19.9.2016

Käsikirjoitus taas uusiksi

"Pitää mennä kauas, että näkee lähelle", sanotaan. Niin, minun piti irtisanoutua, ja lähteä mukaan yrittäjyyteen, todetakseni, että rakastin lentoemännän työtä. Näin niinkun pieneen pakettiin puristettuna. Toki tässä on ollut helvetillinen vuosi muutenkin, kiitos avioeron tuoman tuskan, paskan, ahdistuksen, unettomat yöt, ikävän, totaalisen elämänmuutoksen, kodin menetyksen… plus muu kuvottava olo, mikä sisälläni oli noin puoli vuotta. Aika ajoin vieläkin.


Niin, olinhan totaalisen kyllästynyt lentämiseen, ainakin luulin niin. Jatkuvaan reissaamiseen ja pakkaamiseen, jet lagiin ja hotelliöihin. Toivoin todella, että yrittäjyys ja Relove on sitä, mitä olen aina halunnut. Tahdoin niin, ja uskoinkin niin. Mutta, kun se ei sitten ollutkaan sitä, niin tunsin suurta voimattomuutta ja ahdistusta. Tunsin myös, että olen pettänyt ihmiset ympärilläni, minua jännitti ihan hirveästi kertoa rakkaalle Nooralle tästä. Jännitti ihan vietävästi, tunsin olevani petturi, paha ihminen ja totaalinen luuseri. Sitten kun sain kakistettua ulos kaiken, niin helpotti, olinhan ottanut jo askeleen eteenpäin. Sitten vielä soitto entiseen työpaikkaan, ja sieltä lämmin tervetulon toivotus, niin olo oli jo ihan hyvä. Ei kuitenkaan paras mahdollinen, tunnen edelleen olevani hieman itsekäs ja jollakin tapaa "paha" lähdettyäni pois Relovesta. Tunnen edelleen surua ja voimattomuutta siitä, että en kyennyt olemaan se paras mahdollinen yrittäjäkaveri.Mutta sitä ei voi kyllä ihminen muutakaan, muuta kuin mennä sinne minne sydän voimakkaimmin kertoo. Ei vaan voi, ja olla myös kiitollinen siitä, että on se vaihtoehto. Ei se aina ole itsestäänselvää sekään. Nyt siis aloitan taas rakkaan lentotyön, piti siis käydä toteamassa ihan muualla, että se on kuitenkin sitä työtä, jota haluan tehdä koko sydämestäni. Toiset tajuavat asioita ilman harhapolkuja, toiset eivät. Meidän muiden täytyy mennä kauas, että näemme lähelle.


Enempää en tule täällä avautumaan Relovesta, enkä julkaise niihin liittyviä kommentteja. Ne ovat meidän yhtiökumppaneiden välisiä asioita. Tarkoitus on kyllä tehdä silloin tällöin vapaapäivinä tunteja Reloveen. Olen ylpeä siitä, mitä saimme aikaan, mutta kyllä se on silti Noora, joka on kaiken upean ja mahtavan takana, mitä Relove on ja tulee olemaan. "Trust the magic of new beginnings"

53 kommenttia:

 1. Niin on tehtävä,kuin sydän sanoo.Silloin ratkaisu on oikea.-sanna-

  VastaaPoista
 2. Sydän tietää - ja jos et olisi yrittänyt, olisi se jäänyt harmittamaan koko loppu iäksi - nyt ei tarvitse harmitella vaan iloita siitä, että on omalla paikallaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. On oltava kiitollinen ihan kaikesta, ja rohkea tehdä päätöksiä elämässä. Vaikka välillä joutuisi päätään lyömään seinään...

   Poista
 3. Tiedätkö, on suurta rohkeutta myöntää, että haluaa sittenkin jotain muuta. On niin helppoa vain jäädä jumittamaan ja "tyytyä kohtaloonsa".

  Mä kommentoin viime syksynä, että kiitos sinun rohkeutesi vaihtaa alaa, minäkin lähdin koulunpenkille uudelleen. Nyt palasin työelämään, mutta pyöritän pientä bisnestä toiminimen alla tältä uudelta alalta.

  Pitää elää ja kokea, jos ei tunnukkaan hyvältä, niin sitten vaihdetaan kaistaa ja otetaan uusi suunta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Kovin moni on minua rohkeaksi kehunut, mutta en koe itse niin, vaan koin että minun oli vaan pakko tehdä niin. Pakko tehdä keväällä se ja pakko tehdä nyt tämä. Muuten en olisi pystynyt hengittämään.

