään pakkaan kapsäkit ja lähden Kööpenhaminaan, sieltä lennämme huomenna työlennon Cancuniin. Sitten saan lötkötellä Karibianmeren rannoilla muutamia päiviä, kotiin palaan perjantaiksi. Näitä pidempiä työreissuja on nyt ollut harvemmin, koska teen puolikasta listaa. Tämä olikin tavoitteeni ajatellen tätä talvikautta, että olisi vähemmän kaukolentoja.

Blogin 2 -vuotissyntymäpäivän kunniaksi järjestän arvonnan ensi viikonloppuna. Siihen siis myöhemmin.




Glorian ruoka&viini, paras lehti.




Meidän kodin portaat.




Parasta hiuksille, ja paras meikkivoide.




Erittäin hyvä kyykkyviini, siis todella hyvä!




Portaissa.




Pakkaspäivän selfie.




Ystävien kanssa tapaksilla.




<3




Ystävän kanssa Hietalahden kauppahallissa, Le Marché, parasta!




yep.




Hello!









15.1.2016

Vodkapasta a la HannaG








Rakastan pastaa, rakastan pastaruokia ihan älyttömän paljon. Luojan kiitos en oireile tai turpoa, tai yhtään mitään muutakaan pastan syömisestä. En tiedä johtuuko se myös siitä, että ostan italialaista artesaanipastaa, jossa on jauhoina käytetty durum vehnää. No onhan sekin vehnää, mutta mitä yritän tässä änkyttää on, että onneksi voin syödä rakastamaani ruokaa. Ja mitä vehnään tulee, niin onko se myrkkyä vai ei? Miksi ranskattaret näyttävät voivan hyvin, vaikka syövät patonkia päivästä toiseen. Miksi italialaiset ovat ok, vaikka syövät pastaa joka päivä. Enpä tiedä, nostan käteni ylös tästä vehnätouhusta, syököön kukin ihan mitä lystää, kunhan voi fyysisesti ja henkisesti hyvin. Mutta minä syön pastaa!

 HannaG on oikea pastaruokien mestari, nytkin hänen blogissaan on pastalista, josta voi hakea mieluisia pastareseptejä. Ikisuosikkejani ovat avokadopasta ja sitruunapasta. Eilen kokeilin tätä vodkapastaa, ja voi juku, kun on hyvää. Ja kyllä, kastikkeeseen tulee vodkaa, mutta älä huoli, alkoholi kiehuessaan haihtuu pois.

Tässä siis Hannan vodkapasta, haluan jakaa tämän reseptin blogissani, niin hyvää tämä on!





                                                                         VODKAPASTA


                                                                  360 grammaa pastaa
                                                                  1     shalottisipulia
                                                                  2     valkosipulinkynttä
                                                                  2     tl chilihiutaleita
                                                                  4     rkl oliiviöljyä
                                                                  1     dl tomaattipyreetä
                                                                  2     rkl vodkaa
                                                                  2     dl kermaa
                                                                  suolaa ja mustapippuria
                                                                  parmesaania
                                                                  basilikaa


                                      Laita suolattu pastavesi kiehumaan, lisää pasta kiehuvaan veteen.
                                     Kuullota öljyssä sipulit pehmeiksi, muutaman minuutin ajan, lisää
                                     mukaan chilihiutaleet. Lisää pannulle tomaattipyree, sekoittele ja anna
                                     karamellisoitua noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle vodka ja
                                     nosta lämpöä, anna vodkan kiehahtaa kunnolla, pari minuuttia riittää
                                     hyvin. Kaada mukaan kerma, sekoita. Nosta kastike pois liedeltä,
                                     mausta suolalla ja mustapippurilla.

                                      Valuta pasta, ota talteen noin desi keitinlientä. Sekoita pasta pannulla
                                     kastikkeeseen, sekoita joukkoon keitinlientä, jos kastike tuntuu liian tiukalta.
                                     raasta päälle parmesaania ja revi halutessasi muutama basilikanlehti.










14.1.2016

Blogi kaksi vuotta!

Kääk! Huomasin tänään, että blogillani oli eilen syntymäpäivät, kaksi vuotta on tullut nyt kirjoiteltua. No kirjoiteltua ja kirjoiteltua, minun tavaramerkikseni on muodostunut lyhyet lätinät, kuvat puhukoot puolestaan. Ja edelleen on ostamatta kunnon objektiivi, niin saisi kuvistakin vielä vähän parempia.

Hauskaa tämä bloggaaminen on ollut, ja ehdottomasti matka jatkuu. Olen tutustunut aivan ihaniin ihmisiin, niin virtuaalisesti, kuin livenäkin ja toivottavasti tulevaisuudessakin saan blogini kautta uusia ystäviä.

Kiitos ennen kaikkea teille rakkaat lukijat, te teette tästä totta. En varmasti kirjoittaisi blogia, jos tietäisin tätä lukevan vain sukulaiset (sorry, ootte kyllä ihania, puss). Lähetätte kivoja kommentteja, ja vaikka ette kommentoisikaan, niin huomaan kyllä huikean määrän lukijoita olevan ihan päivittäin. Lämmin kiitos teille. Laitan myöhemmin arvonnan pystyyn juhlan kunniaksi. Siitä vielä lisää!









<3