30.9.2016

Elämälle kiitos

Kuulkaas, kyllä siitä erosta selviää. Selviää ainoastaan ja vain ajan kanssa, sekä tottakai ystävien tukemana. Vahvasti taas omilla jaloilla seisomaan, entistä kirkkaampana tulevaisuus, kauniina ja ah niin kutkuttavan jännittävänä.

Olen niin onnellinen siitä, että olen antanut kaiken tulla ulos; huutoitkun, kyynelten ihmisvilinässä, silmät kosteina työpaikalla, romahdukset ties missä (kirjaimellisesti jalat alta julkisella paikalla, silkasta surusta ja tuskasta), oksennuksen (ihan kotona pönttöön, silkasta ikävästä), automatka Tampereelta kotiin ratissa huutaen ja itku-ulvoen, ystävän sylissä itkien niin, että ystävän paita litimärkä… Kaikki ulos vaan, mitä niitä sinne sisälle jättää muhimaan.

Ystävien ja tuttujen lohdutukset "aika parantaa", jotka tuntuivat kettuilulta tuolloin pahimpaan oloon, ovatkin osoittautuneet täydeksi todeksi. Ystävälläni on parhaillaan sama prosessi käynnissä, ja arvatkaa mitä sanoin. Sanoin "rakas, tiedän, että tämä vaikuttaa kovin laimealta ja typerältä lohdun sanalta, mutta luota minuun, aika parantaa. Itke, huuda, raivoa, oksenna, paru silmät kirveleviksi, mutta aika on lopulta se, joka sinut parantaa. Älä odota sitä, älä anna sille rajaa, se tulee kyllä itsestään hoitamaan, kun sen aika on".

Toki minullakin on vielä kaihon hetkiä ajoittain, mutta niitä nyt on ollut minulla läpi elämän, sellainen kaihomieli kun välillä olen, suurella sydämellä tunteva. Joskus se tuntuu olevan kirouskin, että miksi kaikki pitää kokea niin pirun syvästi. Toisaalta, olenhan sitten äärimmäisen iloinen ja nauravainen suurimman osan aikaa, kaikesta kovin onnellinen ja kiitollinen. Ja rakastan kaikkea, rakastan ystäviä, läheisiä, rakastan ihania iltoja, kauniita aamuja, sadettakin. Rakastan ruoanlaittoa, viini-iltoja, höpötystä ystävien kanssa, hiljaisuuttakin. Rakastan elämää niin, että välillä ihan sydän pakahtuu!


<3

39 kommenttia:

 1. 💚 elämä kannattelee, hiljalleen 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkuin sinä minulle aikoinaan kirjoitit, muistan niin hyvin kommenttisi. Kyllä elämä vaan on ihmeellistä.

   Kiitos niistä lohdun sanoista <3

   Poista
 2. Kolmesataa sydäntä tähän!!!!! 😄

  Suuri sydämesi toi ja tuo sulle jatkossakin ihania kokemuksia, ihmisiä ja ennen kaikkea rakkautta; olethan itsekin laittanut hyvän kiertämään niin saat huomata sen palaavan syliisi monin verroin. 💚

  T.Rva46

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanuus sinua! Olet kyllä aivan uskomaton, kiitos taas niin kauniista sanoistasi. Jos sinä olisit nyt tässä, niin halaisin, oikein lämpimästi halaisin.

   Poista
 3. Huoh, olen niin onnellinen luettuani postauksesi..... Sinä selviät takaisin ehjäksi❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana, myötäelämisestä ja kaikesta.

   Poista
 4. Ihanaa että elämä kantaa ja tunnelin päässä olevan valon olet saavuttanut. Parempi tuska ulos kuin itsensä kovettaminen.
  Onnellinen puolestasi.

  VastaaPoista
 5. Kyyneleet nousivat täällä silmiin kun luin tekstisi, ihanaa lokakuuta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myötäelämisestä <3

   Kiitos samoin, ihanaa syksyä sinulle.

   Poista
 6. Vau. Melkeinpä tulee kateelliseksi siitä, että voi tuntea noin syvästi ja vahvasti. Ex-miehesi on idiootti luopuessaan sinusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniisti sanottu, on kyllä ihanaa tuntea vahvasti ja väkevästi. Vaikkei se aina herkkua ole, mutta mielummin niin, kuin ettei tuntisi suuresti.

   Hih, juu aika mulkvistihan se on :)

   Poista
 7. Voi kuinka olenkin odottanut tätä postausta. Olen ihan super onnellinen sun puolesta <3 Ja samaa mieltä ex-miehestä edellisen kommentoijan kanssa. Ihanaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihanasti sanottu. Kiitos <3

   Juu, edellisestä kommentistani näet, mitä mitä hänestä olen.

   Poista
 8. Kiitos ihanasta tekstistä❤️ Löysin sielunkumppanin jo pelkää tekstiä lukiessa. Ihan kuin olisit kertonut minusta ja minun riipivästä eron jälkeisistä fiiliksistä... Valoa kohden entistä vahvempana!! Kaikkea hyvää Reeta elämääsi ja ihana kun olet pistänyt hyvän kiertämään❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentistasi.
   Niin, jossain se valo on, edessäpäin. Minä olen sen jo löytänyt, ainakin osittain. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja onnea parantumisen tielle. Koita vain jaksaa päivä kerrallaan, välillä se ottaa taas takapakkia ja välillä harppoen eteenpäin.

