29.4.2019

Tuoksuni mun

Olen aiemminkin kertonut rakkaudestani tuoksuihin, ja esitellytkin lempituoksujani. Osa tuoksuistani on aina, vuodesta toiseen matkassa mukana, ja toiset tulevat vain käymään, eikä niistä jää signature tuoksua. Jep, minulla on monta signature tuoksua, koska en osaa päättää, mikä on eniten minua. Tulen esittelemään teille yksi kerrallaan minun tuoksuni, tuoksut, jotka saavat sieluni soimaan. Niin, parhaimmillaan tuoksu saa aikaan valtavan tunnetilan, se saa hymyilemään, haaveilemaan, suremaan, kaipaamaan ja vaikka mitä. Ja puhun nyt tuoksuista ylipäätään, en vain parfyymeistä.
 Ja koska keskuudessamme on paljon myös tuoksuherkkiä ihmisiä, niin työssäni käytän vain hyvin kevyttä ja raikasta tuoksua, ja erittäin kevyellä kädellä. Mutta vapaa-ajalla tuoksurakkauteni on erittäin tumma, mausteinen ja täyteläinen, ehkä jopa salaperäinen.Yksi suosikeistani, ja tuoksu, jota minulla on aina kokoelmassani on Armani Prive sarjan Ambre Eccentrico. Tuoksu on hyvin mausteinen ja lämmin, sen tuoksumaailmassa on kanelia, tonkapapua, ambraa, patchoulia ja vaniljaa. Armani Prive tuoksut ovat arvokkaita ja laadukkaita, sekä hyvin persoonallisia. Näihin tuoksuihin on käytetty vain parhaimpia raaka-aineita, eikä niitä tarvitse kuin yksi suihkaus ja tuoksu kestää läpi päivän. Tämä parfyymi edustaa minulle syksyä ja talvea, koska sen lämpöiseen tuoksuun on ihana kietoutua kylminä ja kalseina päivinä. Tuoksu on kuin lohduttava halaus.16 kommenttia:

 1. Kiva! Itsekin rakastan tuoksuja :) myös kevyet työtuoksut kiinnostaa!

  VastaaPoista
 2. Hei,

  ihan kommenttina minulta tuoksuyliherkältä, että kevyt raikaskin tuoksu voi laukaista tuoksuyliherkässä aika nopsaan migreenin/hengenahdistuksen/pahoinvoinnin/totaalitukkoisuuden. Ja pienessä tilassa, kun on useampi kevyellä kädellä tuoksua laittanut, niin yhtälö on yhtä tuoksujen sinfoniaa. Ihan pahin yhdistelmä on hajusteellisella pesuaineella pestyt vaatteet ja sen päälle lisätty tuoksu. Musta asiakaspalvelutyössä pitäisi olla mieluummin sääntö kuin poikkeus, että tuoksuja ei käytetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Tuota ei ole tullutkaan ajatelleeksi, että vaikka kaikki ajattelisivat kevyellä kädellä laittaa, niin se kertaantuu silti...

   Poista
 3. Armanin tuotteet laadukkaita tuoksuu hyvälle

  VastaaPoista
 4. Minäkin rakastan tuoksuja <3 Töissä käytössä myös hyvin kevyt tuoksu, mutta koskaan en lähde töihinkään ilman tuoksua <3
  Ihanaa vappuviikkoa sinulle Reetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pienestä pitäen rakastanut tuoksuja ihan valtavasti <3

   Poista
 5. Olen siinä suhteessa samanalainen, etten ole löytänyt vain yhtä signature-tuoksua vaan valitsen päivän tuoksun mielialan perusteella. Välillä haluan mielialaa nostavan, välillä lempeän pehmeän tuoksun, joskus ihan vain henkäyksenkevyen, nopeasti haihtuvan aavistuksen vesituoksua. Minulla on jopa pari rauhoittavaa unituoksua, jota ruiskautan kevyesti ranteeseen ja nuuhkaisen päästäkseni nopeasti rentutuneeseen oloon valot sammuttaessani.

  VastaaPoista
 6. Minusta on tosi surullista, että nykyisin on niin paljon tuoksuyliherkkiä. Minulle hajuaisti on aina ollut tärkeä ja muistan tuoksuja ihan lapsuudesta asti ja jotenkin muistikuvanakin aistin ne, vaikka en enää pysty pääsemään esim. kotitaloni rappukäytävään, jonka olisin tunnistanut kaikista maailman rappukäytävistä pelkän hajun perusteella. Rakastan myös hajuvesiä ja minulla on niitä paljon, mikä muuten auttaa siihen, ettei hajua itsessään tarvitse paljon, kun siihen ei totu samalla tavalla kuin jos käyttäisi aina vain yhtä hajua. Ihmisten tuoksuyliherkkyyksien vuoksi olen muuttanut hajuvesikäyttäytymistäni niin, että heti kun olen tullut kotiin ja vaihtanut kotivaatteet, laitan hajuvettä. Ja lisäilenkin pitkin iltaa. Kotoa poistuessani en koskaan käytä hajuvesiä. Nautin kyllä kovasti, jos tunnen hyvän hajuveden jonkun muun ympärillä, mutta itselläni ovat nykyisin vain kotikäytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä idea, käyttää vain kotona, koska tuoksuyliherkkiä on nykyään niin paljon. Itse nautin kovasti, kun haistan ympärilläni ihania parfyymeja, joskus kysyn, että mitä tuoksua joku käyttää, kun on niin valtavan ihana tuoksu.

   Poista
 7. Minua ärsyttää nää tuoksu yliherkät!tuntuu olevan joku trendi nykyään.Tuoksut on ihania ja kiva kun ihmiset tuoksuu hyvälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä heitä.
   Mutta samaa mieltä siitä, että ihanaa kun ihmiset tuoksuvat hyvälle.

   Poista
 8. Tuoksuyliherkille! Totta, on inhottavaa, jos on kyseisen ongelman saanut, mutta maailmassa on hiton paljon muitakin asioita, joiden käyttö pitäisi totaalikieltää, koska toi tai toi ei tykkää. Mielestäni työ ja työn luonne ratkaisee aika paljon, voiko tuoksuja käyttää ja jos niin mitä tuoksuja, ainoa, missä minä tuoksut kieltäisin on sairaalat ja sairaanhoitohenkilökunta. Jotkut kitisevät jo siitäkin, jos teatterissa, oopperassa tai juhlissa joku on käyttänyt tuoksua, huoh! Valkosipulilta tuoksuminen on varmaan ihan OK, vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti inhottavaa, jos on tuoksuyliherkkä, voi olla todella tukala ja paha olla tuoksuvassa ympäristössä.

   Niin, sitä olen joskus miettinyt, että kun joku haisee oikein paljon hielle, likaiselle tai henki haisee mädäntyneelle, niin minulle tulee siitä todella huono olo, että minkäs niillekään tekee, haiseville tapauksille...

   Poista

Kiva kun kommentoit! Se ilahduttaa minua.