   Kiitos ihanasta komentistasi <3

   Poista
 4. Ihanaa Reetta, että tulet takaisin! :)

  VastaaPoista
 5. Jokaisen on kuunneltava sydämensä ääntä, meillä on vain yksi elämä. <3

  VastaaPoista
 6. Monen asian ymmärtää ja osaa arvostaa kun katsoo sitä vähän aikaa ulkopuolelta. Olet onnekas kun sinulla on mahdollisuus palata vanhaa työhösi. Teit oikean päätöksen, nauti ja muista tämä kokemus niinä päivinä kun ei oikein jaksaisi duunissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella onnekas ja niin kiitollinen, että pääsin vanhaan työhöni takaisin. Se ei aina ole niin, että tuosta vaan pääsee takaisin.
   Täytyy kyllä muistaa tämä, kun joskus "nyppii" :D

   Poista
 7. Olen kyllä niin iloinen puolestasi!!! Matkustajana olen seurannut teitä lentoemoja ja olen ajatellut, että rankkaa on... Mutta pääset lentämään ihaniin paikkoihin ja relaamaankin niissä ihanissa paikoissa lentojen välissä. Sydämesi tietää, että paikkasi on 'siivillä'. Hienoa myös, että sait kokea alan vaihdon. Kaikkea ihanaa elämääsi; eipä sitä tiedä vaikka mikä ihana lentokapteeni tai charmantti matkustaja tiellesi osuu ;-)
  //Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentistasi, juu, onhan se rankkaakin, mutta niiiin rakasta ja ihanaa! Kyllä se sydän tietää, mitä se haluaa <3

   Poista
 8. Oi, ihanaa että uskalsit ottaa askeleen taaksepäin, joskus niin vaan pitää tehdä! Itse hain ja sain ihanan esimiestyön toisessa yrityksessä, mutta en sitten sitä unelmapaikkana pitämääni työtä sitten ottanutkaan, tajusin prosessissa rakastavani nykyistä työtäni ja työpaikkaani. Onnea matkaan uuteenvanhaan, olet hyvä juuri noin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, että joskus tajuaa asioita heti, joskus prosessin aikana, ja joskus vasta kun on tehnyt jo harha-askeleen.

   Kiitos ihana <3
   Mukavaa syksyä sinulle.

   Poista
 9. Hienoa, että uskalsit ottaa ratkaisevan askeleen ja palata työhön, jota rakastat. Tärkeintä on tehdä valinnat ja päätökset omaa sisintään kuunnellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Juuri näin, muuten tästä elämästä ei tule yhtään mitään.

   Poista
 10. Tsemppia, uusiin "vanhoihin" haasteisiin!!

  VastaaPoista
 11. Musta on ihana lukea ja kuulla, kun joku löytää tai ymmärtää sen oman juttunsa. Mitä sitten, vaikka joskus pitää harhailla tai oppia jopa kantapään kautta. Elämä on matka, ja sen kuuluu olla jatkuvaa itsestään oppimista!

  Niin että lennähän tyttö hymyssä suin! ♡

  VastaaPoista
 12. Mahtavaa Reeta että teet tuollaisia ratkaisuja elämässä. Vaatii vahvuutta ja uskallusta! Joskus vaatii etäisyyttä ennenkun ymmärtää mitä haluaa. Olet taatusti mahtava emo kun sait työsi takaisin. ja yhdyn niin Uuden kuun Emilian viimeiseen lauseeseen. Tästä postauksesta tuli hyvä mieli <3! Lennä ja nauti, elämästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin ihanasta kommentistasi <3

   Niin, nyt kun ymmärtää ja tajuaa, mikä on oikesti sitä, mitä haluaa tehdä ja mistä nauttii, niin sen tekee varmasti hymyssä suin ja ylpeänä.

   Poista
 13. Onnea Reetta,rohkeus varmaan palkitaan 👍 ps tapaamisiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ihana Tarja. Uskon näin, että palkitaan. ja nähdään pian.

   Poista
 14. Lennä Reetta lennä :) Nostan hattua rohkeudellesi tehdä ja toimia kuten sydän sanoo! Sitä kun on niin helppoa monessakin asiassa jämähtää siihen tuttuun ja turvalliseen. Luin jo ihaillen Reloven luomisprosessistanne ja nyt ihailen uskallustasi myöntää, ettei se ollutkaan se sun juttu. Ja vaikka vuosi on taatusti ollut äärimmäisen rankka, on se myös selkeästi ollut aikamoinen tutkimusmatka ja löytöretki omaan itseesi. Ei tekisi tuollainen opintomatka mullekaan pahaa - ehkä sitä vielä joskus tietää mitä elämältään oikeasti haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Marja tästä kommentistasi. Niin, vuosi on ollut äärimmäisen rankka, välillä ihmettelen kuinka edes olen hengissä… Eli vähemmälläkin tuskalla olisin varmasti osannut sisiimpääni nähdä ;). Mutta näillä mennään, mitä elämä eteen tuo. Nyt asiat ovat loksahtaneet paikoilleen, ja olen äärimmäiden onnellinen ja kiitollinen kaikesta, mitä elämässäni on. Ja odotan tulevaisuutta toiveikkaana ja innolla. Tiedän, että se tulee olemaan mahtava.

   Poista
 15. Jollet olisi kokeillut yrittäjyyttä, saattaisit olla onneton lentäessäsi. Nyt tiedät mitä haluat. Ja ainahan saa myöhemminkin kokeilla jotain muuta jos siltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Nyt tiedän, että lentäminen on todellakin sitä, mitä rakastan ja siitä nautin.