   Poista
 9. Kyyneleet tuli silmiin tätä lukiessa, ihana Reetta! <3 Kiitos niin kauniista tekstistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle sinun kauniista kommentistasi. Toivottavasti tästä tekstistä on ollut monelle jotain lohtua.

   Poista
 10. Halit sulle Reetta <3 Se kaikki eroon liittyvä tuska ja paskaolo on van käytävä läpi, jotta voi jatkaa eteenpäin. Mutta sen jälkeen on helpompi hengittää ja nähdä mitä kaikkea ihanaa elämä tuokaan eteen <3
  -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Niin se on, sydämen on oltava auki vastaanottamaan taas kaikkea hyvää, kun suru on siivottu sieltä pois.

   Poista
 11. Ihana Reetta>3
  Vaikka en sinua tunne niin olen kantanut huolta sinusta ja jaksamisestaan!!
  Ihana lukea kuulumisiasi ja on vain ylsi tie, se on ylöspäin, jonne olet jo matkalla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka sydäntä lämmittävää, että sinä olet kantanut huolta. Kiitos sinulle, sinulla on kultainen sydän.

   Poista
 12. Ihan mieletön, aito postaus. Olet vahva! Ja viimeinen kappale olisi voinut olla omasta kynästäni, välillä on niin hankalaa tuntea kaikki niin syvästi, vaikka se onkin hyvä asia, on niin iloinen ja onnellinen niin monista asioista, mutta sitten se kääntöpuoli.. No, tiedät kyllä..

  Ihanaa syksyä ja uusia tuulia!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos.

   Niin, välillä se on tosiaan kirous, tai siltä se tuntuu, kun kaiken kokee niin deepisti. Mutta kyllä se on parempi niin, siihen lopputulokseen olen kyllä tullut. Ihanaa tuntea väkevästi <3

   Kiitos, samoin sinulle ihanaa syksyä.

   Poista
 13. Löysin vasta jokin aika sitten blogisi ja voi mikä löytö tämä olikaan! :)
  Itse olen juuri eron keskellä. Voiton puolella ehkä jo, koska vain käytännön asioita kesken. Ja kaiken lisäksi olet vielä unelma-ammatissani. En lentoemännäksi koskaan terveydellisistä syistä päässyt. Harmittaa varmaan loppuelämän.

  Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa lukemaan blogiani.

   Ja kiitos ihanasta kommentistasi. Tsemppiä sinulle eroprosessiisi. Välillä tulee niitä alamäkiä, eilen minulla oli taas hirmu vaikea päivä, vaikka onneksi muuten olen myös tosiaan voiton puolella, kuten kirjoitinkin. Mutta kun tiedostaa sen, että niitä vaikeitakin päiviä tulee varmasti vielä monta, niin se jotenkin helpottaa niiden käsittelyä sitten.

   Kiitos, kaikkea hyvää sinulle myös.

   Poista
 14. Kyyneleet tulivat silmiin, kun luin kuvaustasi tunteista ja tuskasta mitä olet käynyt läpi. Näin miehisestä näkökulmasta tuntuu aika uskomattomalta, että joku ei osaa arvostaa kaltaistasi Timanttia (isolla T:llä).
  Hyvää syksyn jatkoa ja iloa elämääsi! Olet todellakin ansainnut kaiken onnen mitä maailmalla on tarjota.

  T: miespuolinen lukija

  Ps. Tämä blogi on ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Elämä (isolla E:llä)!! Kiitos mahtavasta kommentistasi, ja onpa ihanaa, että täältä löytyy myös miespuolinen lukija, ihan huippua! You made my day, kiitos!

   Ihanaa syksyä sinulle <3

   Poista
 15. Oih,miten upea postaus.Olet Reetta ihana ihminen!-sanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaunis kiitos sinulle ihana Sanna <3

   Poista
 16. Saman pari kertaa läpikäyneenä tiedän matkan ja uusi rakkauskin tulee sitten elämään, kun sen aika on! Niin täälläkin on käynyt! <3 Voimia eron läpikäymiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanuus kommentistasi.

   Niinhän se on, että uuden aika on sitten kun se on. Täytyy vain malttaa, ja nauttia nyt ihan itsekseen olostakin.

   Kiitos <3

   Poista
 17. En tunne sinua, mutta luin kaiken nyt alusta loppuun yhdellä kerralla.
  Tunteet myötäeläen.välillä raivosin miehesi sikamaisuytta. Silmät märkinä luin tekstit sillä minäkin olen sen saman paskan läpikäynyt. Ehkäpä jokainen nainen on jossain vaiheessa. Mutta sitten nämä ilon kyyneleet. Sinä säreilet taas. Sinä palasit oman rakkaasi,lentämisen luo. Me naiset olemme vahvoja kuin koivun juuret. Tuulet voi heilutella ja mursky ulvoa niin että sielu on sysimusta. Vaan annas olla, pimeän talven jälkeen uusi ujon vihreä lehti puhkeaa kukkaan. Ei ole valkoista talia, mutta hitotko siitä luot valkoisen unelman sinne missä ikinä oletkin. Myötätuulia siivillesi,nostattakoon ne sinut korkeammalle päivä kerrallaan.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.