4.10.2017

Kohta 40

Ensi kuussa se sitten tapahtuu, täytän 40 vuotta. Sanana tuo ei tunnu niin järisyttävältä, mutta kun sen kirjoittaa, niin se on jotenkin suuri luku. Aivan liian suuri luku ymmärtää. Kun olin lapsi, niin nelikymppiset olivat täti-naisia ja setä-miehiä, jotenkin kovin vanhan oloisia. Siksi se kai edelleen tuntuu vanhalta iältä, vaikka todellisuus on jotain ihan muuta. Kun katson ystäviäni, jotka ovat jo täyttäneet 40, niin eivät he siltä kyllä näytä. Monesta voisin sanoa, että korkeintaan 30 ovat. Tai, kun juttelen ystävieni tai kollegoideni kanssa, jotka ovat reilusti alle kolmikymppisiä, niin en koskaan tunne olevani "se täti-ihminen" nuorten joukossa, vaan ihan samoilla taajuuksilla mennään henkisesti ja fyysisestikin. Jutellaan samoista aiheista, pukeudutaan samalla tavalla, ja nauretaan ihan samoille jutuille.
 Siksi en välillä voi uskoa sitä todeksi, että ihan oikeasti täytän 40 vuotta, 40 f…ng vuotta!! Kääk ja apua, niin se sitten kai on. Ainakin syntymätodistuksen mukaan. Pakkohan se on uskoa. Ja jos tämä aihe alkaa minua oikein kunnolla ahdistaa (jota ei onneksi ole tapahtunut, ihmetyttää vain), niin aina voin mennä äidin ja isän luo kylään, siellä tunnen olevani yhä se pikku-Retu, lapsi vielä.


Ai niin, tänään lennolla eräs aivan ihana nainen esittäytyi ja kertoi
lukevansa blogiani. Olin ihan fiiliksissä, että ihanaa! Nämä ovat juuri niitä
hetkiä, kun tajuan että tämä blogi kiinnostaa ihmisiä, ja juuri nämä
hetket saavat minut tsempaamaan blogini suhteen, en halua pettää
ketään. Haluan olla vielä parempi ja ahkerampi. Kiitos vielä sinulle,
joka esittäydyit ja teille kaikille.
16 kommenttia:

 1. Hyvin se menee, siis uudelle vuosikymmenelle siirtyminen:-)! Järkkää ihanat juhlat tai jotain muuta ikimuistoista. Ja ihan samat fiilikset jaoin kuin sinäkin.. En voinut uskoa todeksi että täytän 40, mutta niin siinä sitten vaan kävi! Halit täältä Texasin auringon alta, Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvin se menee!
   Ja sä ainakin näytät ihan 25 vuotiaalta <3


   Kiitos.

   Poista
 2. No hei täällä ollaan! Piti kurkata kotiin Tuusulaan tultua, että onko uusia kuulumisia 😉 Itse jo vähän aikaa sitten tuon rajapyykin ylitettyäni koen, että ikä on vain numero, asenne ratkaisee! Ikä on myös lahja ja koettavaksi tarkoitettu, so let's make the best of it! Lahjalla tarkoitan sitä, että saa esimerkiksi olla terve. Ei haittaa jos vuodet vähän kangistaa kun yrittää aamulla sukkiksia jalkaan 😬

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä kiitollinen olen, että terve ja saanut elää kaunista elämää. Ei se ole mikään itsestään selvyys.
   Kiva, kun kommentoit <3

   Poista
 3. Hei ihana, nyt kuule alkaa paras aika! Kuulemma paras aika on yli viidenkympin, joten innolla katson sen kortin. Eikö ole ihana elää, ties mitä mukavaa on edessäpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, elämä on ihan pirun upeaa! Päivääkään en antaisi pois, ja tämä ikä on ihana ikä, kun tietää mitä haluaa.

   Poista
 4. Tervetuloa tälle vuosikymmenelle! Mulla on ollut 4-kympin kriisi jo varmaan kymmenen vuotta :D Muuten ok ikä kyllä paitsi kun ei vieläkään tiedä miksi isona haluaa ja vuodet vain kiitää! Niin ja kun paikat brakaa. Se on ehkä se juttu mikä ketuttaa. Se kun urheilusta ei enää palaudu kuten aiemmin tai kun niveliä kolottaa. Mutta josko tämäkin tasaantuisi siis - muutenhan sitä on ihan raihnainen jo kuuskymppisenä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ;)
   Mulla ei ole kriisiä, eikä mitään. Ihmettelen vain, että kuinka tässä näin pääsi käymään. Että täytän 40 jo. Mieli ja kroppa on jälkijunassa !!

   Poista
 5. Onnea sinulle ja ikä on vain numeroita, itse en viitsi edes mainita vaikka en ikääni häpeä. Jotenkin sitä on vaan kiitollinen että on selvinnyt terveenä näille kymmenille. Aina omasta mielestä elää sitä juuri parasta hetkeä.😉E.H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juuri näin, ei siinä ole mitään hävettävää tai kriiseilyä, minkä ikäinen on. Tuntuu vain mahdottomalta ajatukselta, olla 40.

   Poista
 6. Onnea Sinä!! Lisään kliselöylyä kiukaalle: 40 on uusi 28...😆 Niin minä ainakin ajattelen!

  40+ elämä on mahtavaa, ja jos vielä saa ylellisesti olla krempoista vapaa, suorastaan yhtä juhlaa. Mieli on tasaantunut, tietää mitä haluaa ja varsinkin mitä ei, osaa ottaa oman tilansa kaikkialla muttei tukahduta muita. Päinvastoin, osaa jättää oman napansa rauhaan ja oikeasti kuunnella muita, ja suhtautua itseensä rakkauden sävyttämällä huumorilla. Eihän tällaiset ominaisuudet siis voi olla muuta kuin puoleensa vetäviä, joten 🎉🥂💛 uudelle vuosikymmenelle😊

  T.Rva46

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, sinä se osaat pukea kauniiksi sanoiksi kaiken. Ja just noin se on, juurikin noin <3

   Ja kiitos.

   Poista
 7. Onneksi ikä on vain numeroita ja hehkut enemmän kuin moni parikymppinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi elämä, kiitos ihanasta kommentistasi <3

   Poista
 8. Minä täytin juuri 50v ja olen yloeä siitä! Elämä on ihanaa ja varmasti parhaimmillaan. Olet kaunis sekä ulkoisesti, että sisäisesti ja saat kantaa ikäsi ylpeänä. Kuka uskoisi?
  T Annika Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3

   Ylpeä olen minäkin iästäni, ja kiitollinen jokaisesta eletystä vuodesta.

   Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.