   Poista
 16. Sinä olet juuri paras sinä, älä tunne syyllisyyttä! Ja kuule, kaiken kokemasi jälkeen edessä on parempia aikoja, taatusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Marjukka, kiitos <3
   Lohdullisesti sanottu.

   Ja näin se on, ihanat ajat ovat edessä, taatusti.

   Poista
 17. Ihanaa, että uskallat seurata sydäntäsi <3

  VastaaPoista
 18. Onnea Reeta! Olet rohkea tyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Koitan tehdä, miten sydän sanoo. Haluan vain olla onnellinen <3

   Poista
 19. Naisella on oikeus vaihtaa mielipidettä ;). Kaikkea pitää kokeilla, eipähän kaduta vanhana :).
  Kirsikka

  VastaaPoista
 20. Tämä on Aidon Ihmisen blogi, ja siksi niin ihana ja ilahduttava seurata, kiitos ja tsemppiä!

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Kiitos, niin kauniisti kirjoitit. Lämmittää sydäntä.

   Hyvää syksyä Sanna

   Poista
 21. Kaikkea hyvää sinulle, blogiasi olen lukenut vuosia ja seuraan myös instagramissa. Kerran olen myös ollut lennollasikin mukana ja olit juuri sellainen mikä kuva minulle oli muodostunut. Vielä se päivä paistaa risukasaankin ja kyllä sinä pärjäät.
  Lukijasi Etelä-Karjalasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanuus, kiitos. Kiitos todella paljon tästä kommentistasi. Sait minulle hyvän mielen.

   Ihanaa syksyä.

   Poista
 22. Selasin yhtenä iltana aiempia joulupostauksia, koska tähän aikaan vuodesta joulu on kovasti jo mielessä. Kirjoitit niin kauniisti ja herkästi joulunajasta että pakahduin ilosta. Kiitos siitä! Voimia päiviisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka kiva kuulla, että sieltä löytyi jotain niin mukavaa luettavaa. Niin, rakastan joulua. Luulen vain, että tämä joulu saattaa olla aika surullinen. Ensimmäinen joulu "yksin". Vaikken minä yksin tule olemaan, mutta tiedät mitä tarkoitan :(

   Poista
  2. Toivottavasti lähestyvä joulu saa olosi paremmaksi ja vie surut pois!

   Poista
  3. Pahoin pelkään, että toisin käy. Joulu on niin tunnelmallista aikaa, että vopi olla muutamien kyynelten aika silloin. Toivon, että olisin kaukomailla tuolloin, työni puolesta.

   Poista
  4. Mutta onhan se sellaista onnellisen kaihonkin aikaa, ja täytyy vain ajatella kaiken ihanan ja hyvän kautta tuo joulu ja joulun aika.

   Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 23. Olet niin oikeassa tuossa, että joskus on mentävä kauas, nähdäkseen lähelle. Menneeseen vuoteesi on mahtunut suurta surua, mutta myös iloa Relovesta. Elämässä on vaan oltava joskus hieman itsekäs Reetta kulta, ollaksesi onnellinen. Elä ja lennä täysillä❤️. Odotan niin innolla sinun ihania postauksiasi maailmalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Riitta kommentistasi. Niin se on, nyt minä tiedän taas paljon paremmin mitä haluan, ja vielä paremmin, mitä en halua.
   Ja itsekäs kait täytyy jollain tapaa olla, niin se on. Haluan olla onnellinen <3

   Poista
 24. Sä kyllä säteilet niin tossa kuvassa, et en ole pitkään aikaan moista nähnyt <3 Niin, tässä elämässä ei oikein mikään enää yllätä. Koskaan ei voi sanoa "ei koskaan", eteen tulee just se, mitä annetaan. Ei yhtään enempää eikä vähempää. Niillä korteilla ois sit yritettävä pärjätä ja tehdä elämästään juuri itselleen se ainut ja oikea. Sä olet osoittanut jälleen kerran sellaista rohkeutta, et nostan hattua korkealle ja kovaa. Kaikkea hyvää loppuvuoteesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö mitä, luin kommenttisi kyyneleet silmissä. Onnen, liikutuksen ja kaihon kyyneleet silmissä. Sinä kirjoitit juuri niinkuin se on. Elämä ei kovasti enää yllätä, kaikkea siihen mahtuukin.
   Ja tuon "ei koskaan" lauseen, sekä ehdottomuuden aion lopettaa kokonaan. Se ei vaan mene elämässä niin, miten sen suunnittelee, tai ei ainakaan ihan aina…

   Kaikkea hyvää sinullekin <3

   Poista
 25. Lennä ja älä lakkaa uneksimasta, toiveet käy toteen ennen pitkää. Usein se onni löytyy mutkien takaa. Mukavaa kun löysit takaisin sinne missä haluat olla työsi puolesta. Koskaan ei kannata sanoa "ei koskaan" ja koskaan ei ovea kiinni lopullisesti.....Ole onnellinen! Ihailen rohkeuttasi! -Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentistasi.
   Monta kertaa on tullut kyllä todettua, että koskaan ei pidä sanoa "ei koskaan". Josko sen nyt olisi oppinut…

   Kiitos ihana Anne <3

   Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.