13.7.2017

Unelmat vaativat työtä

Rakas kollegani ilmoitti minulle pettyneenä (humoristisen ironiseen sävyyn kylläkin), että hän oli kyllä luullut, että kun ihminen oikein kovasti haluaa jotain, sen saa. Hän viittasi siis minun postaukseen "Se mitä pakenet, saavuttaa sinut". Tuossa kirjan lauseessa, johon viittasin postauksessani, sanotaan jotain siihen tapaan, että kun ihminen oikein kovasti yrittää saada jotain, se ei onnistu.

 Intouduimme keskustelemaan tästä aiheesta, koska nykyään puhutaan niin paljon manifestoinnista, ja siitä, että kun kuvittelet jo asioiden olevan sinulla, niin ihan varmasti saat ne jne. jne. Käsitän tämän kirjan lauseen itse niin, että toki saavutat elämässäsi paljon ja jopa kaiken haluamasi kovalla työllä, esimerkiksi urheilullisia tavoitteita, mielenhallinnan tavoitteita, työn suhteen unelmia… Mutta nämä kaikki vaativat paljon työtä. Ne vaativat työtä ajatuksen tasolla, sekä mahdollisesti valtavia fyysisiä ponnistuksia.

 Jos taas joka päivä elät elämää "sitten, kun voitan lotossa, ja sitten kun onni potkaisee oikein kunnolla, sitten kun minulla on rahaa, haluan sitä ja ja haluan tätä materiaa", niin et tule koskaan saamaan niitä, ja elämä on tavallaan haihtunut hukkaan. Tai muuten vain pakkomielteisenä haluat jotain, sinkkuna esimerkiksi unelmien kumppanin. Yrität vain väkisin löytää jonkun, ja unohdat kokonaan nauttia omasta ihanasta olostasi , ystävistäsi, kaikesta kauniista ympärillä.

 Toki aina on Hannu Hanhia ja onnenpekkoja, joille nyt vaan onni sattuu olemaan suosiollinen. Mutta meidän muiden kuolevaisten sopii askarrella elämän aarrekarttoja realistisin pohjin. Tiedättehän ne aarrekartat, joihin liimataan kuvia unelmista ja haaveista. Noihin aarrekarttoihin minä kyllä uskon, ne antavat konkreettista näkymää siitä, mitä haluat ja mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä ja tavoitteellisia asioita. Ja on minulla pari juttua jo toteutunutkin aarrekartan suhteen. Ne setelipinot ja muut kalleudet jätän vastaisuudessa kuitenkin liimaamatta aarrekarttaani. Elämä on hyvä näin, pari juttua vaatii vielä vähän hiomista...
6 kommenttia:

 1. Lottovoitosta on kyllä ihana haaveilla❤ Saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laulun sanoin "I wanna be a billionaire so fucking bad…" on kyllä totta. Olishan se kivaa ;)

   Poista
 2. Terveys ennen kaikkea, viimeistään näin eläkeiässä, kun siitäkin oppisi nauttimaan täysillä, aina vaan näkee muut ympärillä, joilla on vielä terveyden lisäksi kaikki muukin paremmin........on itsetutkiskelun paikka , niiiin.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onko se sitten ihmisen luonne, aina pitäisi olla vielä vähän enemmään ja jotain "paremmin".

   Poista
 3. Olen asettanut elämässäni sekä henkisiä että "taloudellisia" tavoitteita ja kaikki olen kovalla työllä saavuttanut. Itseäni on auttanut aina buddhalainen viisaus "Keskity elämässäsi vain niihin asioihin, joihin voit vaikuttaa." Kun tämän asian aidosti sisäistää voi elämästään poistaa paljon turhaa pohdintaa, murhetta sekä epäoleellista stressin aiheuttajia. Sinulla on ihana ja aidon rehellinen blogi, jatka samaan malliin. Aurinkoista kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentistasi.

   Juuri näin, tuo on hyvä viisaus. Täytyykin oikein kirjoittaa se ylös.

   Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.